Şimdi Taecyeon'un İstanbul ziyaretini bir de benim ağzımdan dinleyin isterim. Ben de bugün Taecyeon'u görenlerdenim. Tam olarak neler olduğunu sizlere anlatmak isterim. Ne kadar inanırsınız bilmem ama.
Şöyle ki bugün Taecyeon'un twitterda iki tane fotoğraf paylaşmasıyla başladı her şey. Daha önceden bir dergi röportajında Türkiye'ye gelmek istediğini söylemiş ve Türk- Kore kardeşliği ile ilgili bir makale paylaşıp tweet de atmıştı.



Gözünden bir şey kaçmayan hayranlarımız kendisinin Sultanahmet'te olduğunu hemen anladılar. Benim ağır Hottest olduğumu bilen bir arkadaşım hemen aradı beni. Taecyeon Sultanahmet'te diye. İnanamadım önce. Ama hayranı olduğum adamlardan biri İstanbul'daydı ve ben evde oturup duracak mıydım. Hayır! Kahvaltı bile yapmadan apar topar attım kendimi yollara. Önce Sultanahmet otobüsüne binip oraya gidiyordum ki Taecyeon Kadıköy'e gidiyor denildi. Ben de indim ve başka bir otobüsle Eminönü'ne geçtim. Tesadüftür ki Taecyeon da benim Kadıköy'e gideceğim vapus iskelesinde bekliyor. Sonra hayran bir arkadaş geldi yanımıza. Bir tane fotoğraf çektirebilmiş, ama çokça ricayla anca çektirebildiğini öğrendik. O kalabalıkta fotoğraf çektiremeyiz diye vapura binince yanına gideriz demiştik. Ama tam vapura binerken yanlarındaki bir bayan, "gelmeyin, uzakta durun" gibi bir uyarıda bulundu bize. Biz çok kötüye almadık bunu. Özellikle rahatsız olmasın diye önündeki oturaklara oturabilecekken uzakta çaprazda ücrada bir köşede oturduk. Vapur seyahati sırasında aklımız bize uzakta durun diyen kadına takılmıştı. Ama vapurdan inince fotoğraf çekilir belki ya da imza verir herhalde diye düşündük. Ama ne yazık ki öyle de olmadı.

Vapurdan inip biraz ilerlerken durdurduk kendisini, foto çekilebilir miyiz dedik hayır dedi. Biz de uzaktan bakmakla yetinirken Taecyeon eliyle gidin işareti yaptı. Öyle bir sahneydi ki, çoğumuz inanamadık yaptığına. Zaten çok geçmedi kendileri koştura koştura gittiler. Uzun bir süre geçtikten sonra vapur iskelesinden bir arkadaşım aradı buradalar diye. Zaten saat yeterince geç oldu eve gideyim bari diyerek ben de diğer hayranlarla bindim vapura. En azından Taecyeonla aynı vapurda giderim dedim kendi kendime. Vapurun üst katına çıkan Taecyeon bizi görüp rahatsız olacak diye üst kata bile çıkmaya çekindik. Sonra Annyong ChinguTr'nin video bloggerı  Senem arkadaşımız bir cesaret gitti rica ederek 2PM albümünü imzalattı ve heyecandan titreyerek selfie çektirdi bir tane ama fotoğraf bulanık çıkmış maalesef. Ben de yanındaydım o sırada. Daha sonra içerde olursak rahatsız olurlar diye de dışarıda bekledik. Hatta vapur yanaşırken bile en arkadan inmeye çalıştık ki yine rahatsız olmasınlar diye. Daha sonra Eminönü'nden Taksim'e geçeceklerdi ki ben bu kadar görmem kafi diyerek Eminönü'nden evime geri döndüm. Ama eve dönünce Taecyeon'un tweetini gördüm.


