Baba... Çekilmeye başladığı zamandan beri takip ettiğim, teaserlarını tekrar tekrar izlediğim bir filmdir kendisi. 2012'nin başlarında vizyona girmesine rağmen ne yazık ki bana izlemek yeni nasip oldu. Uzun süre indirebileceğim bir yer aradım ama sonunda merakıma yenilip online bir film sitesinden izledim. İndirme linkini bulur bulmaz da arşivime eklemeyim bu filmi. İtiraf etmeliyim filmde başından sonuna kadar bir aşk olmasını bekledim ama olmadı ne yazık ki. Oysa ki filmde bir kaç sahnede yer alan yakışıklı melezimiz Daniel Henney bu konu için biçilmiş kaftandı.

Adı: Papa
Yönetmen: Han Ji Seung
Yapımcı: Ahn Sang Hoon & James Keitel & Marina Martins
Yazar: Han Ji Seung
Türü: Komedi, Aile, Müzik
Yıl:  2012


Koreli bir menejer Amerika'ya kaçan şarkıcısını bulmak için soluğu Amerika'da alır. Ancak onu bulmak beklediğinden uzun sürdüğü için yaşlı bir Koreli kadın ile anlaşmalı evlilik yapar. Ama ne yazık ki kadın evlendikleri gün ölür. Adamın bilmediği ise tanımadığı karısından geriye kalan 6 çocuktur. Bu çocukların babaları ise kadının daha önce yaptığı 5 evliliğindeki adamların çocuklarıdır. Koreli babamız ise artık bu çocuklara bakmakla yükümlüdür. Sosyal hizmetlerin ise sürekli onları denetlemesi ise cabası. Tüm bu aile meselelerinin üstüne bir de kötü prodüktör menejerimizin yakasına yapışır.

Menejer, tam şarkıcını bulmuştur ki onun hamile olduğunu öğrenir ve dünyası başına yıkılır. Ancak bu çöküş evlendiği kadının öz kızı olan büyük kız June'un doğuştan bir yetenek olduğunu keşfedene kadardır. Annesi yüzünden şarkıcılıktan soğumuş olan kızı seçmelere katılmaya ikna etmeye çalışıp kötü prodüktörden paçayı kurtarmaya çalışacaktır. Sonunda işler beklediği gibi olmaz ve her şey sarpa sarar.


Tüm bunlarla uğraşırken en küçük kızımız şirin Rosie'nin de büyük katkısıyla bu sonradan olma babayı babalık duygusu içten içe sararacaktır. İkizlerimiz Tommy ve Jimmy'nin afacanlıkları, bir diğer kızımız Maya'nın içe kapanık halleri ile film daha da bir ilginç hale geliyor. Fakat söylemem lazım filmde benim en sevdiğim karakter büyük oğul rolündeki tombik Gordon oldu. Dae Jang Geum dizisinden çat pat Korece öğrenmiş olan bu çocuğun Korecesi o kadar tatlı ki anlatamam. Kısacası güzel film işte izleyin!
  
"Annemi hatırlamıyorum...Ondan nefret ettiğim için ondan geriye nefretten başka bir anım kalmadı. Kötü biri miyim? Onu bağışlamak istiyorum, ama o hepimizi bir araya toplayıp kendi hayatını yaşadı ve kendi usulünce öldü. Ne kadar zor olursa olsun asla çocukları suçlamadım. "
***
"Söyle June! Bizi aile yapan nedir?"
***
"-Şimdi gidersen pişman olursun! Pişmanlık nedir bilirim. Peki yalnızlık nedir sen bilir misin? Yalnız olmaz nasıldır bilir misin? Çocuklar benden ne istediler biliyor musun? Seni çok ünlü bir yıldız yapmamı istediler... Böylece seni bulabilirlermiş. Nasıl onları terk edip gidersin?"

2 yorum Blogger 2 Facebook

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top