Sevdiğim Tüm Erkeklere film serisinde artık sineğin yağını çıkardıkları için ele alınacak konu kalmayınca da sıra en küçük kardeşin aşk hayatına geldi. Öncelikle konusunu yorumunu geçin size söyleyebileceğim tek bir şey var. İzlemeyin ve izlettirmeyin. Eğer ki LGBT destekçisiyseniz sizle aynı fikirde değilizdir. Bu nedenle devamını okumanıza hiç gerek yok, burda çıkın blogdan. Netflix'in cinsiyete ve cinselliğe olan yorumunu az çok biliyorsunuzdur. Ama ilk kez bir diziyi izlerken gına geldi. Hatta iddialı olacak ama fiziksel olarak gerçek anlamda midem bulandı. Dizideki karakterlerin 16 yaşında olması Netflix'i bir tık cinsellik sergilemekten alıkoymuş. Ama tüm dizi öylesine cıvık cıvık "cinsel tercih" kokuyordu ki başladığıma başlayacağıma pişman oldum. Dizi Netflix'e düşmesinin ertesi günü bitirip de bu yazıyı yazmamdan anlayabilirsiniz ki dizi atlayarak izlenmiştir.


Adı: XO, Kitty

Yönetmen: Jennifer Arnold, Jeff Chan, Pamela Romanovski, Katina Medina Mora

Yazar: Jenny Han

Yapımcı: Jenny Han, Sascha Rothchild, Matt Kaplan

Türü: Romantik, Gençlik

Şirket: Netflix

Bölüm: 10

Yıl: 2023



Dizimiz son filmde Kitty kızımızın Koreli biriyle tanışması ve mektup arkadaşı olmasının ardından 4 sene geçmesiyle başlıyor. Kitty artık 16 yaşında kocaman bir genç kızdır. Ölen annesi Koreli olan kızımız çok küçük yaşta annesini kaybettiği için annesiyle bir bağ kurmak için Kore'deki annesinin okuluna başvurur ve burs kazanır. Ne tesadüftür ki mektup arkadaşı ve sevgilisi olan Dae de bu liseye gitmektedir. Pembe hayaller arasında babasından izni koparır ve soluğu Seoul'de alır.



Varır varmaz bir hoşgeldin partisinde yarine sürpriz yapacağını düşünürken de bir bakar ki asıl sürpriz ona yapılır. Bir bakar ki masum aşkı aslında okulun müdiresinin popüler kızı Yuri ile sevgilidir. Bu işin içinde bir işler olduğunu sezecektir ama dizi insanı kanser ederken kavuşmaları da beynimizi kangren edecektir. Dae'nin arkadaşlarının da dizide oldukça büyük bir payı vardır, çok fazla görmekteyiz. Bir de bu aşk çıkmazının haricinde annesiyle ilgili bir gizemin de peşine düşecektir Kitty. Bu gizem diziyi bir nebze çekilir kılıyor olsa da yeterli önem verilememiş.



Açıkça söyleyeyim dizide gay, lezbiyenlik unsurları ayan beyan hatta gururla işleniyor. Eski kafalı, örümcek kafalı istediğinizi diyin. Bu liseli çocukların öpüşmesi bile gösterilmemesi gerekirken sapkın saçma sapan ilişkiler sarmalına atılıyoruz. Netflix'e hep bir şans verirdim ama bu diziyle artık savunulacak tarafı kalmadı. Aile düzenini bozmak için siparişle yapıldığı bu kadar bariz olmasaydı keşke.




O kadar sitemliyim ki dizinin konusunu anlatmak içimden bile gelmiyor. Çünkü keyif alamadım. Dizi Kore'de geçiyor oh bol bol Kore'yi ve kültürünü görürürüz dedim ama bir kaç minik sahne ve jest dışında avucumu yaladım. Son bölümlerde artık tüm sınıf tren yapıyordu desem yeridir. Hiç ders çalışmamalarına rağmen liseden çıkamadık ne tuhaftır ki. Baş karakterin tek kelime Korece öğrenemeden de koca seneyi bitirmesiyle iyice zıvanadan çıktım. Dizi yarı Korece yarı İngilizce akraba evliliği gibi bir şey olmuş. Koreli aileleri kendi aralarında İngilizce konuşturarak tüy dikmiş oldu en nazik anlatımıyla. İkinci sezona göz kırptılar ama umarım ikinci sezonda senaristler emekli olur. Ya da en azından yapım şirketinin çatısını dev bir göktaşı falan düşebilir.



Dizinin minik bir yerinde Ocean Park adında uydurma bir idol konuk oluyor diziye. Lakin bu Ocean Park, bildiğimiz 2PM Taecyeon. Kpop delisi öğrencilerden biri idole sizin her yerdeki konserlerinize geldim diye anlatırken İstanbul da diyor. Taecyeon'u İstanbul'da ben de gördüm tatlım haha demek isterdim ama o da pek tatlı bir anı sayılmaz. Merak edenler için... İstanbul'da Taecyeon'u Görmek...


0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top