Sevmediğim 5 kadın oyuncuyu yazdığımda çok eleştiri alacağımı düşünmüştüm. Ama benimle aynı fikirde olan insanlar daha çoğunluktaydı. Yorumları okudukça keyiflenmiştim. Sevmediğim 5 Kadın Oyuncu! Amaaa bu konuda da aynı yorumları alacağımı düşünmüyorum. Onnilerine belki söz söyleyebilirim ama oppalara laf etmek için sabah kalvaltıda yürek yemiş olmak gerekiyor hayranlar için. Üstelik bu sefer bir nebze daha kişisel sebeplerle düzenlediğim için bu listeyi benimle aynı fikirde olacak kişiler olursa alınlarından öpücem. :D Geçen sefer de dediğim gibi hakaret olmadığı sürece her yorumu yayınlıyorum. Ama şunu göz önünde bulundurun, bu liste objektif bir liste değildir, o yüzden siz ne derseniz diyin kendileri dışında kimse beni aksi düşüncelere ikna edemez. "Ayyy o da sana bayılıyor du ya haspam!" yorumlarını ben kendime yaptım bile o yüzden hiç zahmet etmeyin. :)

Lee Jong Suk
Hem karakter olarak hem de oyunculuk olarak sevmediğim tek erkek oyuncudur. Karakter konusunu önce ele alalım. Neden karakterini sevmiyorsun neyini gördün derseniz hemen anlatayım.  Incheon havaalanında gerçekleşiyor olay. Bir hayranı kendisine hediye vermek istiyor. Bu arkadaş da hediyeyi almıyor bir de üstüne hayranını ufaktan iteliyor. Bu olay o zamanlar epey ortalarda gezdi. Sonra küçük bir PR çalışmasıyla kendisinin imajını düzeltmeye çalıştılar. Şu günlerde unutulmuş olsa da benden bir kere o eksiyi aldı daha da düzelmez. Oyunculuğuna gelecek olursak kendisini Secret Garden dizisindeki Oscar'a aşık yetenekli genç olarak tanıdık. O zaman da söyledim şimdi de söylüyorum dizideki en gereksiz karakterdi. Ki herhangi birinin oynayabileceği şekilde oynamıştı. Bu önyargım daha sonraları da devam etti ve hiçbir yapımını izlemek içimden gelmedi, o zamandan beri kendini geliştirdi inkar edemem. Geçenlerde bir arkadaşım "W" dizisini tavsiye etti. Hevesle açtım diziyi kim var yok diye bakmadan. Bir baktım bu arkadaş, ama dedim dur kızım saçmalama, bari ilk bölümü izle öyle karar ver. Ama olmadı be katlanamadım kendisinin oyunculuğuna.

Hong Jong Hyeon
Çok fazla yapımda yer almamış yeni bir oyuncu sayılır. İlk olarak Wild Romance dizisinde küçük bir rolde izlemiştim kendisini. Gizemli, psikopat, sessiz, sert bir genci canlandırıyordu. Önceleri bu poker face hali rol gereği sanıyordum, taktir ediyordum kendisini. Ama sonra We Got Married programını izleyince çocuğun kendi karakterinin öyle olduğunu anladım. E o zaman dizide gördüğüm karakter çok da rol sayılmazdı. En son Scarlet Heart dizisinde izlediğimiz bu arkadaşımız çok enteresandır yine çok konuşmayan, sert mizaçlı aynı şekilde psikopat bir karakterle karşımızdaydı. Yani çocuğa rol vermiyorlar, çocuk kendi karakteriyle oynuyor bildiğin. :D

Ji Hyun Woo
Çaylaklık döneminden iki adet filmini izlemişliğim var. Ama oyunculuğunun gözüme battığı yapımı biraz daha sonralara denk geliyor. Queen Inhyun's Man dizisinde Yoo Inna'nın rol arkadaşı olarak gördük kendisini. Daha sonra sevgili olup ayrıldılar, ben destekliyordum bu çifti ya üzüldüm, ama neyse konudan sapmayalım. Abimiz çok yakışıklı, yakışıklı olmasına ama sanki azıcık bu yakışıklılığının meyvesini yiyor. Rabbim azıcık görüntüden kesseymiş sankı buralara kadar zor gelirmiş gibi geliyor bana.

