Evet film yorumlarımda biraz Kore'nin dışına çıkayım dedim ve ilk izlediğim Tayland filmini sıcağı sıcağına sizlere anlatmayı kendime bir borç bildim. Filmin adı İlk Aşk ya da Aşk Denilen Küçük Bir Şey olarak geçiyor. İlk kez bir Tayland filmi izlemenin heyecanına bir de uzun zamandır bu filmi her yerde tırım tırım aramam eklenince izleme zevkim bir başka oldu. Ve iyi ki de izlemişim dedim kendi kendime. Aklımı seveyim.


Adı: First Love
Yönetmen: Putthiphong Promsakha na Sakon Nakhon & Wasin Pokpong
Yazar: Putthiphong Promsakha na Sakon Nakhon & Wasin Pokpong
Türü:Romantik, Komedi, Gençlik
Süre: 117 Dakika
Yıl: 2010


Kızımız Nam, ilk aşkı yakışıklı Shone'umuza tutulan çirkin mi çirkin bir kızdır. Ancak o, aşkı için güzelleşip, kendini geliştirmeyi kafasına koymuştur. Kızlar arasında oldukça popüler olan Shone'u kendine aşık etmek için yapmadığı kalmayacaktır. Bu masum aşkı için Aşkın 9 Yolu gibi bir kitaptan bile yararlanacaktır. Elbette ki bu zorlu yolda en büyük destekçileri arkadaşlarıdır. Onların desteği sayesinde bir çok şeyi başaracaktır.


Ancaaak kızımız güzelleşmeye başladığında Shone'un en yakın arkadaşı Top kızımızdan hoşlanır ve ona bunu söyler. Kızımız Top'un bu teklifine cevap vermez ama onların arkadaş grubuyla da takılmaya devam eder. Üstelik bir de en yakın arkadaşları da kızımıza küsmüşlerdir. Durum gitgide içinden çıkılmaz bir hal almaya başlamıştır ki kızımız aklını başına alır. Ancak çok geçtir. Shone, en yakın arkadaşına Nam'a aşık olmayacağına söz vermiştir bile.


Kızımız Nam'ın tüm lise hayatı boyunca bu ilk aşkıyla uğraştığını ve ondaki değişimi yıl yıl görüyoruz. İngilizce öğretmenine de çok güldüğümü söylemeliyim.  Onun sahneleri çok keyifliydi.  Film hakkında biraz daha ipucu vermek isterdim ama film zevkinizi bölmek de istemem.


Film elbette ki kızımız Nam'dan ibaret değil, sonlara doğru bütün olayları bir kez de flashback olarak esas oğlumuz Shone'un gözünden de görüyoruz. Sanırım en uzun anlattığım film bu oldu ama filmin kalitesine yakışır bir yorum olsun istedim. Nitekim bu "İlk Aşk" filmi benim Tayland sinemasındaki İlk Aşkım olmuştur. Defalarca izlemeye doyamıyorum.

" *Shone, 9 yıl boyunca Nam ile hiç karşılaşmadınız. Nam'a söylemek istediğin bir şey var mı?
-Sana bir şey söylemek istiyorum. Bu düğme. Benim değil. Ding'in olmalı.
*Peki sen Nam? Ona söylemek istediğin bir şey var mı?
+...Shone'a şunu sormak istiyorum... Evlendin mi?
-Ben...Amerika'dan birinin dönmesini bekliyordum..."

3 yorum Blogger 3 Facebook

  1. Anlatımın için teşekkürler :) ağzına sağlık yazını okuduktan sonra tekrar izleme isteği geldi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim ne demek... O halde ne mutlu bana... :)

      Sil
  2. bu filme benzer bildiğiniz filmler var mı izledim ve çok beğendim

    YanıtlaSil

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top