1) GOT7 - Girls Girls Girls
Dahi prodüktör JYP babamızın son bombası bayram şekeri niyetine paylaştığım bu gençlerle son günlerde ayrı bir ilgilenmekteyim. I GOT 7 programını da izlememin buna bir katkısı var tabi ki. Çıkış yapar yapmaz albümlerini indirip dinlemeye başlamıştım. Ama bu günlerde şarkılarını bir başka şevkle dinliyorum. Bias olarak şimdilik Jackson'ı seçsem de yüreğim ufaktan Mark'a göz kırpmıyor değil. Bambam de acayip tatlı. Bu yazımın özeti sevelim bu tatlıları dimi ama. ^^

2) 4 Minute - Hot Issue
Hyuna, Gangnam Style ile ünlenmeden önce daha çok zevk almaktaydım bu gruptan. Şimdi diğer üyelere sanki Hyuna'nın dansçısıymış muamelesi yapılıyor gibi geliyor bana. Neyse işte, ama yine de sevdiğim nadir kız gruplarından. 4 Minute denildi mi de ilk bu şarkı aklıma geliyor. Sözlerini de variyety showlarda çokça kullanılması sebebiyle çabucak aklımda kalmıştı.

3) 2PM - Thank You
Offf offf ne yapacağım ben bu umutsuz hayranlığımla. Evet ben tartışma kabul etmeyen bir Hottest'im. İlla ki her listeme 2PM şarkısı koyacağım hacı. Ama bugünlerde 2PM' küs olmam sebebiyle normal şarkılarından ziyade hayranları için yazdıkları bu şarkıyı paylaşmak istedim. Bu şarkıda bir kaç kez ağlamışlığım var, klibini izlerken ki halimi söyleme gereği bile duymuyorum. Artık siz düşünün nasıl bir hayran olduğumu.

4) Shinee - Lucifer
En sevdiğim ilk 5 erkek grubu arasında yer alan bu grubun şarkısını daha hiç paylaşmamışım, ayıp etmişim. Bias seçmekte beni zorlayan bir gruptur kendisi. Çünkü her çıkışlarında biasım değişiyor, belli bir istikrar tutturamadım. Ama şu an için Minho diyebilirim. Neden bu şarkısını seçtim diyecek olursanız... Ben K-Pop albümleri satın alan biri değilimdir. Ama şans eseri bir etkinlikte çekilişte Shinee'nin Lucifer albümü kazandım. Bu albüm ise şu an için sahip olduğum ilk ve tek albüm olarak gönlümde yerini aldı. Çıkış parçaları Lucifer'i de bu listeye girmeye layık gördüm.

5) SS501 - Love Like This
Şimdilik ayrılmış bir grup olsa da, kpop severlerin gözünde hiç bir grup ayrılmaz ya da hiç bir üye gruptan ayrılmaz. Elbet bir gün yeniden toplanacakları umuduyla bu grubun sevdiğim şarkılarından birini seçtim. Aslında bu şarkıyla ilgili bir anım da mevcut. Bir gün üniversitede konferans salonundayız ve öğretmen gecikti. Şarkı mı açsak telaşıyla bir türlü bilgisayardan şarkı açamayan arkadaşlar "Hey Koreli! Aç da bir Korece şarkı dinleyelim." teklifiyle kapımı çaldılar. Tabi ben onları elleri boş yollar mıyım. Atladım mikrofonun oraya açtım telefonumdaki şarkıları, herkesin gözü üzerimde, beklenti had safhada, ya beğenmezlerse telaşı üzerimde. Aceleyle hemen listeye göz gezdirdim ve bu şarkıya karar kıldım. Çok şükür ki şarkı beğenildi ve mahçup olmadım. Şarkının sonunda da hoca geldi zaten. :D

6) Secret - Love is Move
KARA grubu artık o eski sevdiğim grup olmadığından favori grubum ünvanını en sevdiğim bayan idol olan Sunhwa'yı  barındırması sebebiyle Secret grubuna taşıdım. Her şarkılarını dinlerim çok severim. Hatta Love is Move şarkısından daha çok sevdiğim şarkıları da var ama bana Secret grubu dediniz mi ilk hep bu şarkı aklıma gelir.

7) Hong Jin Young - Love's Battery
Evvet geldi sıra benim hatuna. Benim hatun diyorum, çünkü solo çıkışından beri, daha Koreliler bile adını bilmezken ben hayran sayfasını kurmuş, faal olarak paylaşım yapmaktaydım. O yüzden pek bir benimsiyorum, hatta zaman zaman kıskanıyorum bile. Bu günlerde We Got Married programında çok sevilmesi sebebiyle yeni hayranlar peydah olsa da bilin ki kimse benim kadar sevemez bu kızımızı. Neyse işte bu kızın ilk çıkış parçası  olan ve takma adının "battery girl" olmasına zemin hazırlayan şarkıyı sizlerle de paylaşmak isterim.


8) Infinite - Paradise
İnfinite'yi çok tanımam aslında, ama şu an tanımadığım gruplardan birinin hayranı olsam bu İnfinite olurdu herhalde. Tuhaf bir cümle oldu, aman boşverin ben de anlamadım zaten. :D Geçen sene ki kpop dans yarışmasında her iki yarışmacıdan birinin dans ettiği bu şarkı bende bir aydınlanma etkisi yarattı. Kimin la bu şarkı arayışım çok sürmedi ve cidden çok sevdim bu şarkılarını. Üye olarak iki üç tanesine aşinalığım var aslında ama ilerde daha çok tanımak istediğim bir gruptur. Bildiğim tek şarkılarını da paylaşmak lazım gelir.

9) T-ara & Davichi - We Were in Love
Bu şarkı malumunuz Kore'de gerçekleşen ülkeler arası Kpop yarışmasına katılan Türk yarışmacı Nursena Demir'in yarışmada söylediği şarkıdır. Ben şarkıyı bu kızımız sayesinde tanıdım aslında bakarsanız. Ama geç tanısam da çok çok sevdim. Ve şu an en iyi ezbere bildiğim ve aniden Korece şarkı söyle bana dediklerinde söylediğim tek şarkıdır. Sözleri ve ritmi kolay olduğundan sık sık ard arda dinlemeni halinde sizin de kolaylıkla ezberleyebileceğinize inandığım bir şarkıdır. Benim için duygusal anlamda da bazı şeyleri hatırlattığı bu nedenle her dinlediğimde büyük bir ahhh çektiğim, her seferinde aynı duyguları veren bir şarkıdır.

10) Nu'est - Face
Geçen sene 29 Haziran'da o şahane günün akabinde Haziran listesine almadığımdan ötürü ufak bir vicdan azabı çektiğim bu grubu Temmuz listesine eklemek benim için bir şereftir efenim. O gün ne oldu diye soracak olan yeni Kore hayranları şanslarına küsmeli bence, ki böyle harika bir günü kaçırdılar. Ki benim gözümden ayrıntıları merak edenler varsa tıklayın şurayı. NUEST & 2013 K-Pop Dans ve Müzik Festivali [29 Haziran 2013] Her neyse bu şarkı da Nu'est'in sevdiğim şarkılarından biridir. Neden bunu seçtim bilmiyorum aslında, biraz da rastgele oldu. :)

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top