Takipçilerim bilir TOPIK sınavına bile başvuru nedenimdir Güney Kore’de yüksek lisans yapmak istemem. Ama hevesim kaçtı denilebilir. Çünkü insanüstü çabalarım sonucunda mülakata bile çağrılmayınca insan ister istemez soğuyor bu hayalinden. Öncelikle gerekli belgeler için yapılan duyurunun ne kadar yetersiz olduğundan bahsetmek istiyorum. Siz sormadıkça da bunu öğrenebilmeniz mümkün olmuyor. Şimdi belgeler konusunda profesyonelleştim sayılır, ama aynı eforu aynı paraları yeniden harcar mıyım bilemiyorum. Gerçi her sene değişiyor istenilenler ama sorularınız varsa her türlü yanıtlarım panpalar.

Aslında bir sonraki sene başvurma niyetindeydim. Çünkü Korecemin yeterli olduğunu belirtecek TOPIK belgem yoktu ve bu burs başvurusu için olmazsa olmazdı. Ama sonradan yapılan ek bir duyuruda Sejong Enstitüsünden alınan belgenin de neredeyse orta seviye Korece’ye denk olduğu söylendi. Ben de ondan cesaretlenerek başvurdum. Pişman mıyım peki? Kendime aksini ikna etmeye çalışmama rağmen evet pişmanım. Çünkü Türkçe belgelerimi İngilizceye çevirmek için yeminli tercümana verdiğim paraları mı sayayım, belgelerin başvuru için bile inatla orjinalleri istendiği için fotokopilerini noterlettirmek için bayıldığım ücreti mi sayayım, hocalardan tavsiye mektubu almak için neredeyse bir hafta boyunca her gün okula yeniden başlamışçasına okul yollarını aşındırmamı mı sayayım bilemiyorum.

Sonunda ne mi oldu? Mülakata bile çağrılmadım. Ki neden çağrılmadığımı ya da neyin eksik olduğunu bilmiyorum bile. Kimseyi zan altında bırakmıyorum ama birilerini reddediyorsanız ya da onun yerine başka birilerini seçiyorsanız nelerden puan kaybettiğini ya da kazandığını açıklamalısınız ki bir sonraki başvuruda aynı hataları yapmasın ya da boş yere masraf yapıp da yeniden başvurmasın. Verilen paralara, emeklere yazık diyorum. Tabi ki kazanamayabilirim, ama bunun neden olduğunu bilmek en doğal hakkımdır.

Bu yazıyı yazmamın asıl nedenir bu aslında. Kazanamadığımı anladıktan sonra Kore Kültür Merkezi’ne mail attım. Son birikimimi de bu burs uğruna harcadığımı, bir daha aynı paraları yeniden harcayıp başvuramayacağımı, en azından belgelerimin bana geri gönderilmesini talep ettim. Ama hayır maalesef cevabını almayı bile yeğlerken aylardır bir cevabı bile çok gördüler bana. İnsanları bu kadar kaale almayacaksınız o mail adresinin ne gereği var o zaman diyorum. Yanlış anlaşılmasın seçilen arkadaşların hak etmediğini iddia etmiyorum. Bu büyük bir ahmaklık olur. Ama bazı şeylerin karanlıkta kalması insanların hiç hoşuna gitmiyor, bunu bilmeleri gerekiyor. Ve bu burs seçimine kocaman bir NO COMMENT diyorum!

10 yorum Blogger 10 Facebook

  1. Cidden yazık olmuş...Sen o kadar didin uğraş ver ama sana bir mesajı bile çok görsünler...Hem insanlarım hayalleriyle hem de cebindeki parayla oynamışlar resmen...Yazıktır...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu bursa kabul almadan gidilemiyor mu koreye?belki orda gidilen universiteden baska bi burs bulunur.

      Sil
  2. Korece bilmeniz bile çok iyi bencee

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar
    Gelecek sene denerseniz olur inşallah

    YanıtlaSil
  4. Sizinle nasıl konuşabilirim

    YanıtlaSil
  5. Ya benim anlamadığım bir çey var korede yüksek lisans paralı mı

    YanıtlaSil
  6. Üniversiteye nasıl başvuruyoruz ya da ilk kore kültür merkezine mi başvuruyoruz

    YanıtlaSil
  7. Korece tam olarak bilmesek bile ilk yıl hazırlık yok mu

    YanıtlaSil
  8. Acil acil yardımcı olun lütfen

    YanıtlaSil
  9. Bir de neye ne kadar para harcadığınızı yazar mısınız

    YanıtlaSil

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top