Aslında ilk anlatmam gereken konulardan biriydi Jaejoong'un Türkiye'ye gelişi. Ama bu konunun tekrar tekrar açılması beni hep üzmüştür. Çünkü Gİ DE ME DİM! :( Birazcık hayal kırıklığı barındırdığı için bu kadar erteledim belki de, ama sonunda bu acı gerçekle yüzleşmek istedim. Evet! Jaejoong, Türkiye'ye geldi ve ben gidemedim. Aslında geleceği haberi geldiğinde ve afişi gördüğümde her ne kadar heyecanlansam da teee Ankaralara nasıl gidicem anam demiştim. Çok da heveslenmemiştim zaten. 


Lakin sonra bir Kore firmanın sponsor olup hayranlar için İstanbul'dan araba kaldıracağı haberi çıktı. Ve tamam dedim bedava araba bulmuşum bu çulsuz halimle bir de gitmeyeyim mi. Bir iki arkadaşla karar verdik gitmeye, adımızı sanımızı yazdırdık derken... Bu canına yandığım firma, bu öteki tarafta iki elim yakasında olacak firma son anda bu sponsorluğunu iptal etti. Param da yok ki anam gideyim o hırsla bilet alayım. Zaten son anda, kimden nerden bulayım da buluşturayım. Bulamadım en nihayetinde. Başından beri zaten dizginlemiştim hayallerimi, ama heveslendirip yarı yolda bırakılınca üzüntüm daha büyük olmuştu açıkçası.


Şimdi size fan meetingi nasıl anlatayım ballandıra ballandıra, gitmedim ki. Haliyle ben de bana anlatılanlarla idare edeceğim bu konuyu yazarken. Gidemeyen tayfa olarak internet başında her türlü görselle duygulanırken bir taraftan da twitterda çeşitli tag etkinliklerine katılıyorduk. Hatta o gün dünya genelinde TT'ye bile gitmiştik. Fanmeeting, davetiye usulü yapılmıştı. İlk mail atanlar liseteye girerse bu davetiyeye sahip olabiliyordu. Ancaaak davetiyesi olmadan bile diğer şehirlerden gelenler doldurmuş oraları, hatta salona bile girebildiklerini duymuştum. Salondan genel çekilen fotoğraflara bir baktım da en öndeki teyzeler herkesin ilgisini çekmiş. Tabi ki yaşın ne alakası var onlar da hayran olabilir. Ama abla yani hiç mi vicdan yok insan gençler görsün gelsin otursun demez mi ya. Dememişler valla!


JYJ hayran grubunun emeklerini de unutmamak lazım. Çünkü bu fan meetingde belki de en çok emeği olan kişilerdir. Gerek organisyonun düzenlenmesi olsun gerekse de Jaejoong'un ağırlanmasında olsun büyük alın teri söz konusu.


Gelelim Jaejoong'un gelişine... Havaalanında VIP bölümünden çıkacak, göremezsiniz denilerek hayranların gitmesi engellenmiş ama az sayıda giden hayranlar onu görmeyi başarmış. Şaşkınlıklarını üzerlerinden attıklarında ise JJ çoktan gitmiş bile. Fanmeetinge gelecek olursak, tarih 5 Şubat 2012. Artık mailini alan alamayan gitti. Orayı geçiyorum. Salonu dolu dolu gören Jaejoong'umuz şaşkınlığını gizleyememiş.  Utangaç tepkileriyle bizi bizden alan JJ, eline yazdığı kopyalarla da daha bir yanakları mıncırılası hale gelmiştir. "Sizi Seviyorum"lar "Sizi Özledim"ler havada uçuşurken JJ'e sorulmuş "Türk kızıyla evlenir misin?" diye. Demiş ki " Korece bilen bir Türk kızıyla evlenebilirim.". İşte tam o anda binlerce Türk kızı Korece öğrenmeye başladı. :D 


5 şanslı hayranla fotoğraf çektirirken bu kızlardan biri yerlere kadar eğilerek selam verdi. Bir diğer kızımızın da kellesine büyük miktarlarda para konmuştu. :D Hoş bir kız olduğundan hem yabancı sitelerde yer almıştı hem de kıskanç Türk hayranlar tarafından ARANIYOR posterlerine konu olmuştu. JJ’in geçmiş doğum günü de hoş bir pastayla kutlanırken, bir şarkı da JJ fan meetinge gelenlere hediye etmişti. Hediye demişken hem JYJ hayran kulübünün hem de etkinliğe gelenlerin getirdiği hediyelerle belli ki JJ Kore’ye eli kolu dolu dönmüş.


