(Fotoğraf Tolga Ercan arkadaşımıza aittir.)

Bir garip etkinlikle karşınızdayım efenim. Daha önce hiç bir Japon etkinliğine katılmamış bir grup arkadaş olarak yeni ufuklar açmalıyız dedik kendimize. Kore hayranlığı kimliğimizi bir kenara atıp attık kendimizi yollara. Uzun ve karmaşık bir yolculuktan sonra soluğu Baltalimanı'ndaki Japon Bahçesinde aldık. Giderken 3 vesait kullandığımı da belirtmeden edemeyeceğim. Bindiğimiz son vesait olan minibüstekilerin yarısının bu etkinlik için yola çıktığını inerken fark ettik. Mekanın karşısındaki Portaxe isimli mekanda üniversite mezuniyet balom olmuştu. O yüzden onu görüp daha bir şaşırdım. 


Neyse işte bahçeye akın eden kalabalığı takip ederek girdik etkinlik alanına. Deyim yerindeyse iğne atsan yere düşmezdi. Şöyle biraz içerlere ilerleyelim dedik. Japonca isim yazdırma gibi tüm stantların başı tıklım tıklımdı. Üstelik hiç de azalmıyordu, aksine zaman geçtikçe içerideki insan sayısı arttıkça artıyordu. Biz bahçeyi genel anlamda bir kez gezdik. Gezerken de bir sürü Kore hayranı arkadaşla da karşılaştık. :D Lakin hevesle fotoğraf çekmek için gittiğim bu yerde o kadar çok insan vardı ki yer bile görünmüyordu. Bırak Japon bahçesinin fotoğrafını çekmeyi. Sadece bir adet fotoğraf çekebildim, o da yukarıdaki fotoğraftır.

Suşi ikramı var dediler, ama biz suşinin kokusunu dahi alamamıştık. O yüzden acıkan bünyelerimizi dışarı attık belki olur da yemek yiyecek bir yer buluruz umuduyla. Lakin elimiz boş kuyruğumuzu kıstırıp geri döndük. Biraz daha amaçsız dikildikten sonra Kore hayranı dostlarla karşılaştık. Toplandık, bir masayı çevreledik. Uzun zamandır görmediğimiz arkadaşlarla sohbet, muhabbet oldukça hoştu. Hatta günün tek kayda değer güzelliği de bu oldu diyebiliriz. Ha bir de açılış konuşmaları yapılırken Türk bir konuşmacının sözlerini çeviren Japon tercüman kızımız Türkçe sözleri yine Türkçe'ye çevirip herkesi güldürdü. Onun şirinliği de günün güzel bir anısıydı.

Biz masada dikilirken cosplay yarışması da başlamıştı. Adaylar teker teker kostümlerini ve büründükleri karakterleri tanıtıyorlardı. Birkaç istisna dışında çok başarılı değillerdi fikrimce. Hele bir tanesi vardı ki, yüzü cosplay boyundan aşağısı Ankaralı Turgut idi. Ama etkinlik boyunca cosplayler ve geleneksel kıyafet giymiş Japonların etrafta dolaşması hoşuma gitti. Sanki başka bir boyuta geçmiş gibiydik. Lakin bu etkinliğe gelmiş teyzeler, amcaları da unutmamak lazım. Sakın yanlış anlamayın küçümsemek gibi bir iğrençlik yapmıyorum. Ama bebek arabasını alıp Japon bahçesinde çimene yayılıp piknik yapmak nasıl bir düşüncenin ürünü olabilir ki, hem de o kalabalıkta. Sanıyorum ki semtte oturan kim varsa gelmişti. 

Biz gitmek için durakta beklerken bir amcanın yanımıza gelip "Burada bir 'Japon Pazarı' varmış, nerede ki o acep?" sözü de günü en iyi özetleyen cümleydi. Amca pazar değil o festival düzeltmesini yapsak da içerisi pazar yeri gibiydi zaten, amca haklı sayılırdı.. Kimin eli kimin cebinde belli değildi. Etkinlikte bir ara masalara kuru pasta ikramı yapıldı. Ama amcalar öylesine masamıza hücum ettiler ki saniyesinde bitti pastalar. Kapılar sonuna kadar açıktı, hani derler ya ışığı gören geliyordu. Biz de daha fazla dayanamayıp attık kendimizi dışarı ve koşarak uzaklaştık olay yerinden.

Daha önce onlarca Kore etkinliğine katıldım, ama böylesini daha önce hiç görmemiştim. Üzülerek söylüyorum ki bu etkinliği organize edenler tamamen bir hayal kırıklığı...

3 yorum Blogger 3 Facebook

  1. Merhabalar:)
    Bu etkinliği sizden duyup gittim ve çok güzel bir gün geçirdim. Sanırım beklentiği yüksek tutmuşsunuz. Sizin yazıyı okuyunca aynı şeyleri yaşamış biri olarak kendimi çok polyanacı gördüm. Her şeye rağmen güzel bir gündü. Tekrar teşekkürler vesile olduğun için :)

    Not: Bu yorumu onaylama! Sadece çok farklı yazılar oluşturduğumuz için yazmak istedim. Bu da benim yazım :D
    http://enguzelenstantaneler.blogspot.com.tr/2014/10/komsumuzjaponya.html

    YanıtlaSil
  2. Son paragraflarına üzülerek katılan Cosplay yarışması hanım jürisinden selamlar~ Ama işte biletli ve bilinçli bir kitleye yönelik etkinlik düzenlenmeye çalışılsa bu sefer de katılım az olacaktı. Genel olarak insanlarımızda sorun var galiba bizim... Ben de bir katılımcı sayılırdım ve kalabalıktan, ortalığa zarar veren bilinçsiz ve obur katılımcılardan, cosplay çalışmaları hakkında yeterince saygı göstermeyen öğrenmeye ve araştırmaya kapalı beyinlerden rahatsız oldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba... Öncelikle bana sitem etmemiş olmamış olmanız için teşekkürler. Çünkü görevli herhangi birinin bu yazımı gördüğü taktirde çok kızacağını düşünmüştüm. İkinci olarak da düşüncelerime katılmanız sevindirdi beni. Aslında sadece Japonya değil de tüm Uzak Doğu hayranları davet edilseydi bence hatrı sayılır bir katılım olabilirdi. Neyse umarım bir sonraki etkinliklerde ders alınmış olur. :)

      Sil

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top