Korelilerin her ayın 14'üne bir anlam yüklediklerinden bahsetmiştim. 14 Şubat zaten malumunuz olan Sevgililer Günü. 14 Mart sevgililer gününün bir başka versiyonu olan Beyaz Gün. 14 Nisan da yalnızların kara dostu Kara Gün olarak düşünülmüş. 14 Mayıs da artık beyaz siyah derken ne renk olsun diye bir de Sarı Gün yapalım diyerek ortaya çıkmış bir özel gündür.


Gelgelelim 14 Haziran'a... Eee 14 Şubat ve 14 Mart'ta sevgilerini itiraf etmiş ve başarıya ulaşmış çiftler 14 Nisan'ı es geçip 14 Mayıs'ta aşklarını güllerle bezedikten sonra bir öpüşelim bari demişler. Ve böyle bir günü de icat edivermişler.

Bu günde de aşk itirafları çok olsa da Sevgililer Günü ya da Beyaz Gün kadar çok değildir aslında. Daha ziyade daha önceden sevgili edinenlerin sefasını sürdükleri bir gündür. Adı üstünde öpücük günü.


Öpücük Günü'nde belirgin olarak yenilen bir yemek ya da seçilen bir renk yoktur esasen. Ama rujla bırakılmış öpücük izi bu günün sembolü olmuştur. Ünlüler bu günde sosyal medya hesaplarında dudaklarının izlerini paylaşırlar, 333 şeklini almış dudaklarının fotoğraflarını dosta düşmana gösterirler.


Ama bugünün tek galibi ruj satan kozmetik markalarıdır. Büyük hasılat yaparak günü kapatırlar. E tahmin etmişsinizdir ki bu gün de diğer özel günler gibi ticari kaygılarla uydurulmuş günlerden biridir.

1 yorum Blogger 1 Facebook

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top