Sürekli kendisinin ülkeye gelen ilk Koreli ünlü olduğunu söylemişler, aslında bu yanlış. Çünkü çok tanınmış olmasa da oyuncu Lee Sun Ho'nun fanmeetingi 2011 yılında olmuştu. JJ kadar ünlü olmayabilir ama bizim ilkimiz oydu, lütfen saygı duyalım.


O zamanlar Güney Kore devlet başkanı olan Lee Myung Park'ın Türkiye ziyareti sırasında Çankaya Köşkü'nde verilen yemeğe Jaejoong da katıldı. Abdullah Gül ile el sıkışan JJ, Güney Kore hayranı üniversiteli öğrencilerle buluştu.



JJ'in twitleri de bir o kadar ilgi çekti konuşuldu. Daha sonraları bu twitler silindiği için sizlere kendim ekran görüntüsü veremiyorum ama şunları söylediği biliniyor.

 "Türk insanı ve Koreliler arasında kesinlikle benzerlikler var. Burası kesinlikle iyi bir yer. Çok heyecanlıyım ve sonraki birkaç gün için sabırsızlanıyorum."


Fanmeeting sonrasında ise "I love TURKEY! TURKEY fan's so active and cut^^" yazmış ancak şirin anlamına gelen cute kelimesini yanlış yazdığı için ardından "e haha" twitini atmış.
Ayrıca "Türkiye süper" diye bir twit atıp bu fotoğrafı eklemiş.




En son da otelinden olduğunu tahmin ettiğimiz bir kedi fotoğrafı paylaşıp "Türkiye kedileri" diye de eklemiş. Ardından da grup arkadaşının "İçiyor musun?" sorusuna "Ne içmesi burada saat 6." cevabını vermiş. Junsu'nun "Türkiye nasıl?" sorusuna ise "Türkiye şahane, bir dahakine beraber gelelim." demiş.


Bir de Jaejoong'un yer aldığı gazete küpürleri de mevcut.




Daha sonra 28 Şubat tarihli KpopStarz'ın bir röportajında JJ'e bir soru soruluyor, o da hemen Türkiye ziyaretinden bahsediyor.
"Bu yıl Türkiye ve Tayvan’da solo fanmeetingler düzenledin. Ayrıca bu yaz JYJ Fan Sergisi de vardı. Bunlar senin için nasıl deneyimler oldu? Hayranlarınla birlikteyken hiç unutmadığın bir olay oldu mu?

JJ: Daha önce Tayvan’a fanmeetingler için birkaç kez gitmiştim. Ancak bu Türkiye’ye ilk gidişimdi. Orada bu kadar çok fanımızın olmasına gerçekten çok şaşırdım. Dillerini konuşmayı bilmiyorum bile. Ama oradaki birçok fan Korece konuşabiliyordu. Bu da bana bir deyişi hatırlattı ”Sevgi sınır tanımaz.” JYJ için hazırladıkları hediyeler de beni çok duygulandırdı. Korece şarkılarımızı da tamamen ezberlemişlerdi ve sözlerine eşlik ettiler. Bu da beni çok duygulandırdı."

4 yorum Blogger 4 Facebook

  1. Ben yeni yeni kore fani olurkene bu olaylari duydum. Koskoca jyj uyesi turkiyeye geldi. Sonradan olayin ehemmiyetini anlayincaya kadar is isten gecmisti.. 2013de ki mhzik bank istanbula gelen gruplar vardi. Onlari da gorememistim. O zamanlar okuyordum. Ondan dolayi gidememistim. Bak sinirlendim haaaa!! 😠😠😠 Simdi ise avini bekleyen avci misali bekliyorum 😂 eline saglik 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de JYJ'nin çok ahım şahım hayranı değilim aslında, ama ayağımıza kadar geldiğinde gidememek koyuyor çok insana ya. Ama Music Bank'e gittim Allah'tan, hatta aylar öncesinden başlamıştım hazırlığa. Bakalım bundan sonraki avlarımız kimler olacak. :D

      Sil

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top