Bir "terslik" var
İtalya kupası maçları sırasında Milano'da çekilen bu 'o' anda, havada ters duran futbolcu gol sevincini yaşarıyor. Attığı golün mutluluğuyla parende atarken AP foto muhabiri deklanşöre basınca bu ilginç 'o' an ortaya çıkmış. Fotoğraftaki diğer iki takım arkadaşıysa gol sevincini daha sakin yaşıyorlar. Aslında o bu hareketiyle tüm takım adına sevinç gösterisini yapıyor zaten...

 Kutsal yolculuk
Hindistan'dan kutsal bir yolculuğun fotoğrafı. On binlerce Hint hacı, kutsal Ganj ve Yamuna nehirlerine ulaşmak için her yıl olduğu gibi yine yollara düşmüş. Hafta boyunca akın akın herkes bu nehirlere ulaşmak için her yolu deniyor. Fotoğraftakiler de bir trenin üstüne dizilmişler çünkü içeride yer kalmamış. Lokomotifin dumanı da insanlarla birleşince bu ilginç fotoğraf karesi ortaya çıkmış.

 Dalgalı bir gün 
Fotoğraf Avustralya açıklarından, okyanustan... Avustralya donanmasından bir gemi yasa dışı avlanma ile mücadele için devriyede… Havanın sert olması sebebiyle devriye gemisinin burnu dalgalardan ötürü havalanmış ve denize çarpmış. 'O' anda da kaptan köşkündeki bir denizci deklanşöre basınca bu etkileyici görüntü ortaya çıkmış.

 Çocukların uğraşı 
Iraklı iki küçük çocuğun uğraşı insanı gülümsetiyor. Önde bir köpek yavrusu, arkada ellerinde bir parça yiyecekle iki Iraklı çocuk. Belli ki köpek yavrusunu beslemekteler... Ve belli ki köpek yavrusu da onları yok saymakta ısrarlı. Güneş batmak üzereyken çekilen bu fotoğraf, çocukların çevrelerinde olup bitenden çok kendi dünyalarındaki uğraşlarla ilgilendiklerini gösteriyor. Onlar için 'o' anda, ne ülkelerindeki savaş, ne de ülkenin son durumu pek bir şey ifade ediyor... Onlar için 'o' anda, o yavru köpeğin gönlünü kazanmak önem taşıyor...

Okul
Dünyanın en yeni petrol üreticisi Çad'da bir okul... Bu ülkenin çocuklarının durumu da Afrika ortalamasını yansıtıyor. Yani petrol üreticisi Çad'da çocukların yüzde 60'ı eğitim olanağından yoksun bulunuyor. Bu çocuklarsa Amerikan Uluslararası Kalkınma Ajansı'nın yardımlarıyla 'o' anın yansıttığı koşullarda eğitim görüyor. İlk sıradaki kızlar, elle tutulurcasına yoğun bakışlarıyla foto muhabirini tutmaya çalışıyor. (Associated Press / Sayyid Azim) 

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top