Ufaktan dizi anlatımlarına da döndüğüme göre bir efsaneyle başlamak istedim. Evet efsane! Artık seri haline gelmiş bu muhteşem dizinin ilk parçasıdır Reply 1997. Daha sonra 1994'ü ve son olarak da 1988 ile seyircilerle buluştu. İlk ikisini izledim, sonuncusuna henüz başlamadım gerçi ama ilk olması dolayısıyla bence 1997 serideki en iyi dizidir. Bu dizi idollerin de kusursuz oyunculuk yapabileceğini göstermiştir bizlere.


A Pink Eunji'yi ilk sırada söylemeliyiz bence. Kızdan yetenek akıyor bildiğin. Sesi çok güzel onu geçtim ama bence oyunculuk için doğmuş. Sonra İnfinite Hoya var tabi ki. Eunji kadar tatmin edici olmasa da yine de bence gayet iyiydi. Bir şarkıcımız daha var elbette ki, Seo In Guk! Önceleri ne biçim tipi var bu çocuğun dedim dedim, sonra oldum mu müptelası bu yavrucağın. En eski idollerimizden Jiwon'un da bu dizide liseli bebeyi canlandırması da gözümüze hiç garip gelmedi doğrusu. Sanki hiç yaşlanmamış gibi.


Anne baba rolleri bence diğer dizilerdeki gibi formalite aile değil de ayrı bir komedi unsuru oluşları çok güzeldi. Arşivimde artık eskisi kadar çok diziyi tutmuyorum, daha çok film biriktiriyorum. Ama bu diziyi asla silmem diye düşünüyorum. Bu dizi için söylenecek bir şey varsa o da azıcık Korece biliyorsanız artık Busan şivesiyle konuşmaya hazırlıklı olun. Diziyi izlerken ister istemez şive yapıyorsunuz, durduramıyorsunuz kendinizi.




Adı: Reply 1997 / Answer Me 1997
 Yönetmen: Shin Won Ho
Yazar: Lee Woo Jung
Türü: Romantik, Komedi, Gençlik
Bölüm Sayısı: 16
Vizyon Tarihi: 24 Temmuz 2012
Şirket: tvN

Yıllar sonra işini gücünü kazanmış lise arkadaşları bir yemekte toplanmışlardır. Ancak kim kimin kocası, kim kimle evleniyor, kim kimden hamile belli değildir. Tüm bunları öğrenmek için de her bölümün başında yemekten bir sahne gösterip bu sırrın bölümün devamında nasıl çözüldüğünü görmekteyiz. Olay örgüsü öyle güzel işlenmiş ki la acaba öteki herifle mi evlendi, ama bak onun şeysi gibi geldi bana gibi varsayımlarda bulunuyorsunuz devamlı.


Dizimiz aslında esas kızımızın etrafında dönüyor gibi görünse de bir çok alt hikaye de dizimizi süslemiş. Esas kızımız Busan'da yaşayan deli dolu, biraz çatlak, o dönemlerin ünlü grubu H.O.T'nin çılgın derecesinde hayranı olan aklı havada bir kızdır. Kızımızın aile dostlarının oğulları da ailesi öldükten sonra kendi oğulları gibi olmuştur. Abisiyle yaşamasına rağmen sık sık kızımızın evine ziyarete geliyordur. Sadece o da değil tüm grup beraber takılırlar.


Tüm grup demişken bu liseli arkadaş grubumuzun diğer üyelerini de tanıtayım. Öncelikle kızımızın en yakın arkadaşı yine fanatik bir H.O.T hayranı, zaman zaman şirin olduğunu düşündüğüm, bazen de fazla saf olan bir kızımız mevcut. Bir adet de sessiz ama cool bir oğlumuz mevcut, bu rolü Hoya canlandırmaktadır. Sessiz olmasına karşın büyük bir sırrı da saklamayı başarmıştır. İzleyenler anlayacaktır neyden bahsettiğimi. Bir de grubun şapşal üyesi bir oğlumuz mevcut. Grubun tüm salaklıkları bu çocuğun başının altından çıkıyor da diyebiliriz. Son olarak da Seul'den Busan'a yeni transfer olmuş öğrencisidir. Ayıplı video koleksiyonu olmasına karşın kızlarla bırak konuşmayı gözlerine bile bakamaz.


Grubumuzun yanında diğer sınıf arkadaşlarını da zaman zaman izleyebiliyoruz. Ayrıca esas oğlumuzun abisi dedik ya hani. Abimiz, çocukların lisesinde öğretmenlik yapmaktadır. İşte o abi de aslında diğer bir esas oğlumuz diyebiliriz. Çünkü iki erkek kardeşin esas kızımızı elde etmek için uğraştığını da izleyeceksiniz. Bir de dizide sık sık ünlüleri konuk oyuncu olarak görüp neşeleniyoruz aralarda. 90'lı yılların Kore'sini izlemek çok keyif vermişti bana. Az buçuk bizim 90'larımıza da benziyor aslında, o yönüyle daha bir nostaljik dakikalar yaşatıyor insana. Mesela sanal bebekler, eski bilgisayarlar, eski kıyafetler ve saç modelleriyle ben bile duygulandım kimi zaman.

2 yorum Blogger 2 Facebook

  1. Ben de bu diziye Eun Ji için başladım ama herkesin neden bu kadar beğendiğini anladım. Şiveli olması içtenliği çok güzeldi ama her güzel şey gibi bu da kısa sürdü :(

    YanıtlaSil
  2. bu aralar kore dizileri ile ilgili araştırma yapıyorum. sanırım bu konu ilgili kaynağı buldum :)

    YanıtlaSil

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top