Tavlama Sanatı... Ben de hiç tutarlı değilim ki anacım. Son Ye Jin'den hazzetmiyorum hazzetmiyorum dedikçe gidip özellikle onun filmlerini anlatıyorum. Ben de bir tuhafım! Kendi içimde verdiğim bu çelişkiyi bildirdikten sonra neden bu filmi anlatmayı seçtim, size onu anlatmak isterdim. Ama öyle bir neden yok. Aslında başka bir yazı yazmaktaydım. Yazıda Song Il Guk adı geçtikten sonra izleme gereksinimi duyduğum bir filmdi. Neden çok sık izlemediğimi izledikten sonra bir kere daha anladım aslında. Madem izledim bir işe yarasın da sizlere de anlatayım dedim. Böyle gelişti işte her şey. Evet bu film... Biraz şey... Ne bileyim böyle sanki... Sex and The Seoul tadında bir film. 

Film baştan sona kadar her anıyla tam bir Hollywood özentisi bir film. Kore'nin bu tarz konularda hassas olan, aile yapısını gözü gibi koruduğu filmlerini seveyim yaaa. Ne ayaksınız siz hacı? Nedir yani? Kore gençlerini böyle mi yetiştirmek istiyorsunuz? Neyse işte yeterince veryansın ettiğime göre filmi anlatayım. Ama yukarıda yazdıklarımdan da anlayacağınız üzere aileyle izlemezseniz bir nebze daha iyi olur. O tarz sahneleri olmasa da filmin ana fikrinden buram buram cinsellik akıyor.


Adı: Art of Seduction
Yönetmen: Oh Ki Hwan
Yazar: Shin Jeong Goo & Shin Dong Seon
Yapımcı: Choi Young Bae & Lewis Kim
Türü: Romantik, Komedi
Süre: 100 Dakika
Yıl: 2005

Filmimizde Son Ye Jin ve Song Il Guk'un canlandırdığı iki ana karakter mevcut. Kızımız ve oğlumuz da ekonomik özgürlüklerini elinde tutan iki yetişkin bireydir. Ve bu ikisinin bir ortak özelliği vardır. İkisi de karşı cinsi elinde oynatan birer zamparalık uzmanıdır. İstedikleri insanı elde etmek için çeşitli taktikleri vardır. Ancak bu iki kurnaz çapkının yolları bir gün kesişir ve büyük savaş başlar. İkisinin de amacı aslında aynı şeydir. Birbirlerini baştan çıkarmak. Ama bunu kendi yöntemleriyle yapmaya çalıştıkları için bu durumun içine biraz da inatçılık girerek karşı tarafın burnunu sürtmeye çalışırlar. İkisinin çekişmeleri filmin ana olayıdır aslında. Bu çatışmadan doğan komedi izlenmeye değer olsa da ben klasik bir Hollywood yapımı gördüm karşımda. "Kore filmi" dendiğinde içimde oluşan o sıcacık his bu filmde oluşamıyor bir türlü.


Hani her romantik komedide kızın çatlak arkadaşı rolünde biri olur ya. Bu filmde onu, Perfet Couple filminden hatırlarsınız belki, Hyeon Yeong oynamaktadır. Bu kadını nedense çok seviyorum. Hem oyunculuğu hem sunuculuğu çok keyifli. Film boyunca karakterlerin iç seslerinden taktiklerini, duygularını ve gülen yüzlerinin arkasından neler düşündüklerini duyabilirsiniz. Bu filmi biraz ilginç hale getirmiş. Filmde kayda değer tek bir replik bile bulamadım aslınıza bakarsanız. Ama kızın arkadaşının söylediği tek bir söz her şeyi özetler gibi.

"Siz sapıklar birbirinize çok yakışıyorsunuz.

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top