Cidden üzüldüm açıkçası, gerçek bir Hottest olarak da kalbim kırıldı biraz da. Ama suçlamıyorum da kendisini. O da bir insan ve özel hayatı olmalı tabi ki. Lakin şöyle de bir durum var. Bırakın fotoğraflarını çekmeyi, biz yanındakilerin ailesi olduğunu bile attığı sitem tweetiyle öğrendik.Üstelik rahatsız olduğunu duyduğum için tek bir tane bile fotoğraf çekmedim. Hatta arkadaşım kızdı bana ben yanına gitmek istemeyince. Sen Hottest'sın nasıl gitmezsin yanına dediğinde bile gitmedim. Oysa ki elimde fotoğrafın alasını çekebileceğim bir fotoğraf makinası vardı. Düşünebiliyor musunuz tek bir fotoğraf bile çekmedim. Hangi ülkenin fandomu yapar bunu? Sadece 5 saniyelik bir video çekebildim. O da rahatsız olmayacağından emin olduğum bir uzaklıktan nokta derecesinde bir görüntüyle.
 
Öyle bir durum var ki şu an ne hayranlar suçlu ne Taecyeon, ne hayranlar haklı ne de Taecyeon. Çünkü bize hiç bir zaman Taecyeon'un dediği gibi "strongly" bir açıklama yapılmadı. Yine de kendince haklıdır aslında. Ailesiyle gelmiş gezmeye, biz bilemedik. Ne de olsa her gün hayranı olduğumuz insanlar gelmiyor ülkemize. Lütfen twitterda saçma sapan yorumlar yapmayın kendisine. Saçma sapan yorumları oradaki hayranlara da yapmayın ama lütfen. Onlar Türk Hottest bile değil, rezil ettiler bizi demeyin lütfen. Ben gerçek bir Hottest'ım ve bana onu görmek yetti, fotoğraf çekmeme gerek yok demişken, uzaklık mesafesini gayet net bir şekilde korumuşken bunu hak etmediğimi düşünüyorum. Ha belki ben görmedim çok yakınına gidilip taciz edildiğini, belki ben eve gittikten sonra abartanlar olmuştur. Ama benim yaşadığım durum bundan ibaret. Japonya'da, Çin'de, Kore'de aklınıza gelebilecek her çeşit tacize, sapıklığa maruz kaldıklarında tek kelime etmeyen Taecyeon'un bize onu görmeyi bile çok gördüğünü düşünmek derinden yaraladı beni açıkçası.  Şimdi diyorum ki keşke fotoğraf paylaşmasaydı da biz de bilmeseydik onun İstanbul'da olduğunu. Yine de ondan nefret etmek için bir neden göremiyorum.
Çok uzun oldu yazım ama umarım hepsini okursunuz!

14 yorum Blogger 14 Facebook

  1. Ahh canım iste sen bir Hottest oldugun ocin düsünceli davranmaya calısmışsin ayni seyleri Senem abla da yazmıs. Ama o buraya bir Turist olarak geldi. Bence sizden sonrada biseyler yasanmıs olabilir yoksa niye yazsın. Ya da turdan birileri biseyler dedi canı sıkıldı. Daha önce yapmadı böyle bisey biliyoruz yani .

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten gerçek bir Hottest veya fandom kültürüne sahip bir kişi olsaydınız bu şekilde bir fanaccount yazılmayacağını bilirdiniz. Üzgünüm fakat tüm hayranlar idoller tarafından reddediliyor elbette ama kimse bunu açıktan yazmıyor. Bir grubun fanı olmak onun eksiklerini kapatmaktır. Bunun öğrenirseniz gerçek fan olursunuz. Ayrıca her yerde taciz edildiklerini yazmakla vardığınız nokta da hoş olmamış ki Taecyeon kendini taciz eden bazı fanlarını daha önce de Twitter'da uyardı.Takip ediyorsanız bunu bilmelisiniz. Takip ediyorsanız Taecyeon'un olaylara verdiği sinirli tepkileri ve sert çıkışlarını da bilirsiniz.
    -anonim yazıyorum ama twitter nikim csunshine211, ananomin arkasına saklanıp yazdığım düşünülmesin diye yazıyorum buraya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir fandom kültürüne sahip olmayabilirim. Ama ben bir dürüst bir insanın ahlakına sahip olmayı seçtim ve ne olduysa onu yazdım. Ne eksik ne fazla. Fan olmak gerçekleri saklamayı ya da değiştirmeyi gerektirmez diye düşünüyorum.
      Ayrıca teşekkür ederim en azından kim olduğunuzu belirttiğiniz için. :)

