Yazı dizimizin bunu da hatırlayalım köşesinde bugün çok da hoş olmayan bir olayı anlatmak istiyorum. Her konuda tweet görsellerini geçmişe kendim inerek alırım. Lakin o kadar araştırmama rağmen nedense tweetler kuş olup uçmuş. O yüzden googledan aratıp aldım görselleri hoş görün. 2014 yılında atmış twiti. 2 Mayıs'ta artık başına ne geldiyse de böyle bir aşağılık kompleksine girdiyse "Bir adet Koreli ya da Japon dövmek için harika bir gün." yazdı. Ben daha gördüklerime inanamazken bir de bu tweeti retweet eden favorilerine ekleyen insanlar vardı. Onu geçtim hadi dövelim, ne zaman dövüyoruz gibi yorum yapan insanlar da çoğunluktaydı. 


Amma velakin Uzakdoğu hayranlarını aldı bir sinir, bir insan neden böyle ırkçı nefret söylemleriyle tweet atmış olabilir. Kısacası sanaldan linç ettiler kendisini deyim yerindeyse. Az bile yapıldı şahsen ama Uzakdoğu hayranları arasında da "Aman kendi sanatçınızı yerin dibine sokup elin Korelisini savunmayın!" diyen arkadaşlar da çıktı tabi ki. Birincisi belli bir Koreliyle İrem Derici arasında bir polemik yok, İrem Derici kendi kendine gelin güvey olup Korelilere, Japonlara sallamış. İkincisi böyle saçma sapan zihniyette bir insan "benim sanatçım" olamaz. Belki ülkemde faaliyet gösteren bir şarkıcıdır, ama benim sanatçım olamaz. 


Bazı yerlerde kendisinin fiziksel özellikleriyle dalga geçip karşı tavır alanlar olmuş. Ben ona da karşıyım. Çünkü böyle yaparak ondan bir farkımız kalmayacak. Bu tweetle ortalığı karıştırdıktan sonra baktı olamayacak ertesi gün de "Koreye saygılar!" şeklinde bir tweet daha göndermiş. Kendince gönül almaya mı çalışmış çok anlamadım ama pek başarılı olduğu söylenemez. En azından kendi adıma, ne zaman İrem Derici dense benim aklıma bu talihsiz olay gelecek.

3 yorum Blogger 3 Facebook

  1. ben twvitırımı kapatmıştım böyle bir olaydan haberim yoktu.çekememezliğin geldiği nokta zahir.millet kendi ülkesinde nasıl çalışıyorsa bura da bile ünlü olmuş az örnek al da sende çalış dimi ya :) sen kalkk kendi ülkende ileri geri konuşu kendi ülke insanının tepkisini al.
    komik ve taliihsiz bir olaymış.

    YanıtlaSil
  2. Bu paçozu samimi bulan da mustafa ceceli fan club başkanıdır o kadar. Djnajsjnaksj

    YanıtlaSil

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top