Netflix'te görür görmez üstüne atladım. Çünkü Hollywood'un şimdiye kadar zombilere bakış açıcı hep felaket senaryosu şeklindeydi. Ama zombi saldırısını hayatın keşmekeşinden usanıp nimet olarak görmek çok bilindik bir bakış açısı değil. The Walking Dead dizisinde birkaç sezon izlemiş herkes az buçuk ne yapacağını bilir zaten. O yüzden zaman zaman aklıma yeter be bi zombi saldırısı olsa da dünyadaki tüm düzen değişse demek geliyor. Film de bu fikrin kaymağını yiyor. Aslında bir manga serisi olarak ortaya çıksa da beyaz perdeye de çok yakışmış. 

Adı: Zom 100: Bucket List of the Dead
Yazar: Haro Aso, Tatsuro Mishima, Kotaro Takata
Yönetmen: Yusuke Ishida
YapımcıAkira Morii
Tür: Bilim Kurgu, Macera
Süre: 2 saat 8 dk
Şirket: Netflix
Yıl: 2023


Üniversiteden mezun olmuş hevesli ve enerjik genç beyaz yakalı olarak bir iş bulur. Çok şanslı olduğunu düşünse de ilk günden iş dünyasının kirli tarafıyla yüzleşir. Zamanla enerjisi çekilir, yorgunluk ve tükenmişlik içinde işinden nefret etmeye başlar. Hayat öylesine yorucu ilerlerken hikaye bu ya bir bakmış ki zombiler sokaklarda kol geziyordur. Tüm dünya bu zombi salgınını daha sindirememişken gencimiz zombiler tarafından yenmek yerine, işe geç kalacağı konusunda endişelenecektir. Ama ani bir aydınlamayla artık işe gitmemesi gerektiğinin farkına varır ve ruhu yeniden bedenini bulmuşçasına hayat dolar.

Etrafta zombiler kol gezse de o yaptığı her şeyden keyif almaya başlar. Hayatın tadını çıkarırken de zombi olmadan ya da ölmeden önce yapmak istedikleri listesini hazırlamayı akıl eder. Liste ufak ufak dolmaya başladıkça karakterimiz hem yeni arkadaşlar edinir hem de bu maceranın eğlenceli olduğu kadar aslında ne kadar ciddi ve ölümcül olabileceğinin farkına varır. Artık amaç güvenli bir yer bulmaktır. Güçlünün güçsüzü ezdiği acımasız dünyada kurallar zombilerle de değişmez. Ama iyi kalpli kahramanımızın listesinde "herkesi kurtarıp kahraman olmak" maddesi olduğunu bilmiyorlardır tabi ki.
Next
This is the most recent post.
Previous
Önceki Kayıt

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top