Hepiniz bir şekilde duymuşsunuzdur. Firuzağa'da bir plakçıya saldırılmıştı içeride içki içiliyor diye. Bugün o plakçının Koreli bir  vatandaş olduğunu öğrendik. Koreli olmasaydı bu yazıyı yazmadım belki de doğrudur, bu da benim ayıbım kabul ediyorum. Ama birkaç kelime etmemek de içime sinmedi açıkçası.
Cihangir'de bir plakçıda toplanıyor bir kaç kişi Radiohead konserini izlemek için. Alkol de tüketiyorlar. Dinini çok önemseyen Müslüman (!) bazı kişiler dalıyor içeri darp ediyorlar insanları. Yazık! Sadece plakçıya değil, sizi yetiştiren analara yazık, size dininizi öğretmek için gelmiş peygamberimize yazık.
Ben demiyorum herkes içki içsin, Ramazan kutsal değil falan diye. Haşa! Bilakis ben alkolü ağzıma sürmeyen bir bireyim, hatta tutucu bile sayılabilirim çoğu konuda. Müslüman'ım Elhamdülillah... Ama sırf içki içiyor diye birilerine saldırmak benim dinimde yazmıyor kardeşim. Senin savunduğunu sandığın dinin değil miydi hoşgörü dini olan. Senin Allah'ın ne zaman sana zararı dokunmayan birine saldırın diye emretti? Senin peygamberin ne zaman bir kafirin kalbini kırdı?
Plakçının ağlarkenki fotoğraflarını görmüşsünüzdür. İçim acıdı. Sen ülkende ekmek parası derdindeki, zimmi olan bir insanı nasıl darp edersin, üstelik kendi mülkiyetinde. Dükkan tahliye edilmiş şimdi. Radiohead de duymuş olanları kınamış. Aferin size! Aferin dini kurtardınız! Aferin İslam'ı çok güzel tanıttınız! Aferin kardeşiniz Güney Kore'ye çok güzel bir hediye verdiniz!

6 yorum Blogger 6 Facebook

  1. Bugün güzel bir cümle duydum. Yeterince özetliyor bu durumu. Nefsinizi terbiye etmek için oruç tutun, oruç tutmayanları terbiye etmek için değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu cümle her şeyi özetliyor cidden, çok sevdim. :)

      Sil
  2. Her kelimene katılıyorum. Yazık.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar eski bi' yazınıza denk geldim yorumlardaki pdf olayı hala sizde duruyorsa atabilme şansınız var mıdır? yasin.bjk.09@gmail.com *http://korelinincadikazani.blogspot.com.tr/2013/12/necronomicon-efsanesi-ad-anlmayan-kitap.html

    YanıtlaSil

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top