Evet başka bir mecrada daha kendimi gösterme meraklısı değilim aslında. Ama insanların haberi olsun istedim. Biliyorsunuzdur, Kore'deki Türk oyuncumuz Enes Kaya bugünlerde inanılmaz popüler. Her türlü programda kendini gösteriyor.  Hatta Kore'deki yabancılar arasında aramalarda Nichkhun'u bile geçmiş, varın siz düşünün. Şimdilerdeki bu ününü Korecesi 비정상회담 olan, Türkçesi Anormal Konuşmalar olan bu programı ben zaten izlemekteydim. Ama baktım insanlar İngilizce çevirilerini dahi bulmakta zorlanıyor. 



Blogumun bir takipçisinin de verdiği gazla dedim madem en azından küçük küçük videolarını çevireyim. Üstelik günümüzdeki çeviriler gibi önce İngilizce'ye sonra Türkçe'ye çevirmiyorum canlar. Direk Korece'den çeviriyorum, yani Korecemin yettiği ölçüde daha sağlıklı bir çeviri. Çünkü İngilizce'ye çevrilirken direk çevrilmediğini ya da kendi kültürlerine göre esprileri değiştirdiklerine tanık oldum, pek hoşuma gitmedi. Benim çevirimi de beğenmeyenler olacaktır, haklılar. Ama şunu da bilin, ben Kore dil kurumu değilim sonuçta, Korece orta seviye öğrenimimin bana verdiği bilgiyle anca bu kadar oluyor canlar. E varsa oralarda bu ne biçim çeviri diyen, ben daha iyisini yaparım diyen, buyursun yapsın vallahi, ben bile desteklerim. :D 



Neyse işte şimdilik sadece ilk iki bölümden videolar paylaştım. Elimden geldiğince çeviri yapıyorum, ama çevirilerden çok zamanlama ve gömme işi yorucu olduğundan pek uzun yol alamıyorum. Gönül isterdi ki tüm programı çevireyim ama inanın ona yetişecek ne zamanım var ne de zihinsel gücüm. En azından Enes Kaya'nın bölümlerinin çevirisini yapmaktayım. :)




GÜNCELLEME!
Arkadaşlar malum Youtubedaki çevirilerimin neredeyse yarısını engelledi. Ben de çevirilerimin hepsini dailymotiona da yükledim. Her iki kanalımın linkini de aşağıda bulabilirsiniz! :) 



58 yorum Blogger 58 Facebook

  1. Program çok iyi korece izlemiştim ama pek anlamamıştım. Bende çeviri gelecek mi diye merak ediyodum. Çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba ^^ Bende bh programı severek izliyorum :) Enes Abi gerçekten en iyileri , sürekli atasözü paylaşmasına bayılıyorum :D Bilerek yakışıklıları toplamislar zaten :P Asıl haber ben bu programı tamamen çevirmek istiyorum , elimde güzel bir ingilizce kaynak var zamanlamada yeni olduğum için gecikebilir ama ins cevirecegim ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak işte bu güzel haber. Geç olsun da güç olmasın, yavaş yavaş olsa da mutlaka çevirmelisin. :D

      Sil
    2. çevirini heyecanla bekliyoruz

      Sil
    3. Umarım programın tamamının çevirisini en kısa zamanda görebiliriz~^^

      Sil
  3. Tam Destek! Yeni çevirilerini sabırsızlıkla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Selamün Aleyküm :)) Benim Kore dizisi, müziği vs ilgim yok ama bu videoları izlemek çok hoşuma gitti inanamazsın Kahramanmaraş dondurmasından buralara geldim :D youtube dan izledim siteni buldum bundan sonra da çevirilerini takip edeceğim ellerin dert görmesin kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleyküm selam. :) Sağolasın, Kore ile alakası olmayan birinden bu sözleri duymak beni daha çok sevindirdi, heveslendirdi. Teşekkür ederim! :)))

      Sil
  5. Netizenbuzzda Enes Kaya ile ilgili haberler çıktıktan sonra haberim olmuştu bu programdan ancak çevirisini bulamamıştım. Dediğin gibi İngilizcesi bile yoktu. Halbuki ben olmayan İngilizcemle bile izlemeye hazırdım.:D Enes Kaya gerçekten Türk kültürü çok açık bir şekilde açıklıyor. Çevirdiğin yerlerden izlediğim kadarıyla tabi bunu gördüm. Diğer ülke adetleri ne olursa olsun. Yanlış buluyorsak bunu kesinlikle söylüyor. Ve bence söylemekle kalmıyor o da o şekilde olduğunu düşünüyor. Yurt dışına gidip bizi temsil eden herkese örnek olmalı. Özünü kaybetmemesi onu sevilir kılıyor bence. Bu arada yaptığın ve yapacağın çeviriler için de teşekkür ederim. Emeğine sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kaç yerde İngilizce altyazılı hali çıkmış ama ben hala bile yalın halini izlemekteyim. :D
      Dediklerine tamamen katılıyorum. Bir iki kişinin Enes Kaya'nın düşüncelerinin hastalıklı olduğunu, antipatik olduğunu söylediğini falan gördüm ama bu beni rahatsız etti. Çünkü zaten Enes Kaya'nın anlattıkları bizim kültürümüz, kendinden kattığı bir şey yok ki. Bunun hastalıklı olduğunu düşünenler direk Türk kültürünün hastalıklı olduğunu düşünüyor demektir. Ben açıkçası onun söylediklerine katılıyorum. Şu ana kadar da beni rahatsız eden bir durum olmadı. Ayrıca bunları Kore gibi bir yerde, beğenilme kaygısı olmadan anlatması da büyük cesaret ister. :)

