Jeollabuk-do Eyaleti'ndeki Namwon-si şehrindeki Gwanghalluwon Bahçesi, yağan karın ardından harika bir manzaraya ev sahipliği yaptı. Son zamanlarda "Love in the Moonlight" dizisiyle çok popüler olan bahçe, Cheongdam-dong'da bulunuyor.


281. Kültürel Hazine olarak belirlenmiş ve tescillenmiştir. Ayrıca efsaneye göre bir erkek ve bir kadının kavuşması için kuşların yılda bir kez inşa ettiğine inanılan Ojakgyo Köprüsü'nün de yanında yer alıyor.


Gwangtongnu olarak da bilinen bahçe 1419 yılında Joseon Hanedanlığı Kral Sejong döneminde Hwanghee Jeongseung tarafından inşa edilmiş. Gerçeküstü güzelliği nedeniyle aydaki bir bahçeyi anımsatması nedeniyle adı Gwanghallu olarak değiştirilmiştir. 


Kore'nin Leyla ile Mecnun'u olarak da bilinen ünlü çift Lee Mooryung ve Chunhyang'ın ilk buluştuğu yer olarak da bilinir. 1920 yılında inşa edilen Chunhyangsa Tapınağı da yakınında yer alır ve Chunhyang'ın onuruna bir tablo asılmıştır. Her yılın 5 Mayıs'ında da bu efsanevi aşıkların anısına Chunhyangjae Festivali yapılır.


Festival dönemi de harika fotoğraflar çekileceğini düşünüyorum ama karla kaplı kış dönemini ben hiçbir görüntüsüne değişmem. :) Fotoğraflar da Namwon-si Şehri tarafından yeni çekilmiş. 

2 yorum Blogger 2 Facebook

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top