Evet sanırım her zaman etkinlik yazılarımı böyle geciktiriyorum, kabul!  Şu sıralar acayip yoğun olmam dolayısıyla biraz geciktirdim. Baktım etkinliği unutur gibi oldum dedim yazmanın vakti gelmiş bile.
Evet etkinliği kabaca anlatacağım çok ayrıntıya girmeden. Öncelikle yer Fatih'te Emniyet'in yan sokağında Ali Emiri Kültür Merkezi'nde yapıldı. Ben yere EXPO mülakatına katıldığım için aşinaydım. (Beni EXPO'ya seçmemişlerdi. :P) Soğuk bir gün düştüm yollara ve gittim. 


Önce bir yabacılık oldu ne yalan söyleyeyim. Nereye düştüm ben hacı tribini üzerimden attıktan sonra etrafa bir bakındım. Herkes lobide salonun kapısının önüne yığılmış beklemekteydi. Üç adet stant mevcuttu. Bir tanesi ebru sanatı, bir tanesi cam sanatı, bir diğeri de Korea-Fans'ın kendi standı idi. Açıkçası çok zengin gelmedi bana bu durum.


Önce kimsecikleri tanımadım. Korea-Fans görevlisi bir kaç arkadaş dışında herkes yeni yüzlerdi benim için. Ama blogumdan bana ulaşan ve benimle görüşmek istediğini söyleyen bir arkadaşla orada buluşmaya karar vermiştik. Ben kendisini hiç görmememe rağmen sanki çok önceden tanışıyormuşuz gibi elimle koymuş gibi buldum. Bu sayede yeni bir arkadaş edinmiş oldum. :) 


Daha önceden tanıdığım başka bir arkadaşım da bize eklenince üç kişi lobide beklemeye başladık. 13:30 da etkinlik başlıyor denmişti. Önce bir süre stantları gezmemizi istediler. Ama bu süre 1 saati aşınca, oturacak yer de bulamayınca biz ufaktan isyan bayrağını çekiyorduk onu diyeyim bakın. Zaten topu topu üç tane stant var, 1 saat neye bakacağız Allahınızı severseniz. Sonra bir ara kuru pasta ve içecek ikramı yapıldı ve ortalık bir süre duruldu gibi. Salonun kapısının açılmasıyla da herkes hurraaa içeri. :D 


Yerlerimizi aldık biz de. Salonun neredeyse hepsi dolmuştu. Önce kısa bir video gösterimi yapılmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Sonra hem Türk, hem Koreli genç ve miniklerin Taekwondo gösterisi oldu.

 
Ardından Türk bir tasarımcının tasarladığı hanbok defilesi yapıldı. 


Tam sıralamada hata yapmış olabilirim ama sanıyorum ki ondan sonra da Korea-Fans dans gruplarından hoş bir gösteri izledik. Ben oldukça keyif aldım bu kısımdan. En sonda tüm dansçıların beraber dans ettiği kısım en iyisiydi.

 
 Daha sonra Arirang şarkısını ile ilgili bilgilendirici bir video gösterimi yapıldı. Ardından sahneye kanun ve ud eşliğinde bir kızımız çıktı. Önce Arirang şarkısının üç farklı versiyonunu seslendiren kızımız, daha sonra olayı fasıla bağladı. Yanlış anlamayın ben çok memnun kaldım bu değişiklikten. Lakin ufaktan bir kültür şoku da yaşamadım değil. Salonun bir kısmı da Korea-Fans etkinliğindeki Türk müziğini yedirememiş olacaklar ki salonun yarısı boşaldı diyebilirim. Ben çok sevdim ama bu fikri, hatta ben ve arkadaşlarım salonda şarkılara en çok eşlik eden kişiler olabiliriz. :D


En sonda da Gangnam Style, 2NE1 I am The Best ve BIGBANG Fanstastik Baby şarkılarının coverlanmasıyla oluşturulmuş bir şarkı dinledik ki, keşke hiç bitmeseydi. Epey coşturdu bizi. :D


Etkinlik bitiminde hediye olarak herkese minik seramik kaseler verildi. Böylece bir etkinliğin daha sonuna geldik. :) (Not: Fotoğraflar hesap makinası ile çekilmiş duruyor. Fotoğraf makinamı yağmur dolayısıyla getirmemeyi tercih ettim. Özür dilerim bunun için. Ayrıca videolar Korea-Fans'a aittir. Sağolsunlar benim anlatmama gerek kalmadı, tüm etkinliği çekmişler.)

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top