      Sil
  6. Videolarını zevkle takip ediyorum emeğine sağlık ;)

    YanıtlaSil
  7. merhaba çevirileriniz için teşekkürler emeğinize sağlık :) enes kaya nın kültürümüzü güzel yansıtıyor:)

    YanıtlaSil
  8. bu programın adı ne ya bir türlü bulamadım ve süresi ne kadar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başlıkta da yazdığı gibi adı 비정상회담 . Süresi de klasik bir program uzunluğunda, kesin süresini bilmiyorum.

      Sil
  9. ne kadar teşekkür etsek azdır zaman ayırıp çevirdiğiniz için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  10. çeviriler için sonsuz teşekkürler ^^ emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  11. Çevirilerin için çok çok teşekkürler ^^ sayende Enes abimizi biraz daha iyi tanıyabiliyoruz ^^ Devamını dört gözle bekliyorum :)))

    YanıtlaSil
  12. çeviriler için harcamış olduğunuz çaba ve emekler için teşekkür ederiz. ister istemez daha çok çeviri beklentisi içinde çalışmalarınızın devamını dört gözle bekler olduk. enes kayanın katılmış olduğu diğer programlarıda çevirirseniz seviniriz. örneğin http://www.youtube.com/watch?v=_vs6IuEWnVQ gibi. umarım çok olmuyorumdur. teşekkürler....

    YanıtlaSil
  13. Çeviriler için teşekkürler :) http://www.youtube.com/watch?v=AGfNd139q3I bu videoda ne dediklerini çok merak ediyorum biraz yüzsüzlük ama çevirebilir misin? Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 7. bölümün altyazılısı geldi oradan izleyeceğim :) Çeviride başarılar, fighting! :)

      Sil
  14. Salam. Mən də Enes Kaya sayəsində bloga gələnlərdənəm :D proqramı çox bəyəndim. Enesin fikirləri əsasən Azərbaycanlı olduğum və istər adətlərimiz, yaşayış tərzimiz və dilimiz oxşar olduğu üçün mənə uyğun idi. Enes Kaya ilə hər dediyi sözdə eyni fikirdə idim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Voaaavvv ilk kez Azerbaycan'dan yorum alıyorum, çok sevindim. Yorumun için teşekkürler. :)
      Evet iki farklı ülke olsak da fikirlerimiz, adetlerimiz aynı. Bu nedenle çok da uzak değiliz birbirimize. ^^

      Sil
  15. Çeviriler muhteşem! İlgiyle takip ediyorum, ellerine sağlık. Emek verdiğin için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  16. Ya bu adam tam bir mal! Bunu bak sana neler diyor. :/

    http://m.media.daum.net/m/media/culture/newsview/20140905104913466

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru haklısın biraz sert ve yanlış konuşmuş, lakin söylediklerini de tamamen inkar edemeyiz bence. Ayrıca o mal kelimesini görmezden geliyorum. Kendisi burada yok, arkasından konuşmak bize yakışmaz.
      Söylediklerine yeniden gelirsek, aslında birkaç yönden ben katılıyorum da. Eğer ki Koreli turistler ya da rehberler buraya geliyorsa, buranın kültürüyle hareket etmeli ya da ön yargılı davranmamalı, nasıl ki biz orada aynı saygıyı göstermeye çaba harcıyorsak. Çok da mantıksız şeyler söylememiş, ki anlattıkları kötü durumları zaten yaşadıklarından seçmiş.
      Sakın onu savunduğumu falan düşünme, bunlar benim kendi düşüncelerim. O yüzden yanlış anlamamanı umarım. :)

      Sil
  17. http://www.youtube.com/watch?v=pcyQkZVXkyg bu linkte koguryo ve türkler arasındaki ilişkiyi anlatan kore yapımı bir belgesel. bunun çevirisini yapabilir misiniz??!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu da çevirilecekler listesine ekledim o zaman. Ama şimdiden söyleyeyim liste epey uzun. :)

      Sil
    2. teşekkürler şimdiden.sabırsızlıkla bekliyorum. listeye bir istek daha ekleyebilirsek http://www.youtube.com/watch?v=GoduACBv-RU&list=UU2PbYpT0FgZlktKrCZ5TtqA bu linkte kore yapımı başka bir belgesel daha var türkler üzerine. bu belgesellerin hepsini tüm bölümleriyle çevirirseniz çok sevinirim. açıkçası beni çok meraklandırdı korelilerin gözündeki türklerin nasıl olduğu, bakış açıları...

