Karanlık Sırlar... Baktım son zamanlarda hep yeni filmleri anlatıyorum. Ve çoktan anlatmam gereken bir film öylece duruyor. Ben de hemen kolları sıvadım ve başladım yazmaya dostlar. Bu filmi yeni yeni Kore filmlerine alıştığım zamanlar izlemiştim. Bana bu filmi izlemiyorsan Kore sinemasını hiç izleme demişlerdi. Ben de izledim. Çok iyi hatırlıyorum. O gün resmen yaşama sevincim gitmişti. Şimdi böyle diyip de aranızdaki izlemeyenlerin de hevesini kırmak istemem. Ki izlemeyen çok azdır diye düşünüyorum. Siz bana bakmayın izleyin bu filmi.


Adı: A Tale of Two Sisters
Yönetmen: Kim Ji Woon
Yapımcı: Oh Jeong Wan & Oh Ki Min
Yazar: Kim Ji Woon
Türü: Psikolojik, Gerilim, Dram, Korku
Süre: 115 Dakika
Yıl: 2003

İki kız kardeş anneleri öldükten sonra psikolojik rahatsızlıkları yüzünden yattıkları hastaneden eve geri dönmüştürler. Ancak evde bir tek babaları yoktur. Daha önce annelerinin bakıcılığını yapmış, kötü kalpli cici anneleri de bulunmaktadır. Üvey annelerinin onlar kötü davranmalarına bu iki kardeş birbirlerine destek olarak dayanmaya çalışmaktadırlar. Tüm bu yaşadıklarına rağmen babaları, hiçbir şey yapmaz. Kızların rahatsızlığının tekrarlaması ve evde yaşanan tuhaf ve olağanüstü olaylar da cabası.


Aslında bu film hakkında daha anlatılması gereken onca şey var ama malesef hepsi de filmin sonu hakkında ipucu verecektir size. Bu da filmi izleme isteğinizi azaltabilir. Bunun için susuyorum. Neyse işte sonu süprizli filmler arasındadır kendisi. Ben filmi izlemeden bunu biliyordum. Film boyunca tahminlerde bulundum ama ne yazık ki böyle bir son olacağını tahmin edemezdim. Siz benim yaptığımı yapmayın. Filmin keyfini çıkarın!

Film tam olarak bir korku filmi sayılmaz. Psikolojik gerilim tanımı bu filme cuk oturacaktır. Ama filmi izlerken de diken üstünde oturuyorsunuz. Bu da yönetmenin başarısı olsa gerek. Bu güzelim filmi, tıpkı My Sassy Girl filmine yaptıkları gibi Hollywood, kendilerince The Uninvited isimli bir versiyonunu daha çekmişler. Ama benim görüşümce Kore versiyonunun eline su dökemez. Bir rahat bırakın şu Kore sinemasını yahu!

***
"Sana dediklerimi hatırlıyor musun?
'Gün gelecek bu yaptığına pişman olacaksın.' dediğimi hatırladın mı?
Asıl korkunç olan şey nedir bilir misin?
Bir olayı unutmak.
Zihninden atıp kurtulmak istersin.
Ancak asla başaramazsın."

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top