Yaklaşık bir senedir arşivimde onu izlemem için bekleyen bir filmdi. Adını Jackie Chan hayranlığım sayesinde bir köşeye not alsam da içinde Siwon’un da oynadığını öğrendiğimde indirmeye başladığım bir film olmuştur. Evet yanlış duymadınız Super Junior Siwon oynuyor filmde. Ama öyle büyük bir rol değil, fazla heveslenmemek lazım. Toplasan 3 sahnede ya görünüyor ya görünmüyor.

Çin’in en yüksek bütçeli filmiymiş bu film. Film başlarken yalan yok yine Çin egosuna kurban gitmiş bir film bekliyordum. Ama milletler arasındaki bu hoşgörünün işleniş biçimi çok etkiledi beni. Türk izleyicisini çok tatmin etmemiş. Hatta neredeyse yüzde doksan kötü yorum okudum bu film hakkında. Ama ben sevdim inkar edemem. Hatta zaman zaman filme çok kaptırdım.


 Özellikle savaş sahneleri sırasında bizim Türkler nerde Türkler şunlara bi hilal tekniği yapsınlar falan diye içimden geçirdim. Savaş ve özellikle Jackie Chan’in dövüş sahnelerinde mest oldum. İnanır mısınız Yüzüklerin Efendisi’nde  hayalet ordunun geldiği o savaş sahnesinden bile daha çok etkileyiciydi.


Adı: Dragon Blade
Yazar: Daniel Lee
Yönetmen: Daniel Lee
Tür: Tarih, Savaş, Aksiyon
Yılı: 2015
Süre: 127 Dakika

Gelelim filmin konusuna... Filmimiz günümüz ile açılıyor. Tarihi bir şehri arayan bir grupla keşfediyoruz bu hikayesi daha sonra efsaneleştirilecek yapıyı. Ve birden her şey canlanıyor ve destansı hikayenin içine çekiliyoruz. Jackie Chan ne kadar yaşlanırsa yaşlansın benim gözümde hep o eski genç hali var nedense.


Hikayemiz İpek Yolu üzerine yapılan kanlı savaşları konu alıyor. İpek Yolu üzerinde hak sahibi olan 36 ulustan bahsediliyor. Ve bu uluslardan birer avuç adamın İpek Yolu üzerindeki bu şehrin inşasında birlikte emek harcamalarını çok güzel yansıtıyor. Hele ki o modern hayattan uzak halin anlatılması ve basit makinelerin kullanışları falan acayip hoşuma gitti.

Gelelim her filmde olduğu gibi bu filmde de bir çatışma noktası var. Düşman Roma imparatorluğu... Aslında tamamiyle düşman sayılmaz. Roma İmparatorluğu’nda küçük kardeşine tahtı kaptırmak istemeyen bir deyyus babasını öldürüp kardeşinin peşine de adamlarını salıyor. Onu korumak isteyen generalin yolu da İpek Yolu üzerindeki bu yere düşüyor. Filmdeki o dayanışmaya katılıyorlar.

İpek Yolu’nun koruyucusu olan generalimiz Jackie Chan ile küçük prensin koruyucusu general de deyim yerindeyse kardeş oluyorlar. Olabildiğince spoiler vermemeye çalıştım ama kendimi sanki biraz tutamadım gibi. Yine de en azından sonunu söylemediğim için affedilmeyi hak ettim bence. Hadi iyi seyirler!

2 yorum Blogger 2 Facebook

  1. ben bu filmi ilk çıktığı zaman izlemiştim. cidden çok beğendim. sadece siwon severlerin değil tüm tarihi aksiyon severlerin hatta jackie chan severlerin mutlaka izlemesi lazım bence^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben epey geciktim ya. Çıkmadan önce aslında köşeye not almıştım Jackie Chan'in filmi olduğu için. Ne olduysa bir sene izlemedim. Aptallığıma yanayım. :D

      Sil

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top