Tekli direniş

Filistin'de Ramallah'taki Yahudi yerleşim yerleri de boşaltıldı. Yerleşimciler, son binanın yıkılması sırasında güvenlik güçlerine direndi. Bu da o direniş sırasında elde edilmiş "o" anlardan biri... Koca bir polis taburu tek bir kişiye yükleniyor. "O" anda genç kız, tek başına direniyormuş gibi görünüyor. Etrafta başka bir direnişçi yok. Zaten asıl hedefler o ötedeki dumanı tüten yapılar. Bu nedenle bir akıldışılık söz konusu. Bu insanlar, İsrail'in geçmişteki politikası uyarınca hiç hakları olmadığı halde bu yerlere yerleşmeye teşvik edildi. Sonra da uluslararası politik baskı sonucu yine İsrail Hükümeti'nin girişimi ve yargı kararıyla çıkarıldılar. Hasılı sadece "o" an değil "o" anın geçmişinde yatan hikaye de akıl dışı...


Şeytani güçleri kovma işi

Bulgaristan'daki geleneksel Kukeri Festivali'nden bir fotoğraf. Kukeri, Antik Trak Uygarlığı'ndan gelme bir gelenek. Hristiyanlıkla Pagan adetlerinin birleşiminden oluşmuş. Noel'le yortu arasında düzenleniyor. Genellikle koyun postundan kostümler giyen köylüler, yüzlerine korkutucu maskeler takıp şeytani güçleri tarımın bereketinden uzaklaştırmaya çalışıyor. Fotoğraftaki kukeri dansçısının maskesi yok. Bunun yerine yüzünü boyamış. Maskesizlikten olsa gerek şeytani güçleri kovarken daha fazla yorulmuş görünüyor.


Sessizliğin içinde 

Afganistan'ın Başkenti Kabil. 'O' anda duvardan nasıl bir şey duyamıyorsak, kadından da duyamıyoruz. Sessiz bir fotoğraf... Oysa kadın dileniyor.


Manila'da gecekondusu yanan Benedicto Pontillas, çöpler arasında işe yarar bir şeyler arıyor. Ama başındaki kukuletasıyla ve yanındaki çuvalla 'o' anda öteki dünyanın gerçeklerinin Noel Babası oluyor. (Associated Press / The Post and Courier, Alan Hawes)

Acaba bu fotoğraf çekilmeden önce yaşadıkları başına gelmeseydi böyle bakar mıydı? Pasifikte'ki adalar cumhuriyeti Vanuatu'ya bağlı Ambae'de yaşayan bu çocuk, köyünün bulunduğu adadaki volkanın patlama tehlikesi yüzünden binlerce insanla birlikte evinden uzaklara taşındı. Bu nedenle de mango yerken fotoğrafını çeken AP Muhabiri Rick Rycroft'a bakarken araştıran bakışlarına 'o' anda endişe de eşlik etti. (Associated Press / Rick Rycroft)

1 yorum Blogger 1 Facebook

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top