Bir çoğunuza bu yazı için söz verdiğimi biliyorum, geç kaldığımı da biliyorum. Ama benim kullanabildiğim bu şansı sizler de bilmeniz ve kullanabilmeniz, kullanamasanız da Kore’ye gitmek adına sizlere bir umut ışığı oluşması için diğer yazıları yazmadan bu yazıya zaman ayırmak istedim. Neden Kore’ye gidemedim yazısının üstünden çok zaman geçmemişti ki Güney Kore’de yüksek lisans başvurusunda bulundum. Detaylı bir yazıda anlatacağım bu maceramı da, ancak mülakata bile çağrılmadım. Artık umudumu kestiğim bir dönemde 10 yıldır beklediğim bu gezi bana sonunda nasip oldu.

Nasıl mı oldu? Öncelikle hiçbir şey şans ya da tesadüf değil onu belirteyim. Emek verdim. Kore Turizm Organizasyonu İstanbul Ofisi’nin 2018 Pyeongchang Kış Olimpiyatları için yaptığı bir duyuru ile başladı her şey. KTO, 2018 yılında Kore’de yapılacak kış olimpiyatları için tanıtım yapacak gönüllü bloggerlar aramaktaydı. Yalnız dikkatinizi çekerim gönüllü ve blogger olmak ya da sosyal medyada faal olmak seçilmek için aranan tek nedenlerdir. Seçilen arkadaşlar herhangi bir karşılık beklemeden isteyerek tanıtımı üstlendiler. Ben de bu duyuruya hazırladığım bir cv ile başvurdum ve seçildim. Zaten blogda faal olarak Kore ile ilgili yazılar yazmaktaydım. Neden bunu KTO ile ortaklık içinde yapmayayım dedim. Geçen sene eylül ayında KTO gönüllülerine bir yemek verildi ve tanıtıma resmen başladık. Onun yazısını da yazmıştım belki hatırlarsanız. Tanıtım gönüllüsü olarak paylaşımlarımızı her ay sonu düzenli olarak raporlamak durumundayız. Bir raporu bile atlarsanız gönüllü statünüz maalesef ki alınıyor. Her ne kadar gönüllü olsanız da sorumluluk sahibi olmayacağınız anlamına gelmiyor.

Kore’ye ilk başarılı gönüllüler kış mevsiminde gönderildi. Maalesef ki kışın yollanan gönüllüler arasına giremedim. Yalan yok üzüldüm, ama benden daha çok hak eden arkadaşlar kazandığını bildiğim için çok da koymamıştı. Ama yeniden bir Kore gezisinin olacağını da düşünememiştim. Ta ki bu sene Nisan ayında düzenlenen geziye bizim seçildiğimizi öğrenene kadar. Samimiyetime inanın lütfen, uçağa binene kadar hala durumu idrak edememiştim. Nasıl yani ben mi? Gidiyor muydum? Her şey rüya gibiydi, kamera şakası gibiydi. Ama sonunda Kore Turizm Organizasyonu’nu sayesinde bu rüyamı gerçekleştirmiştim. Hem de en ufak bir ücret ödemeden. Uçak biletleri, otel masrafları, yeme içme giderleri, ulaşım ücretleri ya da aklınıza ne geliyorsa elimizi cebimize attırmadılar denilebilir. Sadece özel alışverişlerimiz olan kozmetik ürünler ya da hediyelik eşyalar için kendi paramızı kullandık. 6 gün boyunca belki de kendi paramla gezemeyeceğim yerlerde gezdim, kalamayacağım otellerde kaldım. Bunun için nasıl minnettarım anlatamam. Her yazımda da bir teşekkür cümlesi geçireceğime emin olabilirsiniz. :)

Peki gelelim siz nasıl benim gibi gidebilirsiniz kısmına. Yeni seçilenler 5 Mayıs’ta yapılan yemekte toplandı. Bunun yazısı da geliyor. Yeni blogger gönüllülerimiz sıradaki Kore turu için çalışmalara ve tanıtımlara başladı. İnşallah onlar da benim gibi hayatlarının en güzel günlerini geçirirler. Ama olur ya bir sonraki duyuruda sizlere bas bas bağıracağım başvurun diye. Bu duyuru nasıl mı yapılıyor? Kore Turizm Organizasyonu İstanbul Ofisi’nin facebook sayfasını beğenmekle başlayın işe öncelikle. Orada Kore ile ilgili bir çok faydalı duyuruyu bulabilmenizin haricinde bu gönüllü seçimi için de duyuruyu göreceksinizdir. Şimdilik seçimler bitmiş olsa da gönüllüler belli bir süre sonra yenilenecektir. Kendinize güveniyorsanız ve benden iyi kimse Kore’yi tanıtamaz, ofisin etkinliklerinde de canla başla çalışırım diyorsanız meydan sizin canlar. Benim gibi Kore’ye gidememeniz için hiçbir neden yok.

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top