      Sil
    2. Dürüstlük gerektiren bir durum yok ortada, bir insanın özeli söz konusu. Biz hayran olarak korumazsak diğer insanlar daha beterini yapar; anlatmamayı seçersiniz olur biter. Hayran olmak korumayı gerektirir. Benim ve benim gibilerin düşüncesi bu yönde.
      Ben de yayınladığınız için teşekkür ederim.

      Sil
    3. Neden anlatmasın? Neden onu olduğundan farklı göstermeye çalışsın ki? Hayran olmak korumayı gerektirir evet ama üzgünüm ki hayran olmak kör olmayı gerektirmez. Ne gördüyse, fan olduğunu umursamadan objektif bir şekilde yazmış. Çok da güzel yazmış.

      Sil
    4. Öz eleştiri bile yaparak anlatmış belki ben de bir yerde hatalıyımdır demiş. Bu yüzden farkındalıklı bir insan bence. Yaşananlarda öyle ahım şahım kötü bir şey yok zaten. İdoller kovalanır ve rahatsız olur gayet normal. Her şeyi açıklığıyla anlatmasını takdir ettim.

      Sil
  3. bence güzel bir yazı olmuş ama illa taciz edenler olmuştur yoksa böyle yazmazdı siz bilinçlisiniz diye herkes öyleydi denilemez tabi ki :)

    YanıtlaSil
  4. kadıkoy sonrasında birşey olmadı giden kişileri suçlamayı bırakın kim olsa gidip aynı şeyi yapıcaktı bir twet attı dıye fanlara demediğiniz kalmadı!! görmediğiniz şeyler hakkında yorum yapmakda üstünüze yok

    YanıtlaSil
  5. Ben sokakta görsem tanıyamazdım herhalde :) öyle bir ünlüye çok büyük hayranlığım da yok ama! Bence size yapılan büyük bir ayıp, resim çekilmesin bir iki imza versin bileğimi kopacak! Bir de bir yorumda ünlünün açığını kapatmak gibi bir şey söylenmiş; hayranı olsanız bile olmayan bir şeyin abartmanın lüzmu yok, yapılan ayıp var burada hayranlara..ayy sinir oldum hayranı değildim ama olsam bile soğurdum :))

    YanıtlaSil
  6. Çok düşüncelisin ve haklısın da. Bazı insanlar düşünmeden yorum yapıyorlar.

    YanıtlaSil
  7. Ben de üzülürdüm ama zaten gezmeye gelmiş böyle davranması normal.Ama keşke fotosunu koreye döndükten sonra paylaşsaydı.En azından millet sokak sokak dolaşmazdı belki görürüm diye.

    YanıtlaSil
  8. Üzme kendini. Kendisi paylaştığı fotoğraf ile yerini bildirmiş bildiğin. Akşam olunca paylaşsaymış. Kendisi sanki bilmiyor böyle olacağını. Ben bir erkek olarak Taecyeon'u severim. Fakat biraz haksız konumda olduğu izlenimine kapıldım. Tabii ki senin yazını okuduktan sonra. Aslında kesinlikle fanları suçlardım. Çünkü insana nefes aldırmayıp o gıcık sesleriyle rahatsız ediyorlar :D

    YanıtlaSil
  9. Aklı başında fanlar olarak konumumuzu tabii ki biliyoruz ama yukarıdaki arkadaşın dediği gibi fanı değildim ama böyle inceliksiz bir hareket beni fanı olduğum birinden bile soğutabilirdi -_-

    YanıtlaSil
  10. Sürekli ekran başından gördüğümüz gibi miydi merak ettim :) Gerçekten uzun ve yakışıklı mı :D

    YanıtlaSil

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top