1) SNSD - Gee
"Aha lisın boy may först lav sıtori" kısmını tekrar etmeyen yoktur aranızda biliyorum. Tüm SNSD klipleri gibi rengarek hazırlanmış bir kliptir. Şarkıya gelirsek çok kaliteli değildir, ama dinletir kendini. Ayrıca dile dolanması durumunda çok sinir bozucu anlar yaşayabilirsiniz. Bakmışsınız otobüste ciciciciiii beybi beybi beybiiii diye tüm yolcuların meraklı bakışlarınızı üzerinizde toplamışınız.

2) Super Junior - Boom Boom
Şarkı Bad Woman ismiyle de geçer. Ama ben Boom Boom olarak tanıyorum şarkıyı. Bence çok büyük haksızlıklara uğramış bir şarkıdır. Bence çıkış şarkısı olmaya bile layık bir şarkıdır. Ama bırakın çıkışı klip bile çekilmemiştir. Ayıp edilmiştir.

3) Henry - Trap (with Kyuhyun & Taemin)
SM Entertainment'in belki de en akıllıca işlerinden biridir bu çocuğa solo çıkartmak. Bildiğin saklı yetenek hazinesiymiş bu çocuk. Ama yıllarda Super Junior'un yan grubunda sıradan bir üye olarak tanıdık kendisini. Şarkıyı dinlerken çok kaptırıyorum kendimi. Hatta müzik videosunu izliyorsam şu piyanonun yandığı sahnede baya baya kendimden geçiyorum.

4) FT ISLAND - A Man's First Love Follows Him To The Grave
Ne kadar uzun bir şarkı adı dediğinizi hissediyorum. Ama FT ISLAND kliplerinin hepsinin bir hikayesi olduğundan, bu hikayeye ancak bu isim karşılık gelebilmiş. Aslında ritme bakarsanız gayet neşeli bir aşk şarkısı dersiniz, lakin klipleri kederden geçilmez anacım. İki farklı şarkıda kliplerin hikayeleri dizi gibi devam etmektedir.

5) Kim Dong Hee - You Will Be Happy
Açılın ağalar bacılar! Bu dinliyor ya da dinleyecek olduğunuz şarkı benim tüm K-Pop dünyasında en ama ennn sevdiğim şarkı olma özelliğini bünyesinde barındırmaktadır. Ezbere bilirim, Hatta başkası dinlerse kıskanırım bile. O yüzden listeye koysam mı diye bir kaç saniye düşündüm. Zamanında bu şarkıyla acayip bir bağım vardı. Şimdi bile eskisi kadar olmasa da hala hipnoz olmuş gibi dinlerim.

6) T Max (Boys Over Flowers OST) - Paradise
BOF yayınlanırken F4 üyelerimizden birinin T Max üyesi olması dolayısıyla sanki popüler olur gibi olup bu ünleri çabuk sönmüş bir gruptur kendileri. Şarkıyı eminim herkes bilir, ama grubu sorsan hiçbir şarkılarını bilmiyorum dersiniz. Bu yönden üzer beni bu grup zaman zaman. Keşke çok daha popüler olabilselerdi.

7) 4 Minute - Home Run
4 Minute'un eski şarkılarındandır. Şarkıda çok fazla elektronik dokunuş olduğundan biraz clup müziği havası vardır. Ne kadar seslerle oynanmıştır orasını bilmem, ama sesleri bu şarkıda çok güzel gelmektedir. Hatta arada bir kızımız Çile Bülbülüm şarkısındaki Çileeeeee kısmı gibi coşuyor.

8) Crayon Pop - Bba Bba Bba
Kore'de aşırı ünlendiği sıralarda sinir olduğum, daha sonra modaları geçinde indireyim bari dediğim bir şarkıdır. Eğlenceliymiş, lakin her ruh haline uygun değildir. Sadece aşırı mutlu anlarda çekilebiliyor bu şarkı, yoksa ayyy ne sinir bozucuymuş hissi uyandırıyor bende. Ama grup bu şarkı sayesinde patladılar desek yeridir.

9) Bigbang - Tonight
K-Pop ile uzaktan yakından ilgisi olmayan bir arkadaşım bir gün bana geldi. Kore'de Tonight diye bir şarkı var çok güzel, bul bana onu dedi. La noluyoruz derken öğrendim ki, Türk müzik kanallarından birinde bu klip yayınlamış, arkadaş da ismini göremeden şarkıyı dinleyip beğenmiş. Eve gittim Tonight adındaki şarkıları bir bir dinlerken aha dedim kesin budur. Evet haklıydım buymuş. Eğer sizin de K-Pop sevmeyen arkadaşlarınız varsa bu şarkı hoşlarına gidebilir. Öneririm. :)

10) Swan - Cat
Benim kızı tanırsınız belki. Hong Jin Young. Delisiyimdir ben bu ablanın. Ama öyle WGM ile tanıyanlardan değilim ben. Ben bu kızı daha hiç kimse bilmezken bilirdim. İşte bu kızımız zamanında Swan isimli bir kız grubunda söylerdi. Çok ama çok kısa bir ömrü olsa da bu grubun 2-3 adet şarkısı mevcuttur. O şarkılar arasında en dinlenesi şarkı da budur. Çok kaliteli değildir, ama ben çok keyif alırım.

1 yorum Blogger 1 Facebook

  1. Ali yi dinlemen lazım. Çok güzel sesi var. Hayran bırakıyor ya

    YanıtlaSil

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top