Koreli Ünlülerin Türk Benzerleri!


İlk yazımın beklediğimden daha çok sevilip okunması neticesinde biraz da okuyucularımın yardımıyla yazının ikincisi de gelmişti. Hatta o arada başka bir internet sitesinde de benim konumun üstüne yatıldığını gördüm, sanki kendi kendilerine ilham gelmiş gibi. Neyse tıp! diyorum susuyorum.  Sonra baktım yine ünlülerin benzerleri yorumları gelmiş, benim de aklımda birikti epey, azıcık da zorlamayla üçüncü yazıyı da tamamlamış bulunuyorum dostlar. Bana gelen tespitlerin hepsini kullanamadım bu yazıda. 4. yazıda onları da ekleyeceğim merak etmeyin arkadaşlar. Bana gelen benzerliklerin hiçbirini görmezden gelmek istemiyorum. Ama arada bir kaç tane de kendim eklemek istedim o yüzden bir sonraki yazıya bırakılanlar mevcut. :)

1) Mirkelam - Chun Jung Myeong benzerliği.
İlk benzerliğimiz hayırlı uğurlu olsun! Bu benzerlik şahsıma aittir. Teee Cinderella's Stepsister dizisinden beri benzettiğim isimlerdir. Mirklem ile boncuk gözleri sizce de benzemiyor mu birbirlerine? Snaki Jung Myeong bir anda Kokkoreeeğç diye şarkıya başlayacak gibime geliyor hatta zaman zaman. :D

2) Ferhat Göçer - Uhm Tae Woong benzerliği.
İlk yazıma adsız olarak yorum bırakan bir arkadaşın tespitidir. Kendisi Muhteşem Kraliçe dizisindeki karakter adıyla Kim Yoo Shin şeklinde söyledi ama ben anladım sonuçta yine de. Özellikle alın ve çene kısımlarını çok benzettim ben.

3) Füsun Kostak - Gong Hyo Jin benzerliği.
Burcu Yıldırım isimli arkadaşımızın önerisidir. Gong Hyo Jin ben bir süredir birine benzeticem benzeticem çıkaramıyorum. Ama arkadaşımız benden önce bulmuş. Belki benimki de yakında düşer ama şimdilik bu benzerlik diğerleriyle kapışır. :)

4) Teoman Kumbaracı - Shin Sung Rok benzerliği mi? Teoman - Shin Sung Rok benzerliği mi?
Bu seçime sizin karar vermeniz lazım sevgili takipçilerim. Yine Burcu Yıldırım arkadaşımızın bir başka önerisidir Teoman Kumbaracı - Shin Sung Rok benzerliği. Lakin ben bu listeyi yaparken Teoman Kumbaracı değil de sanki Teoman'a daha çok benziyormuş gibi geldi Shin Sung Rok. Üçünün de gözler baygın baygın bakıyor orası kesin. Ama kim kime daha çok benziyor ben işin içinden çıkamadım.

5) Azra Akın - Lee Yeon Hee benzerliği.
Marsmallow nickli arkadaşımızın tespitidir. Lee Yeon Hee'nin özellikle Paradise Ranch dizisindeki halini koymamı rica etmiş benzerlik açısından. O diziden de düzgün bir görsel bulamadım ara tara. Aslında ikisinin de gülümsemeleri ölümüne benziyor, ama benim beceriksizliğim çok şeetmeyin siz.

6) Simge Selçuk - Kim Hee Sun benzerliği.
Özlem Fatma Güner arkadaşımızın tespitidir. Bana önerilen benzerlikler arasında ennn benzer bulduğum kişilerdir. Ama anneme sordum ne alaka la dedi bana. O yüzden çok da emin olamadım, kendimden şüphe ettim.  Ama hala ısrarlıyım çok benzediğine dair.

7) Asuman Krause - Hwangbo benzerliği.
Bu tespit bana aittir. İkisinin de boyu posu vs. benzetiyorum o biiiiir. İkinci olarak gülüşlerini, hatta kahkahalarını bile benzetiyorum. Üçüncü olarak da karakterleri, tarzları, espri anlayışları da çok benziyor.

8) Selin Şekerci - Han Ye Seul benzerliği.
Simge Selçuk - Kim Hee Sun benzerliği geldiğinde aklıma gelen bir ilham neticesinde farkına varmıştım. İkisi de eşek gözleriyle güzelliklerine güzellik katmaktadırlar. Ben daha çok gözlerden benzetiyorum aslında. Ama Han Ye Seul'un fotoğraflarda bakışları hep seksili olcam diye kısılmış. O yüzden videolarda daha rahat görebileceğiniz bir benzerliktir.

9) Gökhan Alkan - So Ji Seob benzerliği.
Geçen gün Seviyor Sevmiyor dizisi Kore'de ödül aldığında birkaç Koreli kızın Gökhan Alkan'a hayran olduğunu gördüm. Sonra arkadaşa anlatırken So Ji Seob gibi adam gönderdik tabi beğenecekler diye bir cümle kurdum ve duraksadım. Evrekaaa! Tabi So Ji Seob'a benziyor, bence acayip benziyorlar. Badem, hüzünlü gözlere sahip ikisi de.

10) Merve Boluğur - KARA Goo Hara benzerliği
Merve Boluğur'un Acemi Cadı zamanlarını izlerken aklımda belirmişti bu benzerlik. İkisi de böyle minyon, şirin ama çekici kızlarımızdandır. Merve Boluğur'un çekiğimvari gözleri de bu benzerliğe zemin hazırlamış bence.

2 yorum Blogger 2 Facebook

  1. Ne zaman Han Gain'i görsem Duygu yetiş aklıma geliyor ve listedekilerden çok daha fazla benzediklerini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4. yazımda ilk sıradan vericem bu benzerliği. Öyle böyle bir tespit değil. Tebrikler! :)))

      Sil

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top