Kim Woo Bin
Şimdi gelelim en çok tepki alacağım maddeye. Kim Woo Bin! Evet o yakışıklı piremsinizi ben sevmiyorum, sevemiyorum. Öncelikle daha kişisel görüşümü belirteyim. Bence kendisi yakışıklı DEĞİL! Tamam Korelilere göre değişik bir tip var, tamam sert imajı ve karizmatik sesi var. Ama yakışıklı ve çekici mi? Hayır! Benim ilk 100 listeme bile giremez. Şimdi geçelim görüntü mevzuunu da oyunculuğuna gelelim. Allahı var şu listede en yetenekli oyuncudur kendisi. Ama kendisinden beklemediğim şaşırtıcı bir şekilde inanılmaz popüler dizilerde büyük rolleri almayı başarmıştır. Ben tabi ki film-dizi otoriteri biri değilim. Ama bu roller için uygun muydu, işte orada bir duraksarım. Bir kere The Heirs dizisinde Lee Min Ho ile birlikte rekabette olan ikinci erkek rolü için tamamen yanlış seçim bence.

Lee Jang Woo
Glory Jane dizisinde izlerken onun kısımlarını atladığımı hatırlıyorum. Sadece hikayenin sıkıcılığından değil kendisinin bana antipatik gelişinden de kaynaklanıyordu bu. Nedenini bilmediğim bir sebeple bu arkadaşın samimiyeti bana geçmiyor. Çok iyi oyuncu olabilir. Ki hakkında istisnasız hep övgü duymuşumdur, okumuşumdur. Nitekim belki  de öyledir. I Do, I Do dizisinde de yakıştıramamıştım baş role. Sanki bitse de gitsek der gibi oynadığını düşünmüştüm. Başta da belirttiğim gibi bunlar benim kendi kişisel görüşlerim. Tabi ki aksini düşünmek de olası.

25 yorum Blogger 25 Facebook

  1. Tabiki kişisel tercih ve saygım var fakat cesareti de taktir ettim . Bu saydığın bir çok kişinin gözdesi

    YanıtlaSil
  2. Lee jung suk u bende sevemiyorum açıkçası.burnunun estetik olduğu çok belli ve bu hep gözüme batıyor konsantre olamıyorum izlerken.5 kadın idol yazınızı da okudum.park shin hye gerçekten hep aynı oynuyor.bide saçı hep aynı sanırım biraz imaj değiştirmeye ihtiyacı var.teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak mesela ben estetik mevzusunu bilmiyordum. Şimdi bu yorumu gördüğümden beri ben de ne zaman onu görsem burnuna bakıyorum. :D
      Ben teşekkür ederim asıl yorumun için. :)

      Sil
    2. Estetik yok zaten. Olsaydı yazarlardı ve bence araştırma yapmadan konuşmayın. Sadece tahmin sunarak insanların akıllarını karıştırmayın.

      Sil
    3. Bikere neden cok guzel olan oyunculari koymussun onlafi kiskaniyorsun demi o bi kere cok yetenekli bir oyuncu koreyi sevmiyorsanda lutfen buraya yansitma sinirleei bozulanlar vardir elbette bence lee jong suk en iyisi onu bide almissin en one koymussun pardonda sence oyuncukuk kolay bir seymi ve bide geliyorsun onun gibilere kotu diyorsun desene acikca kiskancliktan catliyorum öluyorum diye de anliyalim yani

