Jeon Woo Chi - Taoist Büyücü... Ben bu filmi bir televizyon programında konuşurlarken farkettim ve izlemeye karar verdim. Başroldeki büyücümüzün sopasıyla yaptığı meşhur hareketi yapıyorlardı. Film 2009 yapımı ancak benim izlemem 2013'ü buldu. Bu affedilemez bir kusur biliyorum. Ama geç de olsa izledim, iyi de ettim.


Filmimizin başrolünde büyücü olarak daha önce Haunters filmindeki kötümüz Kang Dong Won oynamaktadır. Bu adamın yüzü bu tarz filmlere çok yatkın yahu. Filmde aşk da var tabi ki. Esas kızımızı efsane olan I'm Sorry I Love You dizisinden çok yakından tanıyacağınız Lim Soo Jeong oynamaktadır. Fantastik öğeleri, görsel efektleri bol bir filmdir. İçinde aşk, intikam, hırs ne ararsanız var. Ben filmin arkasındayım, izleyin! Pişman olmayacaksınız!

Adı: Jeon Woo Chi: The Taoist Wizard
Yönetmen: Choi Dong Hoon
Yapımcı: Eugene Lee & Lee Tae Hoon
Yazar: Choi Dong Hoon
Türü: Aksiyon Macera Tarihi Komedi
Süre: 136 Dakika
Yıl: 2009


 Eğer baştaki masalsı efsaneyi iyi izlemezseniz filmin anafikrini anlamanız biraz uzun sürebilir. Ben kısaca anlatayım ama yine de. Şöyle ki: Zamanında baştanrı, cinleri hapsetmek için 3000 gün bir kaval çalmıştır. Ancak 3000. günü tam olarak hesaplayamayan becesiksiz üç tanrı cinlerin hapsedildiği yeri açmışlar ve cinler baştanrının kavalını da alarak kaçmışlardır. Zamanla cinler insan kılığında yaşamaya başlamışlardır.


Bu üç tanrı da büyücülerden yardım alarak onları yeniden hapsetmeye çalışmaktadırlar. Ancak güvendikleri büyücünün de bir cin olduğunu hesaba katmazlar. Bu cin bir diğer bilge büyücü de öldürüp kavala sahip olmak ister. Ancak suçu bu büyücünün çırağı olan esas oğlanımızın üstüne atar. Tanrılar esas oğlanımızı bir resme hapsederlerken çaylak büyücümüz kavalın yarısını ele geçirmeyi başarır. Resme hapsedilmeden de bir kızcağızımız ile ufak bir macerası da olur. Ve resimden çıkması için 500 yıl beklemek zorunda kalacaktır.


 
500 yıl sonra, günümüzde, tanrıların her biri farklı yerlerdedir. Ama cinlerin yeniden ortaya çıkmasıyla birleşirler. Önce güvendikleri büyücüyü çağırmak isterler, fakat yerini kimse bilmediğinden yapamazlar. Tanıdıkları, cinleri hapsedebilecek tek büyücü de bizim çaylak muzip büyücümüzdür. Ve büyücümüzü hapsedildiği resimden çıkarırlar.


Büyücümüz ve aslında köpek olan ama büyüyle insana ve ata da dönüşebilen yardımcısı cinlerin peşine düşecektir. Herşey iyi güzel giderken kötü büyücü ortaya çıkıp yine işleri karıştıracaktır.Tüm bunlar olurken 500 yıl önceki kızımız da ortaya çıkacaktır ve esas oğlanımız onu koruyacağına dair verdiği sözü sonuna kadar tutmak isteyecektir. Ve sonunda aslında tılsımlarla yaptığı büyülerin gücünün kendi içinde olduğunu keşfedecektir.


Yalnız film kendi içinde süprizler barındırır. Tam aman ya hikayeyi böyle mi bağlamışlar derken pat birden herşeyin aslında öyle olmadığının farkına varacaksınız. O sahne benim fikrimce tüm filmin kalitesini bir yıldız daha arttırmıştır. Tarihi öğeleri olan Kore filmlerini her zaman çok sevmişimdir. Bu filmle birlikte daha bir sevdim doğrusu.


Ayrıca karakterimizin günümüzde yeniden dünyaya döndükten sonraki halleri oldukça keyifliydi. Bu konu 2012'de Kore'de dizilerde oldukça çok kullanılmış olmasına rağmen beni sıkmadı. Ayrıca 2012 yılında aynı senaryo diziye de uyarlanmıştır. Ben henüz dizisini izlemedim ama kadro sağlam gibi görünüyor... Bir izlemekte fayda var. Bu arada size de iyi seyirler!



"- Bir rüyada olabilir miyiz?
+ Hayat bir rüya değil de nedir?! Huzurundaki soylu büyücü... Woo Chi'dir!"

0 yorum Blogger 0 Facebook

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top