Kocamı Kurtarmak ya da Güçlü Ol Geum Soon... Üzerinden on yılı aşkın bir süre geçmiş bu film benim ilk izlediğim filmlerdendir. Bu filmimizde aslında tek bir ana kararkter bulunmaktadır. Onu da herkesin eminim ki çok iyi tanıdığı Bae Doo Na oynamaktadır. Hatırlarsınız Hollywood yapımı Bulut Atlası filminde yer alan Koreli kızımız. Ben kendisini bu film ile tanımıştım.

Anlattığım diğer tüm filmlerden biraz farklıdır bu film aslında. Orjinal olduğu için daha bir sevmekteyim zaten. Bebekli filmlere de özel bir ilgim var inkar edemem bunu. Tür olarak her yerde dram adı altında tanıtılsa da sizi temin ederim komedisi, aksiyonu da bol bir filmdir aslında. Hatta benim bakış açımı sorarsanız ben komedi derim. Ama siz de ben dedim diye komedi beklemeyin canım aaaa siz ne bakıyorsunuz bana. 


Adı: Saving My Hubby
Yönetmen: Hyeon Nam Seob
Yazar: Hyeon Nam Seob
Yapımcı: Kim Dong Ju & Song Seung Hwan & Lee Cheon Woo & Seo Jun Won & Kwon Jun Hyeong
Türü: Dram, Komedi, Spor, Başarı
Süre: 91 Dakika
Yıl: 2002

Bu filmimizde bir aşk meşk durumu yoktur önce onu bildireyim. Filmimizdeki baş rol oyuncusu Bae Doo Na, Geum Soon karakterini canlandırmaktadır. Geum Soon, eski bir voleybolcudur ve kolu sakatlanınca voleybolu bırakmak zorunda kalmıştır. Hal böyle olunca evlenmiş ve bir çocuk yapmıştır. Ama ne kızına doğru düzgün bakabilir ne de evi çeki çevirebilir. Kısacası aklı hala voleybolda olan berbat bir ev hanımıdır. Yine böyle bir günde eşi iş çıkışı iş arkadaşlarıyla birlikte içmeye gider. İkinci mekan üçüncü mekan derken kızımızın kocası zil zurna sarhoş olur ve karaokenin sahipleri tarafından rehin tutulur. Üstelik kayınpederi ve kaynanası onları ziyaret etmek için yoldadır.


Geum Soon, kocasını kurtarmak için kızıyla dışarı çıktığında ise bir ton macera atlatır. Kızını kaybeder, ayakkabısını kaybeder, tekinsiz adamlarla karşılaşır, hatta mafyaya bile bulaşır. Uzun lafın kısası bu film kızımızın tüm aksiliklerle nasıl başa çıktığını anlatır. Peki Geum Soon, kocasını kurtarabilecek midir? Bir başına sokaklarda gece vakti başından neler geçecektir? Kızıyla bu maceraları nasıl atlatacaktır? Kayınpederi ve kaynanasın için hazırlık yapabilecek midir? Peki voleybol aşkının sonu ne olacak? Bu soruların hepsini öğrenmek istiyorsanız sizi bir zahmet filmi izlemeye davet ediyorum.

"İlk gördüğümde sizi tanımıştım. O adamı tokatladığınızda daha da emin oldum, bayan Jung Geum Soon. Sizinle tanışmak bir onur!"

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top