Aslında ne zamandır bu film üzerinde düşünüyordum. Yazsam mı yazmasam mı diye. Çünkü çok da bayıla bayıla izlediğim bir film sayılmaz açıkçası. Ama sıkıldım da diyemem. Song Joong Ki için izlediğimi de itiraf edeyim tam olsun o zaman. Bu filmde Han Ye Seul ile çok da yakıştırdığımı söyleyemem ama film içinde kendimi kızın tarafını tutarken buldum ister istemez. Filmi hiç bir ön yargı olmadan izlemenizi öneririm ne iyi, ne kötü. Çünkü benim gibi fragmanını izleyip filmden beklentinizi yükseltirseniz filmden çabuk sıkılabilirsiniz.



Adı: Penny Pinchers
Yönetmen: Kim Jeong Hwan
Yapımcı: Goo Jung Ah
Yazar: Kim Jeong Hwan
Türü: Romantik, Komedi
Süre: 114 Dakika
Yıl: 2011


Birbirinden tamamen zıt iki karakter üzerine filmimiz. Kızımız cimri mi cimri ya da siz tutumlu mu dersiniz bilmem, her şeyi paraya çevirme düşüncesinde, bir çok işi olan, oldukça da yalnız biridir. Esas oğlumuz ise tam tersi paranın kıymetini bilmeyen, işsiz güçsüz, yalancı, tek derdi kızlarla eğlenmek olan bir serseridir. 


Ancak en sonunda bu savurganlığı yüzünden evinin kirasını ödeyemez ve evinden atılır. Daha çok para kazanma düşünceki kızımız da kendi çıkarlarını düşünerek esas oğlumuza bir teklifte bulunur. Ona hem kısa zamanda çok para nasıl kazanılır onu öğretecektir hem de evsiz kalan oğlumuzun balkonunda kalmasına izin verecektir. Bu teklifi kabul eden gencimiz başına neler geleceğini tabi ki kestirememektedir. 


Zıt kutupların birbirini çekmesi gibi bu iki genç de zamanla her romantik komedide olduğu gibi yakınlaşırlar. Bu yakınlaşma sırasında kızımız yalnızlığının farkına varır, oğlumuz ise şimdiye kadar yaşadığı hayatın ne kadar anlamsız olduğunu kavramaya başlar. Aslında ikisi de birbirlerine bir şeyler öğretmektedir.


 "- Ne olursa olsun o parayı kazanmana yardım edeceğim, Hong Shil.
+ Bana acıdığın için mi bunu yapıyorsun?
- Evet, sana acıdığım için ve seni böyle görmek beni öldürdüğü için. Ne olmuş? Yapamaz mıyım?"

0 yorum Blogger 0 Facebook

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top