      Sil
    4. Lee jong suk estetik yaptırsaydı herkes bilirdi zaten burnunun öyle güzel olması gözünüze mi batıyor ayrıca hem yaptırmışsa ne olmuş sizi ilgilendirmez ayrıca dikkat ettim de hep en çok sevilenleri ve yakışıklıları koymuşsun sanırım gerçekten kıskanmışsın acıdım birden sana ayrıca lee jong suk gerçekten çok iyi bir oyuncu oyunculuğu kolay görüyorsanız Allah aşkına bir siz de oynayın da görelim ama ya da vazgçtim gözlerim dayanmaz izleyemem

      Sil
  3. Birinci sırada 이종석' um(❤️️) yer almış üzüldüm onu görünce :( secret garden harici i hear your voice ve doctor stranger da izlemenizi tavsiye ederim. Oyunculuğu iyi geliştiriyorda kendini dizilerinden takip ettiğim kadarıyla. Karakterine yorum yapamam tanımıyorum ama okuduğum hakkında edindiğim bilgilere göre sıcakkanlı birisi olduğu. Kim Woo Bin' e gelelim . Gerek Heirsteki performansı gerekse uncontrollably fonddaki performansı iyiydi. Soğuk bir tipe sahip olsada aldığı rollerde kendini sevdirebiliyor beyfendi he yakışıklı mı bana görede değil :)
    Diğerleri için yorum yapamıcam dizilerini izlemedim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte böyle okuyucularım olunca çok mutlu oluyorum. Sevdiği ünlüye o kadar laf söylemişim, ama hala saygılı saygılı yorumunu yapıyor. Hatta öneride bile bulunuyor. Teşekkürler gerçekten. Bir tane hakaret yorumu geldi de sildim, keşke yayınlasaydım da sizi örnek gösterseydim. Cansınız valla! :)

      Sil
  4. Lee Jong Suk'a secret garden'daki karakteri yüzünden uzun zaman gıcık oldum. Sonra KWB'i sevmeye başladığım dönemde baktım ikisi kanka olduğu için Jong Suk'u da sevmeye başlamışım. Gerçek hayatta ikisinin de iyi insanlar olduğuna inanmak istedim hep ama senin bahsettiğin havaalanı olayından haberim yoktu, nihayetinde onların hayatlarından çok uzak hayatlarımız, gerçekten tanımamız imkansız tabii. Ve son olarak evet ben de KWB'in oyunculuğunu pek beğenmiyorum. Ama duyduğuma göre KWB seçilmeseymiş Heirs için Yonghwa olacakmış. Ya da Yonghwa reddetmiş de sona KWB'i senarist mi seçmiş öyle birşey. VE ben Yonghwa'yı şahsen sevsem de oyunculuğunu hiç beğenmiyorum. Yani biraz da kadroyu belirleyenlerde sorun var gibi görünüyor. Popülerliğe, tipe daha çok bakıyor kimisi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda katılıyorum size. Younghwa'nın oyunculuğundansa Kim Woo Bin'i izlemeyi tercih ederim. Senarist eğer seçmişse bir bildiği vardır. Ki ben Heirs'in senaristi bayana neredeyse aşığım, her dizisi benim için baş yapıttır. :)

      Sil
  5. Bence Lee Jong Suk çok iyi bir oyuncu. W dizisini izledim evet birinci bölümünün ilk 15-20 dk'sı sıkıcı ama ben devam ettim ve mükemmel bir dizi benim en sevdiğim oyuncu Lee Jong Suk. Havaalanı olayına gelecek olursak o kalabalıkta belki yanlışlıkla yapmış olabilir. Bunu bilmiyorum ama Lee Jong Suk samimi ve çok yakışıklı bir oyuncu. Burnuna estekik yaptırmadı. Hatta bunu bizzat araştırdım. Küçüklükten bu yana burnunda da hiç fark yok. Bu yorumu yapan arkadaş sadece tahmin yürütmüş olamalı çünkü Lee Jong Suk hiç estetik geçirmedi. Estetik geçiren kore erkeklerine de baktım hiçbirinde yok. Hatta Lee jong suk'un estetikleri diye yazdığımda hiçbir sonuç yok heryerde estetik yaptırmadığını yazıyor.

