1) Wonder Girls - Nobody
Yayınlandığı döneme tam anlamıyla damgasını vuran, her yaştan insanın diline takılan, herkesin ama herkesin sözlerini ve koreografisini ezbere bildiği bir şarkıdır. Hatta bir kaç sene önce Türkiye'de bile bir okulda 23 nisanda minnak kızlar bu şarkının gösterisini yapmışlardı. Klibi oldukça hoş bir mizansenle hazırlanmış bu şarkı hala bile benim listemde hevesle dinlediğim şarkılardan biridir.

2) Secret - Magic
Önceki listeleri bir iki kontrol ettim bu şarkı için. Allah Allah nasıl olur da daha önce bir listeye sokmamışım diye. Halbuki bana kız grubu şarkılarını sevmemi sağlayan şarkılardan biridir. Rap kısımlarda coşkumun zirveye tırmandığını da söylemeden geçmeyeyim.

3) 2NE1 - Lonely
Hani Türk kızının resmi bir K-Pop grubu olsaydı kesinlikle 2NE1 olurdu. Diğer milletlerinin kızlarını tam kestiremiyorum ama 2NE1 şarkıları bence kesinlikle Türk kızları için yazıldı. Trip desen trip, atar desen atar. Bu şarkıyı bir keresinde de Kore şarkıları ile uzaktan yakından alakası olmayan bir arkadaşım bana tavsiye etmişti, bak bu şarkı çok güzeldir diye. Şarkıyı biliyordum tabi ki ama onun hevesini kırmamak için hevesli gözüküp ilk kez dinliyor gibi davranmıştım. Aslında biraz da şaşkınlığımdan olsa gerek bir şey diyememiştim. Bir gün herkes K-Pop hayranı olacak diyorum da inanmıyorlar sonra. :)

4) Sistar - I Swear
Bu listeye kız gruplarıyla girdik birden hadi hayırlısı. Diğer Sistar şarkıları arasında biraz arkada kalmış bir şarkıdır. Ama ben bu şarkıyı bir Alone, bir So Cool kadar çok severim. Klibi biraz sakattır yalnız. Tiesto'nun Red Lights klibinden esinlenilmiş bir klip olduğu iddia edilse de çalıntı olduğu biraz barizdir. Onun dışında hoştur. Yaz aylarına da çok uygundur.

5) Roy Kim - Love Love Love
Spring Spring Spring şarkısıyla kulağımda tahtını kuran paşamız bu şarkıyla da tahtını sağlama almıştı benim için. Benden iki yaş küçük olduğunu duyduğumda minik bir dumur hali yaşamıştım. Oysa ki sesi çok olgun gelmişti bana. Klibi de halkla iç içe çekmiş. Minnoşluk akıyor resmen. :)

6) SG Wannabe & Ok Joo Hyun - Page One (Coffee House OST)
Sonuna ölümüne sinir olduğum bir diziydi. O kadar bölüm kavuşmasını beklediğim ikili yerine saçma sapan bir çift doğmuştu. Nurella bakışıyla ne biçim dizi yeaaa bu demiştim defalarca. Anında da silmiştim tüm bölümlerini, bu dizi benim arşivimde olmayı hak etmiyor diye. Ama bu dizinin benim için büyük bir önemi vardır aynı zamanda. En sevdiğim dizi müziğine sahiptir. Evet ta kendisi! Bu şarkıyı gözüm kapalı kendimden geçerek dinlerken ineceğim durağı kaçırmışlığım var, o kadar diyeyim ben size. :))

7) Ashily - Waiting for Your Love (Witch YooHee OST)
Her diziye kolay kolay kapılmam ben. Ama bu diziye kaptırmıştım epey. Güzeller güzel Han Gain'inimizin oynadığı dizinin müziği de bir o kadar hayat doludur. Daha şarkının girişinde bir kaç saniye geçse bile tanırım hemen bu şarkıyı. O derece içime işlemiştir.

8) Boom & Melody Day, Hong Ga  - I Don't Know Women
Daha önce benim MC Boom sevgimden bahsetmiştim. Şarkılarını çok dinlemem aslında ama, dinlediğimde de zevk aldığımı inkar edemem. Bu şarkıyı da şahsen kaliteli bulduğumu söylemeliyim. Çok güzel bir düet olmuş.

9) JYP & Jessi - Who's Your Mama?
Ben JYP hayranı olduğum zamanlar bu adama demediğini bırakmayanlar şimdi bu şarkının esiri oldu ya benden keyiflisi yok yemin ediyorum. Tabi ki antilerin de bayram ettiği bir comeback olmuştur. Bulabildikleri her açıdan eleştirilen bir şarkı ve kliptir. Ama bir o kadar da listelerin altını üstüne getirmiştir. Yine de JYP baba ortalığın tozunu her şekilde attırmıştır. Şimdi yiğidi öldürün hakkını yemeyin canlar. Şarkı bomba!!! :D

10) 2PM - My House
Adeta yeni doğmuş bir bebek olan bu dinlemelere kıyamadığım şarkıyı da sizlere önermekten gurur duyarım. 2PM evlatlarım malumunuz yeni çıkış yaptılar. Şarkıyı Jun K.'imizin yazdığını söylemekten ayrı bir koltuklarım kabarıyor. Ayrıca grubumuzu yarı yolda bırakan klibi çekecek olan eski yönetmen de şimdi evinde otursun da bu güzel klibi izlesin. Müzik videomuz da gerçek olamayacak kadar güzel olmuş. Aramızda kalsın antilerin bile bu şarkıya hayran kaldıklarına tanık oldum. ;)

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top