Özellikle şu sıralar grupların birden bire ayrıldıklarını duyurmaları ya da grup üyelerinin gruplardan çıkarılmaları gibi durumlar çok oluyor. Aslında şöyle bir bakarsak bu liste çok uzundur, başka maddeler de eklenilebilir. Ama yine de size çok kapsamlı gelmese de cidden uzuuun bir yazı sunmak isterim.


Önce SUPER JUNIOR'a gelelim. Grup başlarda 13+2 üye olarak lanse edilmişti. Kore'de 13 kişi olan grup Çin'deki aktiviteleri için 2 ekstra üye daha kullanıyorlardı. Ama bu kadar çok kişi barındıran bir grupta ayrılıklar kaçınılmazdır tabi ki. Kim Ki Bum ve Hangeng gruptan ayrıldılar. Hangeng Çinli bir üyeydi ve SM ile problemler yaşıyordu sürekli. Zaten şirkete girdi gireli çok kötü durumlar atlatmıştı. Hatta başlarda Çinli olduğu için Kore televizyonlarında yüzünün gözükmesi yasaktı. O da dansçı gibi de olsa yüzüne maske geçirip grubunun yanında yer almak istemişti. Bu tarz bütün kötü durumlar biriktiğinde ise Hangeng SM'den sorunlu bir şekilde ayrılmak durumunda kaldı. Ki Bum ise oyunculuğa yönelmek istediği için grubun aktivitelerine ve comebacklerine katılmama kararı aldı. Ama kesin olarak gruptan ayrıldığını kimse söyleyemiyor. Zaten bir çok üyenin de sırayla askere gitmesi nedeniyle bir süredir tam bir Super Junior göremiyoruz malesef.


WONDER GIRLS önce Hyuna ayrılığı yaşamıştı. Ancak çok sarsmamıştı bu durum onlar. Lakin yıllar sonra Sohee ve Sunye'nin gruptan ayrılmasıyla 4 kişi kalan grup bir tökezledi. Sunye malumunuz evli barklı çocuklu olduğu için idol hayatına son verdi. Sohee de oyunculuğa yönelmek istediğini açıkladı. Ama zaten tarihi boyunca üyelerin sürekli girip, çıktığı değişim içinde olduğu göz önünde bulundurulursa Wonder Girls'e sökmez bu ayrılıklar.


2PM'e gelecek olursak çok olaylı ve hala tamamen aydınlatılmamış nedenlere dayanıyor. Şimdilerde hayranların Jay Park olarak tanıdığı ama bir hottest için her zaman grubumuzun lideri olarak kalacak Park Jaebeom'un ayrılış hikayesi. 2009 yılında patlak verdi bu skandal. Jaebeom'un daha JYP'de stajyerken kendi blogunda Kore'ye ve Korelilere hakaret içeren postlar yayınladığı ortaya çıktı. MySpace hesabı hacklenen Jay, özür diledi. Ancak olay abartıldıkça abartılıyordu. Park Jin Young grupta oylama yaptı ve Jay'in 2PM'de kalmasına karar verdi. Ki antiler saçma sapan şeyler uydurur, yok 2PM üyeleri Jay, Amerika'dan geldiği için onu dışlıyormuş, yok ona istemediği yemekler yedirerek işkence ediyorlarmış, yıpratıyorlarmış neler neler. Yalan! Biri dışlansa gruptaki Tayland asıllı üye Nichkhun'u dışlarlar mantıken. Ki 2PM sonuna kadar bu skandalda Jay'in arkasında durdu ve gruptan ayrılmamasını savundu. Ancak kendisi gruptan ayrılmak istedi ve Amerika'ya döndü. Belli bir süre sonra da KPOP sektörüne yeniden dönerek şimdiki halini aldı.


GIRLS GENERATION konusu benim için büyük şoktu. Çünkü her seferinde bağlılığını kanıtlayan bu grup nasıl bir üyesini bu kadar kolay gruptan çıkarabildi düşünemiyorum. Sektör demek ki gerçekten çok da samimi değil bizim düşündüğümüz gibi. Bunu bir kere daha anlıyorum. Yalnız yanlış anlamayın SM Jessica'yı gruptan çıkardı. Tamam ama, SNSD üyeleri böyle istediği için çıkardı. Özel bir butik markası açan Jessica şarkıcılığı bıraktığını söylemişti. SNSD'den ayrılma nedeni olarak da bu gösteriliyordu. Ama ilerleyen zamanlarda gördük ki Jessica şarkıcılığı tamamen bırakmadı. Yani ayrılma nedeninin altında başka şeyler yatıyor bence.


BEAST grubundaki ayrılık nedenine çok vakıf değilim aslında. Denildiğine göre Hyunseung'ın davranış problemi varmış. Hayranlara ve grup arkadaşlarına saygısızca davrandığı oluyormuş. Grup aktivitelerine ve fan buluşmalarını ekiyormuş. Bu nedenle gruptan ihraç kararı alınmış. Ama kariyerine solo devam edecekmiş. Beast de 5 kişi olarak hayatlarına devam edecek.


KARA... Benim en sevdiğim kız grubuydu, yazık oldu. Önce Jiyoung ve Nicole kontralarının bitmesini fırsat bilerek gruptan ayrıldıklarını duyurdu. Jiyoung'un yaşı daha küçük olduğu için eğitimine zaman ayırmak istiyormuş. Grup bir süre 3 kişi kaldı. Ancak bir yarışma yapılarak yarışma birincisi olan Youngji gruba dahil edildi. İttire kaktıra bir süre daha 4 kişi devam ettirilen grup bu senenin başında tamamen ayrıldıklarını açıkladı. 9 yıllık grup da böylece dağılmış oldu. Olan da grubun en yeni üyesi ve kariyerinin başındaki Youngji'ye oldu.


