Kitap Fuarı’nın Onur Konuğu olan Kore “İpek Yolu’nun iki Ucu: Türkiye ve Kore” temasıyla bu sene 60. Yılını kutladığımız iki ülke ilişkilerine referans vererek 252 metrekarelik standında ülke yayıncılığını ve kültürünü tanıtacak. Kitapları Korece’den Türkçe’ye çevrilmiş ve çevrilmek üzere olan yazarlar İstanbul Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluşacak. 

Güney Kore'nin fuar için hazırladığı logo Kore'nin geleneksel beş rengini de içeren bir kitap şeklinde tasarlanırken, Güney Kore'nin 1 nolu holde bulunan ulusal standında hem yayıncılığı hem kültürünü tanıtıcı özel sergiler yer alacak. Fuarın resmi açılış töreni sonrasında Güney Kore ulusal standının açılışı, geleneksel Kore dansı performansıyla başlayacak ve ardından etkinliklerle devam edecek.

Etkinlikler kapsamında Gri Kardan Adam’ın yazarı Ch’oe Yun ve Kim Ae-ran, Martı Yayınları’ndan çıkan Başka Topraklarda Rüzgar Sert Eser’in yazarı Son Hong-gyu, Lee Seong-Bok, Chun Yang Hee ve Doğan Egmont Yayınları’ndan çıkan Gümüş Somon’un Büyük Yolculuğu’nun yazarı Ahn Do-hyun etkinliklerde; Erciyes Üniversitesi tarafından şiirleri Türkçe’ye çevrilen şairler Chun Yang-hee ve Lee Seong ise şiir dinletisinde Türkiye’den okurlarla buluşacak.

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top