    YanıtlaSil
  6. Şunu söylemek istiyorum bu listede Lee Jong Suk un olmasi beni sasirtti havaalani olayina gelirsek de bir fan bi anda ustune atladi gibi bisi oldu ve o zamanlar Jong Suk yeni taninmaya baslamisti dusunsene yuruyosun bi anda biri senin onune kut diye cikip bisi vermeye calisiyo refleks olarak o kisiyi itersin eger fanlarini sevmedigini dusunuyosan fan meetinginde detone oldugu icin ve yetetince iyi olmadigini dusundugu icin agladi cunku biz fanlarini haketmedigini dusundu yinede kendi kararin ama kim woo bin e gelirsek yakisikli bulmayabilirsin ama oyunculuguna laf etmen biraz sacma adam gayet de guzel oyunculuk yapiyo ayni sekil de Jong Suk da ve ikisininde kisilugi gayet guzel

    YanıtlaSil
  7. YA SENİN İLK 100 LİSTEN KİMKİ WOO ORAYA GİREMİYCEK WOO THE WORLD HANDSOME LİSTESİNDEYKEN SENİN KIYTIRIK LİSTENİ NE YAPSIN OYUNCULUK DEMİŞSİN WOO’NUN AĞLADIĞI SAHNELERDE İÇİ PARAMPARÇA OLMAYAN WOO NUN OYUNCULUĞUNU DEĞİL KENDİ VİCDANSIZLIĞINI SORGULASIN JONG SUK’UN OYUNCULUĞU EVET WOO KADAR İYİ DEĞİL AMA İYİ BİRİ VE ÇOKTA YAKIŞIKLI SAMİMİDE O KALABALIK HAVALANINDA BİRSÜRÜ KİŞİ VAR NASIL HEPSİ İLE TEK TEK GÖRÜŞSÜN KIZI GÖRSE ZATEN SELAMLAR Kİ SELAMLIYOR ZATEN GÖRDÜKLERİNİ KIZI İTELEMİŞ DEMİŞSİN LAN NEYİNİ İTELESİN SALLAMA ZİYA YA GİT BAŞTAN İZLE GÖRÜNTÜLERİ ÇOCUK SUÇSUZ OLDUĞU HALDE ÖZÜR DİLEDİ KIZDAN

    YanıtlaSil
  8. Ben saygılı olamıyorum ama hayır yani ne bu önyargı.
    Şöyle bi suratlarına baksan ana qurban moduna giriyorsun zaten lee jong olayıda yanlış anlaşılmadan ibaret o kalabalıkta nası görsün kızı...
    Neredeyse 3 yıl geçmiş fikrin değiştimi bilmem amaneys

    YanıtlaSil
  9. Lee jong suk benim en sevdiğim koreli oyuncudur. Burnunun estetik olması benim gözüme hiç gelmiyor. Galiba çok sevmemden dolayı. Senin görüşlerine saygım sonsuz. Ama bende kendi görüşlerimi söylemek isterim. Onu ilk I hear your voice dizisinde taaa lisedeyken izledim. Yaklaşık bir 7 8yıl oldu. O zamandan beri ona hayranım. Her rolünü ona yakıştırıyorum. Romantik komedi dram serserilik vs. Hatta korku türü var mı bilmiyorum ama onda oynasada o işin üstesinden çok iyi geleceğinden eminim. O havaalanı mevzusunu bilmiyorum ama insanlık hali. O an canı sıkkın olabilir veya bir derdi olduğundanda öyle davranmış olabilir. O da insan sonuçta. Bizde kimi zaman yapmak istemesekte o anki ruh halimizle yanlış hareketlerde yada söylemlerde bulunabiliyoruz. Onun bunu yapması bana göre kötü biri olduğunu yada hep böyle biri olduğunu göstermiyor. Bunların hepsi kendi düşüncem ve kimsenin düşüncelerimi benimsemesinide beklemiyorum. Benim için lee jong suk'un her hali iyi. Ayrıca oyuncular diye herkese her zaman iyi davranmak zorunda olduları anlamınada bana göre gelmiyor. Herkesin kötü anı veya anları vardır. Onlarda bizim gibi insan ve hepimiz kusurluyuz. İş ki bir insanı kusurlarıyla sevebilmeli ve kabullenebilmeliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burnu estetik değilmiş küçüklük fotoğraflarında bile böyleymış araştırdım

