Sevmediğim kadın oyuncular listem 5 kişiydi.  Ama sevdiklerimi 5 kişiyle sınırlandıramadım. Hatta 15 mi yapsam acaba la, yok la höst o kadar da değil artık diye durdurdum kendimi. Yoksa listem daha uzundur. Misal ekstradan bir Lee Si Young'u eklesem mi diye düşündüm, ama kimi yerinden edeceğimi bulamadığım için koyamadım ablayı. En azından adını geçireyim dedim. Sıralamayı sevdiğim kişiden daha az sevdiğim kişiye doğru yapıyorum. Listeye başlıyorum o zaman...


1) Kim Ha Neul
Önceleri sadece hep filmlerde izlediğim bu hatuna bir hemcinsim olarak aşık olmam A Gentleman's Dignity dizisine denk geliyor. Sonradan bütün filmlerini yeniden izlememle bu sevgiyi pekiştirdim orası ayrı. Kendimle en çok özdeşleştirdiğim oyuncudur. Bir filmde ya da dizide izlediğimde hemen adapte olabiliyorum bu sayede. Bu benim için oyuncuya en az 50 puan kazandırır. Adı da benim Korece adımla tesadüfen aynı olunca değmeyin keyfime. Listenin lideri Kim Ha Neul!


2) Gong Hyo Jin
Salaşlık piremsesimiz olarak ikinci sırada yer alır Gong Hyo Jin. Aslında fikrimce çok çok güzel değildir. Ama aurasıyla arayı kapatarak çok cook bir kadındır gözümde. Kendisi Pasta dizisinde zaten gönlüme girmişti. Ama Master's Sun dizisinde de başıma baş tacı yaptım. Neredeyse her dizisi arşivimde yer alır. Sıkıldıkça izlerim.


3) Ha Ji Won
Çoğunuzun Secret Garden ile zirvedeyken tanıdığı Ha Ji Won, aslında çok zamandır zirvede takılmaktaydı. Secret Garden öncesi oynadığı filmlerin bir çoğu klasikler arasında sayılır, yeni Kore hayranlarına itinayla önerilir. Her türlü rolün altından kalkabilen bu ablamız sonunda hak ettiği değeri görmeye başladı.


4) Sung Yuri
Listeyi yaparken en son aklıma gelen isimdi Sung Yuri. Ama yine de listemde 4. sırayı aldı. Hanım hanımcık cici bir kızımızdır ama yine de çok fazla bileni seveni yoktur. Özellikle Kang Ji Hwan ile oynadığı Hong Gil Dong dizisinde yıldızı parlamıştı. Daha sonra da Kang Ji Hwan ile yeniden  Runway Cop filminde yer alarak aralarındaki bu muhteşem kimyayı yeniden görmemizi sağladılar.


5) Yoon Eun Hye
Bir zamanlar tüm listelerimin ilk sırasında yer alan bu ismin tüm yapımları hala bile defalarca izlenir. Ama bir ara bir tartışmaya dahil oldu. Tam olarak olayı hatırlamıyorum ama şöyle özetliyeyim. Bir kıyafet tasarımcısının tasarımına çok benzer bir tasarımla bir ödül kazanıyor ablamız. Ama olay ortaya çıkınca da tasarımcıyı küçümseyen bazı talihsiz açıklamalarda bulunuyor. Olay sonra ne oluyor, tatlıya bağlanıyor mu bilmiyorum. Ama bu yetti benim gözümde değerini düşürmeye. Dediğim gibi yine de Coffee Prince, Düşlerimin Prensi, My Fair Lady, Lie To Me gibi dizileri ve oyunculuğu hala keyif veriyor.


6) Go Ara
Kore'nin ela gözlü biricik aktristidir. Reply 1994 dizisiyle adeta evimizin kızı olmuştu. Bir de Papa filmini izlemiştim. İtiraf edeyim onu dışında yapımını izlemedim. Ama sadece dizisiyle bile beni kendine hayran bıraktırmayı başarmıştı.


7) Kim Sun Ah
Delikanlı abla kategorisi yapsak liste başı olurdu bu oyuncumuz. Önceleri hep Gong Hyo Jin ile Kim Sun Ah'ı karıştırıdım tip olarak. Aslında çok benzemiyorlar, ama ne bileyim işte baya benzetiyorum ikisini. My Name is Kim Sam Soon ile tanıdığım bu muhteşem oyuncuyu I Do, I Do çok çok farklı bir karakterde izleyip ayılıp bayıldım kendisi için.


8) Moon Geun Yeong
İzlediğim ilk Kore filmi bu kızımıza aittir. My Little Bride! Abartmıyorum 50- 60 kere izlemişimdir bu filmi. Favori filmim derim herkese, benim için yeri başkadır. Genellikle film performansları daha iyidir. Ama  Marry Me Mary dizisinde izlediğimde de çok sevmiştim. Allahım o nasıl minnoşluk o nasıl şirinlik, bal bal! Ki o diziyi izlediğim zamanlar saç modelimi ve tarzımı ona benzetmeye çalıştığım doğrudur. :D


9) Han Ga In
Witch Yoo Hee dizisiyle başladı kendisiyle yolculuğum. The Moon Embracing The Sun dizisinde de gördük ki gerçekten hak ediyor oyuncu olmayı. Harika bir oyuncu olmasının yanı sıra çok da sempatik. Daha sonra gerçek hayatta da görmemin etkisiyle daha bir sempati duyduğum inkar edilemez tabi. Yüzü neredeyse kusursuz maşallah.


10) Lee Da Hae
My Girl dizisinde ne kadan da datluydu halbuki. Duyduğuma göre şu günlerde estetikten Kangnam ablalarına benzemeye başlamış. Lee Dong Wook ile yeniden bir araya geldikleri Hotel King dizisi hala aklımda bir gün izleyeceğim kendime sözüm var. Ama o büyü bozulur diye de korkmuyor değilim açıkçası. 

1 yorum Blogger 1 Facebook

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top