Twitter'da içimi dökmeye çalıştım ama baktım olacak gibi değil, twitler aldı başını gidiyor. Ben de bari bu konuyu bloga taşıyayım dedim. :) Aslı Hisaya Nakajo tarafından yazılan Hanazakari no Kimitachi e adlı mangadır. Manga kısaca bir kızın hayatını kurtaran sporcuyu yeniden spora başlattırmak için erkek kılığına girip erkek lisesine yazılmasını ve aşklarını konu alıyor.
Önce 2006 yılında Hua Yang Shao Nien Shao Nu ismiyle başrollerinin Ella Chen ve Wu Chun paylaştığı Tayvan versiyonunu izledik. Bu versiyonda yan rolde gördüğümüz Jiro Wang da It Started With A Kiss dizisiyle yükselttiği yıldızını bu diziyle oldukça parlattı. Kemik kadro dışındaki kadro çok sağlam olmasa da oldukça eğlenceli bir diziydi. Üslup Japon versiyonundan daha yumuşaktı.




Gelgelelim 2007 yapımı Japon versiyonumuz Hana Zakari No Kimi Tachi He: Ikemen Paradaisu'ya. 2007 yapımı diye ayırıyorum. Çünkü daha sonra 2011 yılında da aynı dizinin ikinci versiyonu çekildi. Ama ne yazık ki ilki kadar beklediği ilgiyi göremedi. Tabi bunda oyuncuların olduğu kadar zaten hali hazırda bir Japon versiyonunun oluşunun da payı var. Neyse... İtiraf ediyorum Japon versiyonunu ben Tayvan versiyonuna göre daha çok sevmiştim. Çünkü başroldeki kızımız Mari Horikita'ya kalpten bir sevgi besliyorum. Kendisi bence Asya'nın en güzel kızıdır. Başrolü paylaştığı Oguri Shun ile de oldukça yakıştırmıştım. Oguri Shun'un deneyimli bir oyuncu oluşunun da diziye katkısı olmuştur elbet.



Ancaaak kendi adıma söylüyorum bu diziyi eğlenceli hale getiren yegane kişi Tayvan versiyonundaki Jiro Wang ile aynı rolde gördüğümüz İkuta Toma'dır. Japon versiyonunda kadro o kadar güçlüydü ki ufacık rolde bile gördüğümüz her kişi bir bakmışız başka bir filmde başka bir dizide başrolde oynuyor. Parapsikolojik öğrenci, öğrenci grubu kaptanları ve gay revir doktoruyla her karakter ayrı ayrı alkışlanmayı hakediyordu bu dizide.
A küçük bir tespitimi de belirteyim... Belki de altta yorumunu yapacağım Kore versiyonu dahil her versiyonun tek ortak yönü gay revir doktoru rolündeki adamların neredeyse dizideki en yakışıklı oyuncu olmasıdır. :)

Eveeeet Kore versiyonu dedik değil mi?



Ve bir sevgili gibi beklediğim dizi, Hana Kimi'nin Kore versiyonu, namı diğer To the Beautiful You...
Dizi orjinalden oldukça farklı olmuş. Diğer versiyonları anımsayarak izlemeye çalıştım ancak dizi keyfimi bozdu bu farklılık. En iyisi diğer versiyonlarını unutup izlemek. Her hafta çarşamba ve perşembe günü yayınlanacak ilerki bölümlerle taşlar daha bir yerine oturacağa benziyor. Ancak ilk bölümü insanı çok da kendine bağlamayı beceremiyor. :/ Eminim ki bu diğer bölümler için geçerli olmayacak.



Başroldeki Minho'yu ise her programda kahkalarıyla ve o güzel gülüşüyle hatırladığımdan dizide her an gülümseyecekmiş gibi hissettim.  Japon versiyonundaki Oguri Shun'da gördüğümüz oyunculuk ile Tayvan versiyonundaki Wu Chun'un poker facesi Minho'da pek yok.Ciddi olamıyor! Onun acemiliğini hoş görüp kendini geliştirmesini zevkle izleyeceğim. :)
Ha bir de dizi içerisinde yer alan duş sahnesi çok yapmacık olmuş. Hani kız olduğu biraz daha saklanılabilirdi diye düşünüyorum.




Açıkça söylemeliyim bu dizide Sulli'nin oynamasını hiç istemiyordum. Kızın görünüşü ben kızım diye bağırırken erkek kılığına sokup diğerlerinin de buna inandığını izlettiren bir dizi fikri çok saçma geliyordu bana. Ama Sulli'yi bu rolde görünce gözüm hemen alıştı, hiç de yadırgamadım doğrusu.
İkilinin tanışma sahnesi ise bütün versiyonlar arasında en iyisi olmuş. Çok eğlenceli. 




Gay doktorumuzu ne yazık ki, Ki Tae Young oynuyor. Ne yazık ki  diyorum çünkü onu bırak gay rolünde görmeyi öyle düşünmek bile insanın içini acıtıyor yahu
Yan rolümüzdeki Lee Hyun Woo başarılı bir seçim gibi, fakat o saç şeklinin en yakın zamanda değişmesi gerekiyor. Ha bir de ufaktan Nakatsu'yu arıyor gözüm. Karakter biraz muzip olmalıydı sanki. :/




Her versiyonun vazgeçilmez öğelerinden biri olan şirin köpeğimiz de gayet başarılı bir seçim olmuş.

Yeni bir grup olan Exo'nun da dizi kadrosunda yer almasıyla oyuncu kadrosunu tamamlamış görünüyor. İkinci bölümün son kısımlarında Exo'yu güzel bir performans sergilerken görmeniz mümkündür. ;)




Ama şu yakışıklı çocukların fan clupları mevzusu Kore versiyonunda sasaeng fanlar olarak düşünülmüş. Bunun pek hoşuma gittiği söylenemez.
Kore versiyonunda her şey diğer versiyonlara göre çok çabuk oluyor.Bu gidişle son bölümler için epey bir kafa yormaları gerekecek. Daha ikinci bölümde yakışıklı gencimizin sarhoş olduktan sonraki alışkanlığını (söylemeyeceğim) görüyoruz.


Her şey bir yana Kore versiyonu Hana Kimi'mizin tüm versiyonlarına taş çıkaracağını hissediyorum. Umarım beni haksız çıkarmazlar. Lütfen! :)

0 yorum Blogger 0 Facebook

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top