Evet bir yazı dizisi yazısında daha buluştuk canlar. Twitlerle ilgili yazılarda sıkılıp şöyle bir bakış açımı değiştireyim derken dedim ki Shinhwa ne güne duruyor. Son zamanlarda 2PM'den kaçınma çabalarımın sonucunda sarıldığım gruplardan biri de Shinhwa olmuştur. Ve bu çocuk ruhlu acuşileri çok sevdim ben. E Türkiye'ye de geldiklerini uzun zamandır bilmekteydim. Minnak bir araştırma (yaklaşık 2 saat aralıksız) neticesinde de bu yazıyı yazmaya hazır olduğumu hissettim.


Genel kanı olarak bu ziyaretin 2003 yılında olduğuna dair. Yalnız bir yerde 2002 yazıyor çok da emin olarak. Ben bilemedim. Siz 2003 bilin yine de. Karda kışta üşenmemişler gelmişler Türkiye'ye tam 11 yıl önce. Sebep mi? Sebebi fotoğraf çekimi. Hawaii gibi bir kaç yere gidip fotoğraf çekimi yapıp bu fotoğrafları foto albüm şeklinde satışa sunulmuştu. Bir sonraki durakları da biz olduk. Fotoğraf albümü sanırım 2004 gibi satışa sunuldu. Ama hacı ne işiniz var kışın ortasında. İstanbul'un pis ayazını yiyip yavru sokak köpekleri gibi dondu yavrucaklar oradan oraya sürüklenirken.


Eminönü, Galata Köprüsü, eski Sirkeci tren istasyonu, Sultanahmet, Gülhane, Dolmabahçe Sarayı, Taksim ve neresi olduğuna anlama veremediğim İstanbulun çeşitli arka sokaklarında çekimler yaptılar.
Junjin kahvede Türk çayını şarap içer gibi içerken, Eric mahallenin başıboş serserisi olarak Türkçe gazeteleri hatmediyordu. Hyesung tarihi yarım adayı  bisikletle keşfederken, Min Woo terk edilmiş harabelerde artistlik yapmaktaydı. Andy lüks arabasıyla Sultanahmet civarında karıya kıza hava atarken, Dongwan kar yağışının altında Türk bayrağının önünde bakmıyormuş gibi çek panpa modundaydı. Bence kış ayında gelmeleri büyük talihsizlik olmuş, yazın gelselermiş İstanbul'u daha güzel görebilirlermiş. Yalnız şimdi düşündüm de onlar İstanbul'a geldiklerinde ortaokul ikinci sınıfa gitmekteymişim. Ki sorsan Güney Kore neresi haritada göstermekten acizimdir diye düşünüyorum.


Videolarda ve fotoğraflarda eski İstanbul'u görebilmeniz mümkün. Shinhwa'nın tarzını görünce de acaba Türkiye'ye apaçiliği bunlar mı getirdi la gibi bir soru işareti çakmadı değil hani kafamda. Çekimlerde zaman zaman ortaya çıkan kıllı göbekli, bıyıklı Türk erkeklerini görüp ufaktan bir kafa karışıklığına uğradığımı da itiraf etmeliyim. Hyesung'un videolarda Toki ve Tokki (Türkiye ve Tavşan) kelimeleri arasındaki oyunu bana çok şirin geldi. Taksimde teee o zamanlar İstiklal caddesinde ağaçlar varken tramvaya binip bir taraftan karla savaşırken bir taraftan da Türklerin tuhaf bakışları altında fotoğraf çekimlerini gerçekleştirmeye çalıştılar.
Umarım yakın zamanda yeniden gelirler de İstanbul'u bir de Kore hayranları etraflarını sararken gezerler. ^^


Fotoğrafların hepsini bu konuya koyma gibi bir ihtimalim olmadığından eğer tüm fotoğrafları görmek isterseniz facebook sayfamdan klasörü aşağıda paylaşıyorum. :)

Shinhwa'nın İstanbul ziyaretine dair bulabildiğim bütün videolar! 

2 yorum Blogger 2 Facebook

  1. Gerçekten merak ettiğim bir konuya değinmişsiniiiz! Ben de hep Teen Top'ımın kurucusu Andy ajussinin Türkiye'ye geldiğini düşünüp bir gün onları da Türkiye'ye gönderir diye umutlanıyordum :D Ama açıkçası birkaç fotoğraf dışında elimde bir şey yoktu. Bu yazı JJANG! Hepsi derli toplu çok yardımcı oldu :))
    Blogunuzu yeni keşfettim müthiş bir blog! Bir an önce bu yorumu yazıp yan tarafta dikkatimi çeken yazıları okumak istiyoruuuum :))
    Ben de beklerimm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mutlu oldun yorumuna. Çok teşekkürler! İşine yaradıysa, hoşuna gittiyse ne mutlu bana. Umarım diğer yazılarımı da beğenirsiniz. ^^

      Sil

 
Cadı Kazanı © 2013. All Rights Reserved.
Top