Benim büyük çaresizliğim dipnotlu yazımıza hoş geldiniz efenim. Bir kaç yıl önce haberim olmuştu ilk kez 2018 kış olimpiyatlarının Kore'de olacağından. Hatta bir tweet atmıştım. Olur ya belki kısmet olur da giderim temennisiyle. Üstünden yıllar geçti ve Pyeongchang Olimpiyatlarının tanıtımı için gönüllü oldum. Aklımda da bir lamba yanıverdi. Olimpiyatlar sırasında orada olup canlı tanıtsam çok hoş olmaz mı? Olur tabi ki! 

Şimdi öncelikle Kore'ye gitmeme engel olan para biriktirme sorunsalını aştığımı düşünelim. Hani aşamadım da öyle farz edelim. :D Ben Kore'ye hep Ağustos sonu Eylül başı gitmeyi istiyordum. Olimpiyatlar ise 9 - 25 Şubat arası gerçekleşecek. Kış olimpiyatlarında orada karda kışta telef olur muyum acaba dedim kendime. Sonra zaten kış insanı olduğumu fark edip bu çekinceme gerek olmadığına karar verdim. 

Bazı arkadaşlara sordum, sizce ne yapsam diye, genelde herkes kışın ne işin var orada deyip duruyor. "Yazın git Busan denizi seni bekliyor"dan tut, "baharda git sakuralar açar"a kadar birçok akıl çelici öneriyle karşılaştım. Şimdilik aklımın bir köşesinde, hala da vazgeçtiğimi söyleyemem. Özellikle olimpiyatlar sırasında o festival havasını solumayı ve yıllar sonra bir tarihe tanıklık etmiş olmayı çok istiyorum. Siz ne dersiniz canlar? 2018 kışında tası tarağı toplayıp leğenimi de yükleyip kayak pistinde alayım mı soluğu? Ya da daha 488 gün var o zamana kim öle kim kala boşveeer mi dersiniz? :D

Önceki Yazılar:

2018 Pyeongchang Kış Olimpiyatları Gönüllüsü Oldum!

6 yorum Blogger 6 Facebook

  1. Deniz ve sakuralar hep var ama olimpiyatlara çok nadir denk gelir insan... Olimpiyatlar derim ben. :D

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle olimpiyatlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oooo 2-0 oldu. Bu gidişler olimpiyatlar açık ara kazanacak. :D

      Sil
  3. Bencede olimpiyat ^^
    Uçak masraflarını onlar karşılıyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3-0 ile olimpiyatlar lider.
      Malesef karşılamıyorlar. Kendi insiyatifimle olduğu için keyfi bir gezi olacak.

      Sil

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top