Tatlı Yalan ya da Kayboldu ve Bulundu şeklinde çevirileri mevcut. Tatlı Yalan Korece isminden direk çeviri, Kayboldu ve Bulundu da Hollywood'un yakıştırmasıdır. Slogan olarak da "Hafıza kayboldu ama aşk bulundu!" şeklinde tanıtımını yapıyorlar. Ard arda dram anlatınca artık bir romantik komedi anlatmanın zamanı gelmişti. Bu filmi baş roldeki kızımız Park Jin Hee için izlemiştim ve hiç pişman olmamıştım. Nedense bu kızın tarzını, üslubunu çok seviyorum. İzlerken kendimle özdeşleştirebildiğim oyunculardan biridir.


Adı: Sweet Lie / Lost and Found
Yönetmen: Jeong Jeong Hwa
Yapımcı: Yoo Il Han
Yazar: Jeong Jeong Hwa & Yoo Seung Hee
Türü: Romantik, Komedi
Süre:  113 Dakika
Yıl: 2008
 

Filmimize gelecek olursak, başroldeki kızımız tam bir umutsuz vakadır. Annesi ve babası yıllar önce vefat etmiş, baş belası erkek kardeşi ile uğraşmaktadır. İşinde de çok başarılı sayılmaz, hatta kovulmasına ramak kalmıştır. Aşk hayatı desen hakeza öyle. Yıllar yıllar önce lisedeyken bir çocuğa aşık olmuş ve bu ilk aşkını 10 yıl geçse de unutamamış, kimseyle de çıkmamıştır. Üstelik lisedeki utanç verici hatıralarından da bir türlü kaçamaz. Her şeyin üstüste geldiği bir gün çantasını da çaldırır. Ancak çantasının peşinden koşarken o sırada bir araba çarpar.

Arabadan kim çıkar dersiniz? Kızımızın ilk aşkı! Ve kızımız büyük yalanına başlar. Hafızasını kaybettiğini söyleyerek ilk aşkı ile yaşamaya başlar. Ancak hesaba katmadığı biri vardır. Ona deliler gibi aşık çocukluk arkadaşı ve komşusu. Bu iki adam arasında seçim yapmak beklenildiği gibi kolay olmayacaktır. Bu yalanının bedelini ödeyecek midir? İlk aşkına kavuşacak mıdır? Yoksa onu seven adamın aşkına mı karşılık verecektir? Gerçek aşkının hangisi olduğunu da siz izleyip öğrenin.

"-Sana bir sorum var. 
+Nedir?
-Ayakkabı numaram kaç?
+37,5
-...
+37,5... Bu ilkokuldaki ayakkabı numarandı. Ortaokulda 38 giyiyordun. Lisedeyken 39 oldu. Hala da 39 numara giyiyorsun."

2 yorum Blogger 2 Facebook

  1. ya ne kadar beğenmiştim bu filmi (: hem çok komik hem çok romantik (: bitince de üzülmüştüm hani (:
    kesinlikle benm de önereceğim bir film baş roldeki çocukluk arkadaşının aşkı insanı ağlatmıyor değil hani (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya ben de bitince çok üzülmüştüm. Türk filmlerinden kalma alışkanlıkla bir mürüvvet görme gereksinimi duymuştum... :D

      Sil

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top