      Sil
  18. Bu program bitti mi yani sizin bu programın çeviriniz bitti mi? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bitmedi ama çok yoğunum şu günlerde o yüzden devam edemedim malesef...

      Sil
  19. merhaba sinem :D ellerine sağlık çok beğenerek izliyoruz bunları . çok eğlenceliler ama lütfen diğer bölümlerinde alt yazısını yapın.sabırsızlanıyoruz. şimdiden teşekkürler :) byyyy

    YanıtlaSil
  20. Merhaba!

    Cok guzel is cikariyorsun emegine saglik! Bende Enes Kaya hakkinda yazdigin tanitimi okumaya geldim :)
    Paylasim için tesekkurler!
    비정상회담 'da ciktigini gordugumde bende cok sevindim! Ve su an program en sevdiklerim arasinda. ^^

    (Bu arada ingilizcesi iyi olanlar bolumleri full HD olarak Dailymotion'da bulabilirler. Korecem olmasina ragmen ingilizce ceviriyi bekliyorum her hafta... herseyi anlamak zor geliyor, hiçbir kelimeyi kaçirmak istemiyorum... ^^')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler... :)
      Ben de izlediğim bölümleri bir de İngilizce altyazılı izledim. Acaba kaçırdığım bir yer var mıydı diye. Demek ki aynı şekilde düşünmüşüz. :D

      Sil
  21. İzliyemiyorum videolar açılmıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadaşlar youtubeda eklediğim Abnormal Summit videolarının bir kısmı telif hakkı yüzünden değil "şikayet edildiği" için engellenmiş sanırım. Videoları kim neden şikayet etti aklım almadı benim açıkçası. Yani videoların bir kısmını izleyememe nedeniniz budur malesef. :/

      Sil
  22. Sinem hanım kore kültürüyle uzaktan yakından alakam yokken şans eseri bir bölümü izledim ve bütün akşamımı bu programa ayırdım sayenizde çokta eğlendim ayrıca. Çevirilerinizin devamını diliyorum şimdiden teşekkür ediyorum emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kore ile ilginiz olmadan videoları beğenmeniz bilhassa mutlu etti beni. Eğlendiyseniz ne mutlu bana. :)

      Sil
  23. merhabalar bu show sanş eseri buldum ve bölümler sanırı bir tek burda var fakat videoların hiç biri yok sanırım silinmişler ilgilenirseniz memnun kalırım şimdiden teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Engellenen tüm çevirilerimi dailymotion kanalımda bulabilirsiniz. :) http://www.dailymotion.com/slytherinella

      Sil
  24. :) Şu Uzakdoğu'ya merakım beni bu siteye getirdi. Program epey eğlenceli :D . Emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  25. gercekten cok guzel cevirileriniz umarim bir kactane tum gosteri cevirilirinizde olur

    YanıtlaSil
  26. Cevirileri youtube disi baska bir yere atma imkanin varmi ??? Cunku cogu engellenmiste eline saglik bu arada :)) devam etmeni cok isterim cok basarili buldum

    YanıtlaSil
  27. elinize sağlık süper olmuş.. keyifle izledim :)

    YanıtlaSil
  28. BEn abnormal summit bölümlerini nerden bulabilirm? (bütün bölümler) :)

    YanıtlaSil
  29. 2018 den geliyorum hala burdamisin acaba belki görürsün belki görmessin
    cevirin güzel olmuş eline sağlık

    YanıtlaSil
  30. 한국말을 어디에 배우셨하고 몇 년동안 이 사업으로 얼마나 관심있었죠? 여전히 계속해? 근데 저는 제 인스타그램 계정에서 아무거나 일본드라마께 한국어로 자막을 만들렸고 추가했을 거라고 하고있잖아요ㅋㅋ 나도 니사업으로 관심있을거라고 하지만,공부열심히해보시세요.저는 열심히 공부를 위해 성공을 계속하기를 바라십니다.

    YanıtlaSil
  31. 한국말을 어디에 배우셨하고 몇 년동안 이 사업으로 얼마나 관심있었죠? 여전히 계속해? 근데 저는 제 인스타그램 계정에서 아무거나 일본드라마께 한국어로 자막을 만들렸고 추가했을 거라고 하고있잖아요ㅋㅋ 나도 니사업으로 관심있을거라고 하지만,공부열심히해보시세요.저는 열심히 공부를 위해 성공을 계속하기를 바라십니다

    YanıtlaSil

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top