      Sil
  10. Lee jong suk ta tam benim görüşüm desin aynen öyle bencede

    YanıtlaSil
  11. Zevkler ve renkler tartisilmaz.Herkesin kendo zevki var.Ben lee jong suku cok seviyorum oyunculugunuda basarili buluyorum.

    YanıtlaSil
  12. kendi düşünce ve yorumlarını paylaşmayan üstelikte bunları söylemen beni şaşırttı ama önyargılı olduğunu düşündürdü yinede saygıda duymama sebep oldu çünkü çoğu insan bu derece bunları yazmaya bile cesaret edemez ama insanlar senin kendi düşüncelerine sygı beklemen olmaz insan yapısı birinin beğendiğini diğeri diğerinin beğendiğini bir başkası beğenmez ben lee jong suk hakkında sölediklerine pek katılmıyorum özel hayatını bilmiyorum benide ilqilendirmez ki ben onun hayranlarından biriyim diyebilirim ve senin aksine oyunculuğunu çok beğeniyorum çünkü beni izlediğim dizilerde öyle kolay ağlatıp güldürüp en önemlisi kendine hayran bırakmak nerdeyse imkansızdır bence dizilerini izlemelisin özellikle o bahsettiğin W dizisini ilk bölüm biraz sıkıcı geçebilir ama şuna emin olabilirsin sonradan seni bir merak sarıyor ve ne olacak diyip izlemeye ve ne ara bitirdiğine bile inanamıycak duruma qeliyorsun biliyorum çünkü kore dizilerini hiç izlemeyen arkadaşlara bana ne buluyorsun die sorduklarında artık ilk bu diziyi izlemeye başlıyor ve sürekli öneri istiyorlar bence sende bu kadar ön yargılı olmamalısın...

    YanıtlaSil
  13. Bu listede Lee Jung Suk'un ne işi var😍 bence fikrin değişmiştir, tavsiye üzerine izlemeye başladıgım dizilerini bir bakıyorum LJS sahneleri icin izler olmusum... Oyunculuğunu dizinin tek sezonunda bile geliştiriyor, ilk bölüm son bölüm farkı net. Karakterine bir de backstage izleyerek bakın bence. Romance is a bonus book🥰

    YanıtlaSil
  14. Valla hiç iyi yorum fln yapamayacağım senin adına. LEE JONG SUKu beğenmeyen gider keko beğenir. AYRICA burnu estetik fln değil koreli çoğu insanın burnu minik ve şekilli. Böyle bşr haber yapmadan önce araştırma yapsaydın, böyle sonuçlara varamazdın sanırım. Oyunculuğunu beğenmediğini söylemişsin ama anlatırken hep tipinden söz etmişsin. Canım türkiyede buna çekememezlik deniyor. Hayran gelip adamın üstüne atlarsa refleks olarak itmesi çok normal. En ufak şarkı çıkaranın bile egosu tavan yapıyorken ona laf atmaya gerek yok. Neyse şuan açıklama yapınca rahatladım. Umarım bir kere daha düşünürsün. Ayrıca adamı kıskanma. 32 yaşında senden benden genç.

    YanıtlaSil
  15. yorum yapmıştım ama yok 😓

    YanıtlaSil

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top