Süper Sevgilim... Güçlü prensesimiz Kang So Hwi'yi oynayan Shin Min Ah'ın oynadığı film ve diziler arasında en sevdiğimdir. Filmde polis teyze ile gencin sahneleri gibi gereksiz bulduğum bir kaç durum yer alsa da bu durum insanı o kadar da çok rahatsız etmiyor. Kızın utangaçlığı da insanın gözüne oldukça şirin geliyor. Kızımızın şapşal dövüş partnerinin olduğu sahnelerde de komedi unsurları bolca mevcut.

Adı: My Mighty Princess
Yönetmen: Kwak Jae Young
Yapımcı: Ahn Ho Wan & Ji Young Jun
Yazar: Kwak Jae Young
Türü: Aksiyon, Romantik, Komedi, Fantastik
Süre: 112
Yıl:  2008


Annesini küçükken kaybeden kızımız çocukluğundan beri tıpkı anne ve babası gibi dövüş sanatları yaparak büyümüştür. Ancak geçirdiği bir kazadan sonra dövüş sanatlarından uzak kalmıştır. Her ne kadar kendini geliştirmese de sahip olduğu yeteneklerle bile oldukça güçlü bir kızdır.

 Ve kızımız bir gün hokey takımındaki bir gence aşık olur. Ona yakın olabilmek için uğraşırken çocukluğundaki dövüş sanatlarındaki partneri İl Yeong ortaya çıkar. Yeniden beraber çalışmaları için ısrar etmektedir. Ancak kızımız çok güçlü olduğu için toplumun dışlaması yüzünden dövüş sanatlarından soğumuştur ve artık güçsüz taklidi yapmaya çalışmaktadır. Onun bu güçlülüğü hoşlandığı çocuk dahil herkesi korkutmaya başlamıştır.


Ama çok geçmeden onun bu yetenekleri keşfedilir ve hokey takımına girmeyi bile başarır. Tüm bunlar olurken kızımızın babası, Yeşil Kader isimli bir kılıcın sahibi yenilmez kötü dövüşçü Heuk Bong ile kozlarını paylaşırken çok kötü biçimde yaralanır. Kızımız da hem babasının intikamını alıp hem de kötü dövüşçüyü yenebilmek için sadece annesinin yapabildiği şimşek çaktıran vuruşu öğrenmeye çalışacaktır.

Ancak tüm bu olaylar bu kadar sıradan değildir. Film içinde bazı sırlar da barındırıyor. Filmin bir aşamasından sonra yavaş yavaş ipuçlarını görebiliyoruz. Filmin sonunda hem duygusal hem de görsel efektleri bol olan harika bir dövüş sahnesi bizleri bekliyor.

"Ben... Sanırım senin zihin dilini çok önceden anlamıştım. Hatırlayamadığım şeyleri senin zihin dilini dinleyerek hatırladım. Berabet Yeşil Kader'i çaldığımız zamanı hatırladım. Ve kayalıktan düşüşümü. Ve senin beni kurtarmak için kayalıktan aşağı atlayışını..."

0 yorum Blogger 0 Facebook

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top