Aylar öncesinden duyurusunu yapmışlardı bu etkinliğin. Kontenjanlı bir etkinlik olduğu için mail yoluyla rezervasyon yaptırdıktan sonra ajandama not alıp seminer için gün saymaya başladım. O hafta sonu aslında yapmam gereken çok şey olmasına rağmen kaçırmak istemedim ve yola koyuldum. Fatih’te Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde yapılan seminere ucu ucuna yetişip en önden yerimi aldım. Kore’yi Türkiye’de Yaşamak ve Çin’i Türkiye’de yaşamak sayfalarının kurucusu ve admini Fatma Merve Öner önderliğinde yapılan bu seminer Fatma Merve Hanım’ın gezgin ve turist kelimelerinin ayrımını yaptığı bir konuşmayla başladı ve hepimize turist mi gezgin mi olduğumuzu sormamızı sağladı.


Anlattığı konuları kişisel deneyimleriyle süslediği için sanki arkadaşınızla muhabbet ediyormuşsunuz gibi bir havayla dinledik kendisini. Daha sonra Koreli bir yoga eğitmeni ve araştırmacı olan Kim Ja In hanım eşliğinde Kore tıbbına ve alternatif tıbba dair güzel bir bilgilendirme konuşması yapıldı. Belli rahatsızlıklar için nerelere masaj yapılması gerektiğini öğrendik mesela. Bazılarını not aldım bile. Kore’de eğitim ve Kore’ye gitmenizde ve gittikten sonra işinize yarayacak ipuçları, Kore’de dikkat etmeniz gerekenler ya da Kore’yi nasıl gezmeniz gerektiğine dair önerilerle dolu dolu bir seminere katıldık. Katıldık diyorum çünkü izlemenin dışında interaktif bir seminerdi, Fatma Hanım gerek sorduğu sorularla gerekse de kendisine sorulan soruları cevaplayarak çok samimi bir ortam yarattı diyebilirim.


En sonunda da Beyza Demir isimli arkadaşımızın rapi ve daha önceki Kore etkinliklerinden de tanıdığımız Koreli şarkıcı Gung Shin’in iki şarkısıyla da mini bir konser verilerek seminer sonlandırıldı. Seminer sonunda iyi ki gitmişim dedim, kaçırmadığıma çok sevindim. Bir süre etkinliklere ara vermişler, umarım en yakın zamanda bu tarz etkinlikleri yapmaya devam ederler. Fatma Merve Öner ve ekibine teşekkürler efenim. :)


0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top