Güney Kore’yi ziyaret eden Müslüman turistler için yemek rehber kitabı yayınlandı. Kore Turizm Organizasyonu ‘Müslüman Yemek Rehber Kitabı’nı ingilizce olarak yayınladı. Helal yemeklerin yanı sıra domuz eti, içki, kolajen gibi et türevlerini tüketmeyen müslüman turistler için hazırlandı.

Bu rehber kitabı Güney Kore içinde helal sertifikalı gıda tanıtımın yanı sıra satın alma bilgileri de içerip Güney Kore’nin bütün bölgenin başlıca Kore lokantalarını tanıtıp, Kore yemekleri menü kategorileri, lokantalarda kullanılabilecek faydalı Korece konuşmalar, çeşitli faydalı bilgiler ve tavsiyeler, toplu taşıma bilgileriyle oluşmakta.


Kore Turizm Organizasyonu ‘Müslüman lokantası samimiyet sistemi’ni uygulayıp, Güney Kore’deki 118 tane lokanta ve 36 tane önemli Kore yemek menülerini müslüman samimiyet sistemine göre sınıflandırdı.

Kore yemek lokantasına göre, ‘Domuz etini kullanmayıp helal etini kullanan lokantalardan itibaren ‘Kore Müslüman Federasyonu (KMF) resmi serfikalı lokantası’na kadar toplam 5 sınıf olarak tanıtıldı.

Kore yemekleri menüsü de ‘Et ağırlıklı yemekleri ve domuz eti olmayan yemeklerinden itibaren bütün malzemesi sebze olan yemeklere kadar toplam 4 bölümden oluşmakta.

‘Müslüman yemek rehber kitabı’ Kore Büyükelçiliklerinde dağıtılmakta olup Kore Turizm Organizasyonu anasayfasından da E-kitap olarak indirebilmeniz mümkün. ‘Müslüman yemek rehber kitabı’ E-kitap indirme linki aşağıdadır.

 http://english.visitkorea.or.kr/e_book/ecatalog.jsp?Dir=436&catimage=&eclang=english

(Not: Kitaba sahip olmak isterseniz KTO Turkey ofisinden ücretsiz olarak alabilirsiniz ya da KTO Turkey sayfasına iletişim bilgilerinizi attığınız taktirde kargo ücreti size ait olacak şekilde kitap ücreti olmadan gönderilecekmiş.)

2 yorum Blogger 2 Facebook

  1. E-book ingilizce ama verecekleri basılı kitap türkçe mi acaba? Bu konuda bir bilgin var mı? Sadece merak ettiğim için sorma ihtiyacı hissettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen söyleyince ben de merak ettim o konuyu, bilmiyorum açıkçası.

      Sil

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top