Dongmakgol'a Hoşgeldiniz... Kore Savaşı'nın yarattığı tuhaf durumu anlatan çok güzel bir yapım. Savaşın yarattığı trajikomik halleri harikulade yansıtmış. Savaşın aslında hizmet ettiklerini düşündükleri şeye yaramadığını ve ne kadar gereksiz olduğunu anlatıyor. 18 yaş sınırı olmasına rağmen gösterime girdiği ilk hafta 2.100.000 kişi tarafından izlenmiştir. Bölünmüş Kore'nin acıklı hikayesi.

Adı: Welcome to Dongmakgol
Yönetmen: Park Kwang Hyun
Yapımcı: Choi Sang Ho & Jin Jang
Yazar: Jin Jang & Kim Jeong & Park Kwang Hyun
Türü: Dram, Savaş, Komedi
Süre: 133 Dakika
Yıl: 2005


İki taraftan da bir grup asker tesadüfen savaştan haberi olmayan ücra köşedeki bir köye sığınırlar. Bu iki grup birbirlerine düşman taraftadırlar ama en nihayetinde Korelidirler ve savaşa neden olan siyasi durumlardan uzak bu köye geldiklerinde gerçek kardeşlikleri yavaş yavaş ortaya çıkacaktır.

En başlarda sürekli didişen grup yüzünden sonunda köyün sahip olduğu yiyecek ambarı havaya uçar. Düşman olan bu iki grup da köylülere borçlarını ödemek için köyde kalıp çalışmaya karar verirler. Zamanla abi kardeşten farksız olurlar ve onları ayıran nedenin ne kadar anlamsız olduğunu kavrarlar.

Komedi unsurları bol bir film. Özellikle filmin odak noktası niteliğindeki saf kızımızın yer aldığı sahneler çok keyifliydi. Elbette ki bu anlamsız savaşta bir çok trajikomik durum da yaşanacaktır.



"-Domuzlarla ne yapacağız?
+Yakalayacağız.
-Nasıl?
+Neden endişeleniyorsun? Dinleyin! Domuz gördüğünde boynunu sol elinle tutacaksın, gözüne üç kez sağ elinle vuracaksın.  Sonra gözü mosmor olacak, evine geri dönecek ve arkadaşlarına, Dongmakgol'a gitmeyin orası korkunç bir yer diye anlatacak. Böylece asla geri gelmeyecekler! Sen olduğunu farz et, gözüne üç kez vursam sen ne yaparsın?
-Tüm erkekleri yanıma alıp geri dönerim!
+Öyleyse...öyleyse onlara vurmamalıyız! Hepsi geri gelirse gözlerini morartamayız."

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top