Fotoğraf Latin Amerika'nın en yoksul ülkesi Bolivya'dan. Başkent La Paz'a bakan yamaçlardan birinde inşaat. AP Ajansı'ndan Dado Galdieri fotoğrafı solcu Evo Morales'in başkan seçilmesiyle umutların yeşerdiğini, Bolivya'nın yeniden inşa edilmesi vaadini anlatan bir haber için çekmiş. Ülkenin geleceğine dair çağrışımları da ufuktaki manzaraya yüklemiş. (Associated Press / Dado Galdieri)

 "Aman bu iş çığırından çıkmasın" endişesi ve öfke. Filistin Batı Şeria'da El Halil kentindeki Yahudi yerleşimcilerle güvenlik güçleri çatışırken askerlerin bir bölümü Filistinli genç kızı yerleşimcilerden uzak tutmaya çalışıyor. 'O' anda yılların öfkesiyle oraya yayılan çığlık, askerlerin temsil ettiği güce üstün geliyor. (Associated Press / Oded Balilty)

 Muzafferabat yakınlarında bir çadır okul. Öndeki bilgiyi adeta gözleriyle içiyor. Kocaman açılmış gözlerin içinde oynaşan ışıksa öğrenmenin bu güzelim 'o' anı kutluyor. (Associated Press / Tomas Munita)

 Haber ajansları servise koydukları fotoğraflarla birlikte kısaca haberi de yazarlar. Hindistan'da Virar kentinde çekilen bu fotoğrafın arka planında çatışma, felaket ya da başka bir sorun yoktu. Oğuz Haksever, 'o' anı kavrayabilmek için araştırma da yaptı. Virar kentinde yakın geçmişte de çok önemli bir olaya rastlamadı. Bir buçuk yaşındaki Hardhik'in önemsiz sorununun haberiydi bu.Yıkanması için bir kovaya konmuş, bundan hoşnut olmamış ve ağlamaya başlamıştı. Bu şirin görüntünün cazibesine kapılıp etrafında toplananların gölgeleri arasında küçücük korkusu isyanı ve hiddetinin doruğunda yani tam da 'o' anda fotoğraflanmıştı. Habere, hatta 'o' ana hiç davetli değildi ama galiba gözlerindeki ışık kalabalığının içine yoksulluk da karışmıştı. (Reuters / Adeel Halim)

Günbatımında yoga
Rüyalar adası Havai'de, güneşin battığı anda çekilmiş bir 'o' an... Plajdaki bu estetik görüntüyü gün batımı, kum ve denizle birleştiren bu iki kişiyse New York'tan gelen iki yoga ustası. Beş hafta sürecek turneleri sırasında, Honolulu sahillerinde çalışırken görüntülenmişler.

0 yorum Blogger 0 Facebook

Yorum Gönder

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top