Tilki Ailesi... Kore'nin bu tilkilerle alıp veremediği nedir anlayamadım bir türlü. Takmışlar bir insan olmaya çalışan tilkiye. Tamam şikayetçi değilim, böyle fantastik kurgulu filmlere bayılırım. Benim tilkilerle ilgili ilk izlediğim yapımdı bu film.


Müzikal tadında bir film, müzikal gibi aralarda karakterler sirkte çalışmalarının da verdiği cesaretle bir bakmışsın aşka gelip kopabiliyorlar. Ya da en basit bir durumu şarkılarla açıklayabiliyorlar. Fantastik olması itibariyle ben çok keyif aldım. Lakin sizin de aynı şekilde keyif alıp alamayacağınızı öngöremiyorum. Nitekim Koreli izleyiciler bile çok tutmamış bu filmi.


Adı: The Fox Family
Yönetmen: Lee Hyung Gon
Yazar: Jeon Hyeon Jin & Park Eun Ah
Yapımcı: Shim Jae Myeong
Türü: Komedi, Fantastik
Süre: 102 Dakika
Yıl: 2006


Baba ve üç çocuğundan oluşan bir tilki ailemiz var. Bu aile hayatlarını sirkte çalışarak geçirmektelerdir. Bir de peşindeki borçlulardan kaçan sahtekar bir adamımız var. Kaçarken tilki ailesinin sirkine sığınır ve bir şekilde bu ailenin sırrını öğrenir. Aile ise bu adamı öldürmek yerine yanlarına alırlar. Adam ise onların yanında kalıp tilki ailesinin videolarını çekerek zengin olma hayalleri kurmaktadır.


Bununla birlikte, tilkiler her bin yılda bir olan dolunayda eğer bir insan kalbi yerlerse gerçek insan olabiliyorlar. Bunun için de sahtekar adamın fikriyle evsiz ve çaresiz insanlar arasında sirke katılma ilanı verirler. Ki katılan kişilerin kalplerini dolunayda yiyebilsinler diye. Tabi ki tilki ailesinin büyük kızı ve sahtekar adam arasındaki aşk da filmde ana konulardan biridir. Ayrıca bir de etraftaki cinayetler yüzünden tilki ailesinden şüphelenen bir polis memuru da vardır.


Peki tilki ailesi insana dönüşebilecek midir? Dolunayda kurban etmek için insanlar bulabilecekler midir? Tilki kız ve adamın aşkı bir sona ulaşabilecek midir? Polis tilki ailesinin gerçek yüzünü keşfedebilecek midir? Cinayetlerin nedeni tilki ailesinden biri midir, yoksa bambaşka bir kişi midir?

"Baba! Zaman doldu!"

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top