MBLAQ grubundaki ayrılık beni tüm gruplar arasında en çok yaralayanı oldu. 2PM'de bile bu kadar üzülmemiştim. Cheondung ve Lee Joon gruptan ayrılma kararı aldılar. Cheondung solo hayatına yönelirken, Lee Joon oyunculuk alanında kendini kanıtlamaya başladı bile. Grup 3 kişi olarak aktivitelerine devam ediyorlar ama yine de aynı olmuyor. Benim için gruptan ayrılsalar bile bir üye her zaman o grubun üyesidir. O yüzden bu konu hakkında konuştukça kalbim kan ağlıyor. Yıllar sonra yeniden bir araya gelen G.O.D gibi grupları görünce MBLAQ de umarım öyle olur diyorum.


4MINUTE, bu senenin haziran ayında yollarını ayırdı. Zaten uzun zamandır kokusunu alıyordum bu ayrılığın. Hyuna'yı el üstünde tutup diğer kızlara dansçı muamelesi yapan şirket yüzünden grup içinde ayrılıklar anlaşmazlıklar baş göstermişti. Hyuna sözleşmesini yenilerken diğer kızlar bu konuda kararsızlardı ve başka şirket arayışındalardı. Sadece Hyuna ile de aynı parayı kazanırım ne gerek var gruba diyen şirket tamamen "duygusal" bir kararla grubu dağıttı.


SS501 ayrılığı, hayranların artık konuşmaktan bıktığı bir durumdur. Çünkü hayranlar grubun dağılmadığını sadece aktivitelerine ara verdiğini savunur. Ancak bir grup dağıldıysa dağılmıştır bence bunu çok duygusallaştırmaya gerek yok. Büyük olay yaratan Kim Hyun Joong skandalından sonra da ufak umutlar da sönmüştü ki bir alt grup olan SS301'i akıl etmeyi başardılar. Ve en azından üç üyeyle küllerinden yeniden doğdular.


2NE1... Daha bugün duyduk bu ayrılığı. Neredeyse mükemmel bir grup sayılırdı bir ara. Ama Park Bom'un uyuşturucu skandalından sonra bir türlü kendilerine gelemediler. 2NE1 ile ilgili en küçük haberde tüm yorumlar bu skandalla ilgili oluyordu. Şirket de muhtemelen bu böyle olmayacak diyerek  grubu ayırma kararı aldı. Hiçbirimiz için beklenmedik bir şok olmadı bu durum o yüzden şaşırmadık. Çünkü bu ayrılık tabiri caizse geliyorum diyordu.


WINNER grubundan Nam Tae Hyun'un ayrılığını yine 2NE1 gibi bugün duyduk. Ben bu grubu ne tanırım ne de şarkılarını bilirim ama üye ayrılıkları her zaman üzücüdür, tanımasam da üzüldüm bu duruma. Ama duyduğuma göre psikolojik sıkıntıları nedeniyle zaruri olarak bu karar alınmış.


MISS A, grubu bir süredir çalkalanmada. Grupta neler oluyor kimse tam olarak gerçeği bilmiyor. Ama Suzy'nin popüleritesi buna neden oluyormuş gibi yansıtılıyor. Mayıs ayında sözleşmesinin bitmesini fırsat bilen Jia gruptan ayrıldığını açıkladı. Ama diğer üyelerde de bir hareketlenme söz konusu olduğu düşünülüyor. Bakalım gelecek günler bize ne gösterecek.

4 yorum Blogger 4 Facebook

  1. Neden ne olursa olsun grup ayriliklari her zaman beni uzmustur.. cunku onca emek veriliyor onca mucadeleler ediliyor bu gunlere gelebilmek icin. Ama ne yazik ki bazen sirketlerin sorumsuzlugundan bazende uyelerin sorumsuzlugundan guzelim grup guzelim emekler bi anda silinip gidiyor.. 2ne1 grubunu hic sevmememe ragmen ciddi anlamda uzuldum.. insallah hepsi iyi yerlerdedir ve verdikleri kararlardan dolayi hayatlarini guzel bi sekilde yasarlar.. onlara da hak vermek lazim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben şarkılarını sürekli dinlerdim, uzun zamandır hayranlar alışmıştı bu duruma bir şeyler hissettirilmişti. Ama evet ne olursa olsun, bu durumu bilsek bile epey üzdü 2ne1'ın dağılışı.

      Sil
  2. 'Yıllar sonra yeniden bir araya gelen Shinhwa ve G.O.D gibi gruplar...'

    Yalnız SHinhwa hiç dağılmadı... O yüzden yıllar sonra bir araya gelmeleri bilgisi KOCAMAN bir yanlış olmuş. Lütfen orayı düzeltin. Shinhwa 19 senedir hiç ara vermedi, hiç üye değiştirmedi ve askerlik hariç her sene albüm çıkarttı. Şu an 13. albümünü piyasaya çıkartmak üzere. Bu konuda aşırı hassasız. DÜzeltilmesini rica ediyoruz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2008-2011 yılları arasında çeşitli nedenlerle Shinhwa'nın hiçbir faaliyette bulunmadığını biliyorum. Yani aralıksız bir aktif durum değil. Ayrıca ayrılık demedim zaten yeniden bir araya gelme dedim. Askerden dönen üyelerle yeniden faaliyete geçmeleri de yeniden bir araya gelmektir. Ama yine de düzelticem. İyi günler! :)

      Sil

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top