Japonya'nın o abzürtlüğüne bir örnek daha. Yayoi Ogawa tarafından 2000 -2005 yılları arasında mangası çizilen değişik bir yapımdır. Manganın sevilmesi üzerine 2003 yılında tv dizisi çekilmiş. Şöyle Türk örf ve adetlerimizi kısa bir süre bir kenara bıraktığımız müddetçe acayip keyif alınabilecek bir dizidir. Ama zaten Japon dizilerini izleyenler bunu çok iyi bilirler. Onlar adeta farklı bir gezegende yaşıyorlar. Belki de bu yüzden bu kadar orjinal yapımları sayelerinde izleyebiliyoruz. 


Başrolleri Jun Matsumoto ve Koyuki Kato oynamaktadır. Jun Matsumoto'yu Boys Over Flower'ın ilk versiyonu olan Hana Yori Dango'dan tanımayan yoktur diye düşünüyorum. Arşivimde yer almayı hak eden bir kaç Japon dizisinden biridir.

 
Adı: Kimi Wa Petto
 Yönetmen:
Mahoko Takanari & Arata Kato & Fuminori Kaneko
Yazar:
Mika Omori
Türü: Romantik, Komedi
Bölüm Sayısı: 10
Vizyon Tarihi: 9 Nisan 2003
Şirket: TBS
 
 
Dizimizin esas kızı kendi ayakları üzerinde duran şehirli ama yalnız bir kadındır. Bir gün kapısında dansçı olan esas oğlumuzu yaralı bir şekilde bir kutunun içinde bulur ve içeri alıp tedavi eder. Ama oğlumuz iyileşmiş olsa da bu sıcak yuvayı bırakmak istemez. Kızımız da onu başından savmak için ona evcil köpeği olmasını teklif eder. Beklenmedik şekilde esas oğlumuz da bunu kabul eder. 


Şaka ile başlayan bu duruma zamanla ikisi de alışır ve yavaş yavaş aralarında güçlü bir bağ oluşur. Bu bağ bir zaman sonra aşka dönüşecektir elbette ki. Ama kızımızın ilk aşkının şirkette çalışmaya başlamasıyla ikinci bir erkek duruma dahil olur. Hem bir erkekle yaşadığını eski aşkına çaktırmamayı hem de aslında gerçekte kime aşık olduğunu anlamaya çalışırken işlerin sarpa sarması olasıdır tabi ki. 


Kızımız eskiden aşık olduğu yaşıtı, efendi erkeği mi, yoksa ondan yaşça çok küçük evcil erkeği Momo'yu mu tercih edecektir?

1 yorum Blogger 1 Facebook

  1. Hem bunu hem Kore versiyonunu izledim. Konusu oldukça güzeldi beğenmiştim.
    Ama JGS daha bir yakışmış karaktere :)

    YanıtlaSil

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top