Kırmızı ip nedir? Bu konu sanıldığının aksine çok derin bir konudur. Kırmızı ip, sahip olduğu anlamla birçok filmde, dizide, animede, şarkıda, mangada ve hatta video oyunlarında bile yer almakla kalmamış birçoğuna da ilham kaynağı olmuştur...(Daha önce anlattığım My Tutor Friend 2 filminde de bu konu geçmektedir.)
~♥~


Uzak doğu kültürlerinde oldukça yaygın bir kader inancıdır... Çin mitolojisi kaynaklı bu inanışa Japonya'da da hatrı sayılır kadar çok kişi inanır. Çincede 红线 (hóng xiàn) diye anılan bu efsanelere göre evlilik ve ay tanrısı olarak bilinen Yuè Xià Lǎo , birbirinin kaderinde olan insanları ayak bileklerinden görünmez kırmızı bir ip ile birbirlerine bağlarmış. İnsanlar ise en nihayetinde ne olursa olsun bu kırmızı iplikle bağlı olduğu kişi ile evlenirmiş. ~♥~


Japon efsanelerinde yer alan hali ise biraz daha farklıdır. 赤い糸 Akai ito olarak bilinen Japon inanışına göre bu görünmez ip ile insanlar, ayak bileklerinden değil, serçe parmaklarından birbirine bağlı olarak doğarlar.

~♥~

 

"Bu ip esner, kördüğüm olur, fakat asla kopmazmış."

 
Sen ne kadar uğraşırsan uğraş, ne kadar çok kişiye aşık olursan ol, ne olaylar yaşarsan yaşa o ip seni eninde sonunda kaderine ulaştırırmış. Ondan kaçmaya çalışsan da kader karşına o kırmızı ip ile bağlı olduğun kişiyi elbet çıkaracaktır! ^^

11 yorum Blogger 11 Facebook

  1. Okuduğum mangada dikkatimi çeken kırmızı ipi araştırmak için yola çıktığımda durağım oldun. Çok ilginç bir inanış, etkileyici aynı zamanda. Sadece efsane ama hepimizin kırmızı iplikle bağlandığımız kişiyi bulması hoş olurdu. Delirmiş olmalıyım, harika ötesi olurdu! Bu gibi şeylere bayılırım. Bana saklanılan sırmış gibi geliyor, bu tarz şeyleri bulmak okumak o kadar hoş ki. Unutkan biri olmama rağmen bu ilginç şeyleri asla unutmuyorum. Güzel yazı, eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazımı okuduğun, beğendiğin ve yorum yapmaya layık gördüğün için teşekkür ederim... :)

      Sil
  2. keşke gerçek olsa ve nasıl yapılacağını bilsek bir çok şey bizim için çok daha kolay olurdu :))

    YanıtlaSil
  3. Böyle şeylere inanmasam bile acaba karşıma nasıl biri çıkacak diye ara ara düşünür dururum. Bu yazıyı okurken yüzümde bir gülümseme oluştu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında ben de çok inanmam ama insan ister istemez düşünüyor, kaderindekini merak etmeden yapamıyor... :)

      Sil
  4. Forever Alone :))) çok iyimmiş.

    YanıtlaSil
  5. tuhaf bir o kadar güzel

    YanıtlaSil
  6. gerçekten çok hoşuma giden ve ilgimi çeken bir konu. bilgilendirme için teşekkür ederim ^_^

    YanıtlaSil
  7. çok güzel açıklamışsınız teşekkürler 🙏🏻

    YanıtlaSil

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top