5 Mart 2018 tarihi itibariyle başlayacak olan “Istanbul Japan Week 2018” etkinlikleri kapsamında, Kadıköy Belediyesi işbirliği ile Mart ayı boyunca her Pazartesi saat 20:00’deKadıköy Japon Film Günleri” düzenlenecektir. Detayları http://yelsanat.kadikoy.bel.tr/ adresinden inceleyebilirsiniz. Giriş ücretsizdir (kimlik bulundurmanız gereklidir). Hepinizi film gösterim günlerine bekliyoruz!
Yer: Yeldeğirmeni Sanat, Kadıköy
Filmler: 

ERTUĞRUL 1890 / 05 Mart 20.00 

SENİN ADIN / 12 Mart 20.00 
BENİM BABAM, BENİM OĞLUM / 19 Mart 20.00 
AN - UMUDUN TARİFİ / 26 Mart 20.00



ERTUĞRUL 1890
05 Mart 20.00
Alt Salon

Yönetmen: Mitsutoshi Tanaka
Oyuncular: Seiyo Uchino, Shiori Kutsuna, Kenan Ece, Alican
Yücesoy, Uğur Polat
Eylül 1890’da, Türkiye ve Japonya’nın dostluğunu pekiştirmek amacıyla Osmanlı İmparatorluğu tarafından Japonya’ya gönderilen Ertuğrul Fırkateyni, Wakayama bölgesi açıklarında batar, 681 kişi fırtınalı sulara gömülür. 500 den fazla kişi hayatını kaybeder, 69 kişinin hayatı yerli halkın sayesinde kurtulur. O zaman bu zamandır iki ülke arasında derin bir dostluk bağı oluşmuştur. Türkiye-Japonya arasındaki dostluğun esası olarak bilinen Ertuğrul Fırkateyni Faciasını konu alan film, ilk Türk Japon ortak yapımıdır.


SENİN ADIN
12 Mart 20.00
Alt Salon

Yönetmen: Makoto Shinkai
Seslendirenler: Ryunosuke Kamiki, Mone Kamishiraishi, Masami
Nagasawa
1200 yılda bir kuyruklu yıldızın dünyaya oldukça yaklaştığı o güne 1 ay kala, bir kasabada yaşayan kız öğrencisi Mitsuha, rüyasında kendisini Tokyo’da bir erkek öğrenci olarak görür. Tokyo’da yaşayan erkek öğrenci Taki de rüyasında kendisini daha önce hiç gitmediği bir kasabada kız öğrencisi olarak görür. Aralarındaki ruh ve beden değişikliği devam ederken birbirlerinin varlığından haberdar olan Mitsuha ve Taki, zamanla birbirlerinden hoşlanmaya başlar. Sonunda beklenmedik gerçekle yüzleşirler. Film, dünyada 92 ülkede vizyona giren Japon animasyon efsanesidir.

BENİM BABAM, BENİM OĞLUM
19 Mart 20.00
Alt Salon

Yönetmen: Hirokazu Kore-eda
Oyuncular: Masaharu Fukuyama, Machiko Ono, Yoko Maki,
Lily Franky
Ryota, iyi eğitimli, iş ve aile hayatında başarılı bir adamdır. Kendisini başarılı biri olarak gören Ryota, bir gün hastaneden şaşırtıcı haber alır. Altı yıldır tüm sevgisini vererek büyüttüğü oğlunun, bebekken hastanede karıştığını öğrenir. Ryota ve eşi Midori büyük şoka girer. Ryota’nın yüreği sarsılır. Bebeklerinin karışması nedeniyle tanışan iki ailenin hayatını anlatan, sevgi, insanlık bağları ve aile gibi duygusal temaları dramatik bir şekilde işleyen bir filmdir.

AN - UMUDUN TARİFİ
26 Mart 20.00
Alt Salon

Yönetmen: Naomi Kawase
Oyuncular: Kirin Kiki, Masatoshi Nagase, Kyara Uchida, Miyoko
Asada, Etsuko Ichihara
Sentaro, içine tatlı kırmızı fasulye ezmesi “An” konulan Japon tatlısı “dorayaki” satan “Doraharu” adlı küçük bir pastane işletmektedir. Bir gün, pastanenin camında asılı ilanı gören Tokue adında yaşlı bir kadın gelir ve Sentaro bu gizemli kadını işe alır. Ancak Tokue, sihirli elleri ve özel tarifi ile olağanüstü dorayakiler yapar ve Sentaro’nun pastanesi oldukça ün kazanır. Fakat insanlar arasında dolaşan bir dedikodu onların kaderlerini değiştirir. Eskiden Hansen hastalığına yakalan Tokue’nin, özsaygısını kaybetmeden sürdürdüğü yaşam tarzını anlatan bir dramadır.

*Filmler Türkçe alt yazılıdır.

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top