Koreli küçük Ayla ve Kore Gazimiz Süleyman amcanın hikayesini bilmeyeniniz yoktur. Bir belgesel ile tanıştık biz de bu sıcacık hikayeyle. Ayla, My Korean Daughter yani Koreli Kızım Ayla isimli bir belgesel. İzlemeyenler ya da yeniden izlemek isteyenler için yeniden vermek isterim.



Yıllar yıllar sonra, 60 sene sonra bu manevi baba ve kız yeniden buluşmuştu. Şimdi de beyaz perdede izleyeceğiz bu hikayeyi. Filmin sonunda da hikayeye konu olan bu baba kızı görebileceğiz. 30 Eylül'de İstanbul'da yapılan etkinlikte gördüm afişini bu filmin. Hatta Süleyman amca da katıldı bu etkinliğe. Gerçekten çok sevindim bu girişime. 2017'nin Mart ayında Türkiye'de vizyona girecekmiş film. Kore'de girip girmeyeceği henüz bilinmiyor lakin umarım orada da gösterime girer ve Kore savaşının unutulmaya yüz tutan kahramanları yeniden hatırlanır. Bize düşen ise bekleyip ilk vizyon günü sinema salonlarını doldurmak olacaktır. :)



7 yorum Blogger 7 Facebook

  1. Mukemmel bir haber, bende ilk izledigimde cok duygulanmistim, aralarinda boyle bir bagin olmask beni cok etkilemisti, onlarla aglamistim. Haber verdigin icin tesekkurler ☺

    YanıtlaSil
  2. Süper İnşallah Korede de çıkar ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye'den çok Kore'de çıkmasını isterdim aslında. :)

      Sil
  3. Ben boyle biseyi bekliyordum. Kore savasiyla alakali bi film.. Burda agladiysam sinemada nasil olurum bilemiyorum. İnsallah korede de yayinlanir. Ve unutulmaya yuz tutmus destan tekrar hakettigi degeri bulur..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinema çıkışı hepimizin salya sümük olacağına eminim. :)))

      Sil
  4. Merhaba, Üsküdar'dan Alkan TARIM ben. Babam genç bir topçu asteğmenken özel eğitim alıp Kore Türk taburuna seçilmiş. 1960 yılında o ve dahil olduğu kafile İskenderun'dan özel gemiyle ayrılmak üzereyken, savaşın fiilen bittiği varsayılarak irtibat subaylarımız hariç askerlerimizin geri gelmeleri ve gitmeye hazırlanan kafilenin ise seferlerinin iptali kararı alınmış. Babam bugün 79 yaşında ve askerlerimizin Kore serüveninin başlangıcına değil ama bitişine tanıklık etmiş oluyor. Kalp hastası babamı Ayla filmine götüreceğim, benim iş için gidip gördüğüm ve kendisinin ise 57 yıl evvel gidemediği Kore'yi, Kore'nin güzel insanlarını ve dostluklarını abisi sayılacak Süleyman Astsubay'ın gözünden görebilmesi için. Herkese selam ve saygılar.

    YanıtlaSil

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top