İzlediğim Japon filmlerinin yüzde doksanı lise aşklarını konu alıyor. Ama aralarından en kötüsü neydi derseniz bu filmdi derim. Aslında mangadan uyarlanan bu filmin konusu çok güzel düşünülmüş, harika oyuncular seçilmiş. Ama hikaye bir türlü ilerlemiyor. Sanki sanat filmi izlermiş gibi olaylar ilerlesin diye bekliyorsun da bekliyorsun. Bir ara fenalık geldi, aman bağlanmıyor bir türlü bu film dedim.

Kapatıp gidecektim ki zor durdurdum kendimi. Belki sadece bana öyle gelmiştir bilmiyorum, belki çok sert eleştiriyorum. Lakin zamanımı boşa geçirdiğimi hissettim. Ha hiç mi sevmedim? Sevdim tabi ki. Bazı sahneleri zihnime kazındı hatta. Hele ki lise hayatını platonik geçirmiş biri olarak çok da dokundu yüreğime. İzleyip bir de siz karar verin!


Adı: Senpai to Kanojo
Yazar:  Atsuko Mamba & Kiyohito Wada
Yönetmen:  Chihiro Ikeda
Yapımcı: Chikako Nakabayashi
Tür: Gençlik, Romantik
Süre: 103 Dk
Yıl: 2015

Konusu çok güzel ama diyecek lafım yok ona. Liseye yeni başlayan kızımız ve arkadaşı aktivitede bulunacakları kulüp seçmeye çalışırlarken tuhaf bir kulübe denk gelirler. Aslında bir amacı bulunmayan bu kulüp geçen senelerin tüm ders notlarını bulundurması nedeniyle kızlarımızın ilgisini çekmiştir. Aslında kızımızın ilgisini kulüpteki başka bir şey daha çok cezbetmiştir.  Kulübün yakışıklı çocuğu, filmimizin esas çocuğu senpaimiz. 


Ama kızımızın aşkına ulaşmasının önünde bir engel vardır. Bu senpai de şimdilerde mezun olup üniversitede okuyan, kulübün eski bir üyesi olan başka bir senpaiye aşıktır. Kızımız bu durumu fark ettiğinde kendi içinde büyük bir savaş verecektir.

Aşık olduğu adamın mutlu olması için diğer kızla mutlu olmasını mı istemelidir, yoksa bencil olup kendi aşkı için mi savaşmalıdır? Ne yaparsa yapsın sevdiği adama diğer kızı unutturmayı beceremeyen kızımız sonunda pes edecek midir? Ya da senpaimiz bu kızımızın kıymetini nasıl anlayacaktır?

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top