Diziye başlamadan önce birkaç yorumu okumuştum. Sanmıştım ki uzay çağında yaşanan aşkları izleyeceğiz. Yok anam babam ya abartmışlar. Günümüz dünyasında bir tık ütopik bir teknoloji hamlesi yapılmış. Ve bu teknolojik gelişme, sosyal yaşamı, aşk hayatlarını ve gençliği köküyle değiştirme yoluna giriyor. Distopyaları, ütopyaları pek severim. Bu da tatlı bir ütopya esasen, lakin sonuçları bakımından işler sarpa sarabilir. İnsan kaynaklı bir alt yapısı olduğundan, sonunda İsmail YK gibi beni beğeneni ben beğenmem benim beğendiğim de beni beğenmez haykırışları günlük hayatta gereğinden fazla yer alabilir.



Kim Sohyun'u hep tarihi dramalarda izlemiştim. Ama böyle hanboksuz pek hoş geldi gözüme. Yetenekli kız, severim. Başrolde benim gözümde esas oğlan olarak iki erkek var, paylaştırılmış. Bir tanesi Sweet Home dizisinde izlediğim delikanlı olan Song Kang, çok iyi oyuncu, ilerde daha çok izleyeceğiz. Diğeri Jang Ga Ram, izlediğim ilk yapımıydı ve çok sevdim. Daha sonra When the Camillia Blossom dizisinde minik bir sahnede görünce de pek heyecanlandım. Çok fazla yeni çıkan genç oyuncu arasında parlayacağına eminim.


Adı: Love Alarm

Yönetmen: Lee Na-jeong

Yazar: Cheon Kye-young (webtoon), Lee A-yeon, Seo Bo-ra

Türü: Romantik, Gençlik, Ütopya

Şirket: Netflix

Bölüm: 14 / 2 Sezon

Yıl: 2019



Orijinali bir webtoon olan hikayemiz gayet başarılı şekilde, kısa ve öz olarak dizileştirilmiş. O webtoonu Türklerin eline bir verseler var yaaa 50 bölüm kafadan ben veriyorum. Aman duymasınlar bizim yapımcılar. Webtoon halini okumak isterdim, çünkü aklıma takılan bazı durumlar var. Orijinalinde de böyle miydi yoksa uyarlamada mı sapıttılar bilmem lazım. 



En basitinden esas oğlan konusunun sürekli eksen kaymasına uğraması. En başta bir tanesi gözünüze hoş geliyor, sonra ötekinin tarafını tutuyorsunuz. Sanki kız seçemiyor değil de senarist kararsız kalmış gibi hissettim bir ara. Spoiler olmasın da en baştan beri benim tuttuğum çocuk sonunda kızın gönlünü kazandı, öteki yırtık dondan çıkar gibi musallat olmuştu aşk hikayemize.



Konusunu başa alalım hemen. Kore yapımı yeni bir uygulama peydah oluyor telefonlara. Öyle bir uygulama ki belli bir alanda uygulamayı yüklemiş ve aktiflestirmiş, aynı zamanda senden hoşlanan bir aşık var ise alarmın ötüyor. Bu sayede itiraf etmenin gerginliği yerine kolayca aşkını açıklayabiliyorsun. Bu sayede hem aşkın hem de seni sevenler ortaya çıkabilir. 



Esas kızımız da fakir ama çalışkan, bildiği tek ailesi tarafından da eziklenen güzeller güzeli liseli bir kızdır. Bir taraftan teyzesinin yanında yaşamanın verdiği garibanlık bir taraftan da teyzesi için marketlerinde ve restoranlarda part time çalışarak hayatını idame ettirmeye çalışması kalbimize bir dokunuyor. Kızın kuzeninin de ona kül kedisi gibi davranmasıyla biz tarafımızı seçiyoruz anacım. 



Bir numaralı esas oğlumuz da sevgisiz ama bir o kadar da zengin bir şekilde büyümüş, popülerlikte çığır açmış yakışıklı bir gençtir. Kızımızın lisesine yeni transfer olduğunda aşk alarmı susmak bilmez. Herkes ayılıp bayılır kendisi için. İki numaralı esas oğlumuz ise zengin oğlumuzun küçüklüğünden beri yanında olan fedakar bir gençtir. Tek fark ikinci oğlanın annesinin bir numaralı oğlanın evinde hizmetçi olarak yaşamasıdır. Hatta bu sebeple beraber büyümüşlerdir. Konu aşka gelince de fedakarlık bir yere kadar. Başta bağrına taş basıp sussa da artık canına tak edip o da aşk alarmını çaldırı çaldırıveriyor.



Dizideki bir diğer unsur olan bu Love Alarm uygulamasını kimim icat ettiğidir. Bilmezler ki aslında çok yakınlarında olur biter her şey. Gizemler gizemleri kovalarken kız aşk acısını bastırmak ve alarmının çalmamasını diler. Bu dilek gizemli uygulama sahibi tarafından yerine getirilince de içinden çıkılmaz başka açmazlara sokarlar izleyiciyi. Kısa olmasını pek sevdim. 3 saat ve 286272 bölüm süren Türk dizilerinden zaten umudu kestim. Ama Kore dizilerinde de bölümü arttırmak için konu sakız gibi uzatılınca hoş olmuyor. 14 bölüm tertemiz, kaymak gibi dizi.


0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top