Merhaba Uzaylı… İlk izlediğim Kore filmleri arasındadır bu güzide film. Beraber yaşadığı sevgilisinden ayrılan görme engelli bir kızımız çok da zengin olmayan salaş bir mahalleye taşınır. O mahallede yaşayan, otobüs şoförlüğü yapan ama radyo programcılığı için yanıp tutuşan genç ile kızımızın aşk hikâyesini anlatır.


 Adı: Hello! UFO
Yönetmen: Kim Jin Min
Yapımcı: Kim Jae Won & Lee Min Su & Park Seong Ho
Yazar: Kim Ji Hye & Lee Hae Jun & Lee Hae Yeong
Türü: Romantik Dram Komedi
Süre: 112 Dakika
Yıl: 2004


Gencimiz, bir radyo programcısı gibi sunduğu kendi doldurduğu kasetleri her gün otobüsünde yolculara dinletmektedir. Kızımız ise her gün işe gidip gelirken bu otobüsü kullanmaktadır. Ayrıca aynı mahallede oturdukları için tesadüfen karşılaşırlar ve arkadaş olurlar. Ancak gencimiz kıza onun bindiği otobüsün şoförü olduğunu söylemez. Kızın çektiği aşk acısını unutması için kaydettiği kasetlerde onu cesaretlendirmek için şeyler söylemeye başlar.

Kızımız ise her gün radyo sandığı bu kasetleri dinlediği için zamanla bu radyo programının hayranı olur ve okunması için hikayesini gönderir. Çocuk ise bir türlü hem şoförün hem radyocunun o olduğunu söylemez. Hem kızımızın eski sevgilisini unutmasını sağlayıp hem de söylediği yalanları telafi etmeye çalışacaktır.


Bununla birlikte mahallede bir UFO dedikodusu yayılmaya başlar. Bir sene önce o bölgede UFOların görüldüğü haberi çıkmış. Kız küçükken birkereliğine UFOları gördüğü için gözleri açılmış ve sadece bir anlığına babasını görebilmiş. Bunun için mahalle sakinlerine UFOların şans getirdiğini söyler. Bütün mahalle UFOları görebilmek için yarış haline girerler. En sonunda kızımızın gözleri bu sevgili UFOlarımız sayesinde tekrar açılır.


Not: Bu filmin çekilmesinden yaklaşık 1 yıl sonra, 22 Şubat 2005 tarihinde başroldeki kızımız Lee Eun Ju girdiği bunalım sonucu intihar etmiştir. Ve yaşamını yitirmiştir. Bunu duyduğumda oldukça üzülmüştüm...

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top