Şu an Türk televizyonlarında yayınlanan dizilerin % 90'ının senaryosunun Kore menşeili olduğunu biliyor muydunuz? Yayınlanmış ve bitmişlerden bahsetmiyorum bile. Hali hazırda süren ve yayın hayatına devam edenlerin neredeyse hepsinin orjinali bir Kore dizisidir. İlk zamanlar tamamen karşıydım ben bu duruma, sonra zamanla alıştım. Ve sonunda Abnormal Summit'i Türkiye'ye getirirken buldum kendimi. Demek ki çok da büyük konuşmamak lazımmış. Bir baktım Elin Oğlu'nu çekiyoruz aga. :D


Neyse işte yeni başlayan dizilerimizden Seviyor Sevmiyor dizisi de Kore dizisi olan She Was Pretty'nin ülkemize uyarlanmış halidir. Daha detaylı anlatmak isterdim diziyi ama daha orijinali bile izlemedim. Bütün uyarlamaları ve orijinalleri izleyip detaylı bir yazı yazmayı da planlıyor bu bünye ama şimdilik eksik kalsın.


Asıl konumuza gelecek olursak da malumunuz adamların dizisini satın almışız, adamlar da diziyi mahvetmesinler diye ziyaret adında bir denetime gelmişler. Ekip 19 Haziran'da geldi. Elin Oğlu'nu yaparken hiçbir Kore ekibi gelmemişti ziyarete, her şey online düzeyde halledilmişti. Keşke gelselermiş, çok renkli anlar yaşanabilirdi diye düşünüyorum.


Haberin detaylarını merak edenlere kendi yazmadığım haberi direk kopyalıyorum. Ben bu olayı bayan başrol oyuncusu Zeynep Çamcı'nın instagramda paylaştığı fotoğrafla fark ettim. Sonra araştırınca ayrıntıları öğrendim.

"Kore’nin en büyük üç yayıncı kuruluşundan biri olan MBC’den CEO dahil beş kişilik bir heyet Türkiye’ye gelip dizinin setini ziyaret etti. Özel heyet ilk bölümü çok beğendiklerini ifade ederken başkan Kwang-han Ahn ise 1. bölümü “Renkli, dinamik ve ışıltılı” bulduğunu, orijinaline göre prodüksiyon kalitesini, hikaye ve karakterlerinin daha iyi ve komik bulduklarını da ekledi.
Uluslararası satışlardan sorumlu olan Haewon Chin, özellikle son dönemde Kore dizilerinin Türkiye’de gördüğü popülerliği, iki ülke arasındaki benzer aile değerlerinin büyük payı olduğunu düşündüğünü söyledi. Öte yandan heyet, telif ödenmeden uyarlanan Kore projeleri konusunda ise üzüntü duyduklarını, ancak Türkiye ile iş yapmaya devam etmek istediklerini ve ileride ortak projeler dahi üretilebileceğini açıkladı.
Önümüzdeki yılın Türkiye ve Kore arasındaki ilişkilerin 60. yılı olduğunu belirten Başkan Ahn, Türkiye’deki dizi sürelerini ilk öğrendiklerinde çok şaşırdıklarını ve set çalışanlarının bu tempoya nasıl ayak uydurabildiklerini merak ettiklerini, dizi sektörlerimizin benzediğini söylerken Türkiye’yi bu uzun sürelerde dizi çekebildiğimiz için tebrik etti."

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top